myszaty Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 taka anatra tylko z de - model 7,5 eu, a transport 15...dół jak lej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 24 Maja 2020 Autor Share Napisano 24 Maja 2020 W dniu 15.05.2020 o 07:49, MacW napisał: Zaglądam na wszelkie fora, obserwuję modele i czytam wypowiedzi, ale powoli rośnie we mnie współczucie dla nowych kadr miłośników lotnictwa i modelarstwa. ... Niepokojące jest to, że starsi modelarze i "sklejacze" uczą młodszych złego nazewnictwa i wprowadzają błędy do umysłów początkujących. "Kopernik" publikuje przemiłe dla rówieśników wspomnienia, w stopce ma wpisane: "mechanik", a używa słowa "owiewka" zupełnie nie tam, gdzie trzeba. Owiewki (tu - w "Sumie") to to, co osłania koła i golenie, ułatwiając opływ powietrza. Kabinę osłania osłona kabiny, która przeważnie dzieli się na: wiatrochron (to z przodu) i odsuwaną (czasem - otwieraną) limuzynę. Używanie błędnego nazewnictwa jest na forach nagminne, a to nieszczęście przy wychowawczej roli tego typu miejsc w sieci.... Proszę Was, koledzy, eliminujcie błędy, poprawnie ucząc młodych, bo tylko tak będziecie ekspertami. Cieszy, że jest ktoś kto o to dba. W stopce piszesz "dziennikarz" , a twoi koledzy po fachu również używają słowa owiewka. Określenie weszło już do powszechnego użytku i nie powinno nikogo razić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 24 Maja 2020 Autor Share Napisano 24 Maja 2020 Godzinę temu, myszaty napisał: taka anatra tylko z de - model 7,5 eu, a transport 15...dół jak lej ... Nawet nie wiedziałem, że mam taki "skarb" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 Ano macie panie...ostatnio się tłukłem na allegro o brandenburga - odpuściłem przy 122 zet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 (edytowane) a który brandenburg takie ładne ceny osiąga? W-20??? i w jakiej skali Edytowane 25 Maja 2020 przez dedrey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 https://allegrolokalnie.pl/oferta/hansa-brandenburg-w-18-omega-models no widze ze W-18..114 złociszy...mam kilka modeli Omegi, są takie sobie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 1/72 z A-Z, wystawiona za 47, poszła za 122... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 ktoś miał parcie...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 Parcie jak parcie, to są egzemplarze w większości niedostępne/wyprzedane, nie ma alternatywy jak zbierasz IWW ...a tym bardziej z używanych w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 D..pacze , że mi wzrasta wartosć szafy z zestawami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 Gorzej jak Ci się przestanie ta szafa zamykać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 aaaato wyście kolego rynek ogołocili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 26 Maja 2020 Autor Share Napisano 26 Maja 2020 43 minuty temu, WujekAlice napisał: Gorzej jak Ci się przestanie ta szafa zamykać... Wynajmie magazyn ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 Jeszcze ze 2 tygodnie kwarantanny i to wszystko zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 szafa już dawno się nie zamyka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 2 minuty temu, dedrey napisał: szafa już dawno się nie zamyka Ja profilaktycznie przerobiłem swoją szafę na regał i problem z zamykaniem mam z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 no tak) u mnie skończyła się powierzchnia nad...i obok...,ale...jeszcze trochę miejsca w piwnicy i na strychu:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 Idę lepić...nie chce tak skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 5 minut temu, myszaty napisał: Idę lepić...nie chce tak skończyć No jest to pewne rozwiązanie na niezamykająca się szafę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 14 minut temu, myszaty napisał: Idę lepić...nie chce tak skończyć Głos rozsądku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 17 minut temu, myszaty napisał: Idę lepić...nie chce tak skończyć I tak cię to czeka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 13 minut temu, WujekAlice napisał: Głos rozsądku... Tego pragnę bardziej niż anatry i brandenburga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 Godzinę temu, myszaty napisał: nie chce tak skończyć Większość z nas tak mówiła na początku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 Gorzej, że zlepione wymagają jeszcze więcej tego miejsca, a do tego ciągłego odkurzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 27 Maja 2020 Autor Share Napisano 27 Maja 2020 8 godzin temu, KP.Taurus napisał: Gorzej, że zlepione wymagają jeszcze więcej tego miejsca, a do tego ciągłego odkurzania Ciekawe, jak koleś to odkurza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi