Slawek_26869 Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia 10 godzin temu, merlin_70 napisał: Kopernik, a ten sylwetkowy model ił-a 2 , który pokazujesz to akurat nie jest chyba ze SP tylko z właśnie z Małego Modelarza . ( to był chyba dodatek wraz z ił - 10 do pełnego modelu ił -a 2 z MM z 2 z 1983 roku ) To faktycznie bardziej realne, Skrzydlata jak sięgam pamięcią to raczej nie dodawała żadnych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 15 Stycznia Autor Share Napisano 15 Stycznia 2 minuty temu, Slawek_26869 napisał: To faktycznie bardziej realne, Skrzydlata jak sięgam pamięcią to raczej nie dodawała żadnych modeli Nie upieram się, że ten Ił jest ze SP. Ale SP (sporadycznie) drukowała właśnie takie, sylwetkowe modele. Ten jest na 100% z SP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 15 Stycznia Super Moderator Share Napisano 15 Stycznia a do mnie Leo wędruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia 37 minut temu, kopernik napisał: Nie upieram się, że ten Ił jest ze SP. Ale SP (sporadycznie) drukowała właśnie takie, sylwetkowe modele. Ten jest na 100% z SP. Może tak być i może to sięgać poza moją pamięć . Masz może namiar na rok publikacji tego prezentu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia Godzinę temu, Slawek_26869 napisał: To faktycznie bardziej realne, Skrzydlata jak sięgam pamięcią to raczej nie dodawała żadnych modeli Około 1980 był sylwetkowy Spitfire Mk.I z 19 Sqn. W skali 1/72. Niedawno jeszcze go miałem. Skopiowałem, żeby sobie skleić i...gdzieś wetknąłem tak głęboko, że od paru lat nie mogę znaleźć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia To faktycznie mogło być zanim na serio wziołem się za klejenie i na poważnie zaczołem kupować dostępną w kraju literaturkę lotniczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 15 Stycznia Autor Share Napisano 15 Stycznia 51 minut temu, Slawek_26869 napisał: Może tak być i może to sięgać poza moją pamięć . Masz może namiar na rok publikacji tego prezentu? Oczywiście. SP nr 52/53- 1972r. str 29. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia 1 minutę temu, kopernik napisał: Oczywiście. SP nr 52/53- 1972r. str 29. Dzięki, to na 1000% jest poza moją pamięcią, poważnie na modelarstwo "zachorowałem" ok. 1983-1984 roku (wcześniej kłopoty finansowe - za niskie kieszonkowe, na jakieś poważniejsze zakupy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia A tu macie sylwetkowego Iła-10 z MM 2/1983 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 15 Stycznia Autor Share Napisano 15 Stycznia Dołożę Zucha. Nie mam pojęcia skąd go mam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia Z takich jednoarkuszowych kartonówek pamiętam i miałem Mustanga ( srebrny, chyba z późnym kodem 303-go), Jaka 1M (taka wtedy pokutowała nomenklatura, był ,koloru białego, czerwone końcówki płatów) i Mig-a 21. Kupowane w kiosku lub sklepie papierniczo-zabawkarskim, gdzieś w pierwszej połowie lat 80-tych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia Z podobnych kojarzę kupionego w sklepie papierniczo-zabawkarskim Defianta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia Czeska recenzja Jaka-1 ZTS Plastyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia Konto Aleša warto oglądać. Lubuje się w starociach . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 21 Stycznia Super Moderator Share Napisano 21 Stycznia no i kolejne "czarne" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia Na allegro jest czarny Lysander. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia (edytowane) Doleciały do mnie takie dwie sztuki: A w środku... Takie zachwycające, czerwone piękności: Edytowane 24 Stycznia przez Grzes 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia Tą "11"-tkę mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia RWD-8 miałem w rękach już wcześniej, ale P.11 oglądam pierwszy raz i jestem zdziwiony jakością Ale najciekawsze jest to, że mogę powiedzieć, że ptaszki wróciły do gniazda. Z mojego domu jest ze 300 metrów do miejsca gdzie powstały... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 24 Stycznia Autor Share Napisano 24 Stycznia Czerwona 11 ! Nigdy na żywo nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia Ja też nie. Erwudziaka to i owszem, a nawet swego czasu skleiłem. Przy okazji: tą 11-tkę potem nasz ukochany MC przepakowywał i sprzedaje (B-08)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia 11 godzin temu, Grzes napisał: Doleciały do mnie takie dwie sztuki Rozważałem je, ale mam już tego za dużo... mimo że ta czerwień kusiła i fajnie że poszły w dobre grabie 10 godzin temu, Grzes napisał: P.11 oglądam pierwszy raz i jestem zdziwiony jakością Sprawdź i pochwal się czy blaszanka jest w całości na płacie bo lubiła zanikać na "mewich" zgięciach Czas wyciągnąć chyba kolejną jedenastkę i ulepić do kolekcji, a bardzo mi się podoba w tym pudełkowym malowaniu Tylko czy to malowanie było faktyczne? Bo nigdzie nie spotkałem w publikacjach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia 43 minuty temu, Artek82 napisał: Sprawdź i pochwal się czy blaszanka jest w całości na płacie bo lubiła zanikać na "mewich" zgięciach Zanika, zanika, ale i tak jestem pod wrażeniem... 44 minuty temu, Artek82 napisał: bardzo mi się podoba w tym pudełkowym malowaniu Zauważ, że to samo malowanie jest na tym z mojego pudełka. Może coś jest na rzeczy? 45 minut temu, Artek82 napisał: Rozważałem je, ale mam już tego za dużo... A ja póki co się mieszczę w granicach szafowych to se pozwoliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia 47 minut temu, Grzes napisał: A ja póki co się mieszczę w granicach szafowych to se pozwoliłem. Granice trójszaf już przekroczyłem ponad rok temu, ale jeszcze się mieszczę w pokoju piwnicznym 49 minut temu, Grzes napisał: Zanika, zanika, ale i tak jestem pod wrażeniem... Pod wrażeniem byłem jak trafiłem Mistercrafta w 2019 roku z kompletną blaszanką na górze i na dole Ale fakt że w tamtych latach taka blaszanka robiła wrażenie 52 minuty temu, Grzes napisał: to samo malowanie jest na tym z mojego pudełka Ciekawostką było to że to było przejściowe pudełko. Pierwyj pakowali w nie jeszcze Potworka-11c z Ruchu ze starymi kalkami, a po jakimś czasie w tym pudełku pojawił sie już nowy P.11c z nowymi kalkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Stycznia Super Moderator Share Napisano 26 Stycznia Tym razem nie Airfix nr1 nie trzeba przedstawiać natomiast nr2 całkiem interesujący Tamiya z 1963 roku z silniczkiem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi