BRAVO112 Napisano 20 Listopada 2021 Share Napisano 20 Listopada 2021 (edytowane) wiem, wiem, to nie jest modelarstwo, a moze troche? Zlapalem dzisiaj w Dortmundzie na Intermodellbau - rocznik na metce 1974 - dostalem, jak bylem chory jako chyba dziesieciolatek .Dawna cena 410 zl - chyba pol miesiecznej wyplaty ( reszta o Dortmundzie w innym dziale ) Edytowane 20 Listopada 2021 przez BRAVO112 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Listopada 2021 Autor Share Napisano 23 Listopada 2021 W dniu 23.04.2020 o 21:01, jmx62 napisał: Skąd masz takie dane, ze pandemia jeszcze półtora roku będzie trwała. Jeden Tygrysek dziennie a masz ich pół tysiąca to wychodzi półtora roku zacznij czytać po kilka dziennie to i szybciej ten koronaświrus sobie pójdzie w pi....u Tygryski przeczytane ... pandemia trwa. Biorę się za serię "Miniatury Lotnicze". Niestety mam tylko ok 60 szt, uzupełniam . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 (edytowane) Mam te wszystkie i jeszcze drugie tyle, niestety wszystkich nie mam. A seria była bardzo fajna ( jak na tamte czasy ) Na mój stan wiedzy seria liczyła 52 pozycje. kopernik jak masz jakieś tytuły inne niż na moich fotka to podrzuć, trzeba będzie szukać. Edytowane 25 Listopada 2021 przez jmx62 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 29 Listopada 2021 Autor Share Napisano 29 Listopada 2021 (edytowane) Tak na szybko Edytowane 29 Listopada 2021 przez kopernik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 Opowieści z drugiej kabiny - fajna książka z dużą dozą humoru, Ostatni lot - opowieść o Dziubku Horbaczewskim - dwie moje ulubione, mam do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 19 godzin temu, kopernik napisał: Tak na szybko No kosmos, kopernik gdzie Ty to wszystko wydłubujesz? Ja myślałem, że mam komplet w tej serii a tu ... zonk. Dołóż coś jeszcze jak masz, plisss. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 30 Listopada 2021 Super Moderator Share Napisano 30 Listopada 2021 I will back takie tam małe co nie co 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 panowie, jak oceniacie vacu z dubeny? warto o to walczyć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 27 minut temu, myszaty napisał: jak oceniacie vacu z dubeny? Da się zrobić. Wiem, bo zrobiłem i to bardzo dawno temu, kiedy miałem jeszcze dwie lewe ręce więc tym bardziej da się zrobić 28 minut temu, myszaty napisał: warto o to walczyć? Nie warto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 31 minut temu, myszaty napisał: panowie, jak oceniacie vacu z dubeny? warto o to walczyć Bardzo kiepskie, nawet na tamte czasy. Miałem ich Ła-5, ale użyłem tylko kalkomanii z paszczą na modelu Ła-5FN KP, którego upodobniłem do wcześniejszej wersji. Tylko jako ciekawostka vintydżowa, ale nie do sklejania. B.grube, nieostre linie podziału. Mydło i scyzoryk służył twórcy z dubeny i nie ma porównania do polskich vacu. Dubena robiła też vacu Jaka-15 i 17 można było porównać ze świetnymi wydmuszkami z OBR z Łodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 4 godziny temu, jmx62 napisał: No kosmos, kopernik gdzie Ty to wszystko wydłubujesz? Ja myślałem, że mam komplet w tej serii a tu ... zonk. Dołóż coś jeszcze jak masz, plisss. Na allegro jest pełno antykwariatów, które wyprzedają zbiory biblioteczne i takie książki można nabyć nawet za złotówkę! Wystarczy szukać po tytułach, albo po serii. Osobiście udało mi się kilka kupić po 3zł za sztukę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 wisi takie właśnie na aukcjach, ale sobie odpuszcze, może kiedyś trafię orlika albo irydę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 30 Listopada 2021 Autor Share Napisano 30 Listopada 2021 (edytowane) 14 minut temu, myszaty napisał: wisi takie właśnie na aukcjach, ale sobie odpuszcze, może kiedyś trafię orlika albo irydę??? Nawet nie musisz długo czekać : https://allegro.pl/oferta/pzl-130-orlik-model-do-sklejania-11477283212 ; https://allegrolokalnie.pl/oferta/pzl-i22-iryda-172-marfix-lav Edytowane 30 Listopada 2021 przez kopernik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 Ha! to ja już wiem, teraz ,,tylko trzeba wygrać aukcję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 8 godzin temu, kopernik napisał: Nawet nie musisz długo czekać : https://allegro.pl/oferta/pzl-130-orlik-model-do-sklejania-11477283212 ; https://allegrolokalnie.pl/oferta/pzl-i22-iryda-172-marfix-lav Co ciekawe ten Ktoś co sprzedaje Iryda to ma chyba w piwnicy czy na strychu wykupioną całą produkcję tego modelu. Od około trzech lat śledzę sprzedaż I-22 na allegro i to jest chyba siódmy model od tego sprzedającego. Co do antykwariatów na allegro to kiedyś kupiłem 50 sztuk Żółtych Tygrysków za 10 złociszy, fakt kilka tytułów juz miałem ale i tak się opłacało. Inne pozycje z serii "must have" też można znaleźć w całkiem atrakcyjnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 1 godzinę temu, jmx62 napisał: Ktoś co sprzedaje Iryda to ma chyba w piwnicy czy na strychu wykupioną całą produkcję tego modelu. Całą to nie, 2 sztuki są u mnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 a Orlika to juz chyba lepiej Ardpola poszukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 25 minut temu, BRAVO112 napisał: Orlika to juz chyba lepiej Ardpola poszukac Ardpola mam, ale chciałem spróbować vacu, obojętnie co, byle przyzwoite i w rozsądnej cenie... Taka iryda była by fajna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 Iryda - trudny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 39 minut temu, myszaty napisał: chciałem spróbować vacu, Ja bym celował np. w Bf109 od JMK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 albo Wilge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 wilga fajna na bf-a szkoda mi czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 3 godziny temu, myszaty napisał: chciałem spróbować vacu, Super! Nie pamiętam kiedy taki warsztat ostatnio widziałem. Także trzymam kciuki za realizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 14 minut temu, Grzes napisał: Nie pamiętam kiedy taki warsztat ostatnio widziałem Najpierw trzeba odpowiednie vacu zakupić...niektóre się cenią, a wybór, no cóż, tylko second hand Fajny broplan wisi na alle, alle cena zabija ponad 150 zet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 Tu znalazłem gościa, który ma trochę staroci: https://allegro.pl/uzytkownik/vantroff/kolekcje A to niezły unikacik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi