Super Moderator Greif Napisano 10 Maja 2021 Super Moderator Share Napisano 10 Maja 2021 u mnie kolekcja się powiększyła dodatkowo A na wymianę TigerMoth i F4u gdyby ktoś coś na inny czarny Airfix pisać na pw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 11 Maja 2021 Share Napisano 11 Maja 2021 Mam tą "Czarną Wdowę", niestety mój egzemplarz jest bez takiego ładnego opakowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 11 Maja 2021 Share Napisano 11 Maja 2021 Ja też, przez kilka lat wymiany z modelarzami zza wschodniej granicy nigdy nie miałem takich ładnych pudełek. Najczęściej były to tylko woreczki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 11 Maja 2021 Share Napisano 11 Maja 2021 15 minut temu, hamp napisał: Ja też, przez kilka lat wymiany z modelarzami zza wschodniej granicy nigdy nie miałem takich ładnych pudełek. Najczęściej były to tylko woreczki . Te w ładnych pudełkach i z kalkomaniami szły na eksport. Dziś są głównie na brytyjskim Ebayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Maja 2021 Super Moderator Share Napisano 11 Maja 2021 no dlatego kilka wylądowało u mnie 30 pln żal nie nabyć a dokładnie u nas większość tylko w workach bywała... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 11 Maja 2021 Share Napisano 11 Maja 2021 (edytowane) 22 godziny temu, Greif napisał: Też mam tego P-61. Tzn. smutne resztki bez podwozia i anten. Robiłem jak miałem, nie wiem 12? 13? lat. Brak kalek, więc oznaczenia malowane "z ręki", a białe gwiazdy uzyskane przez odwrotne nałożenie czerwonych gwiazd z KP (były na białym podkładzie). Edytowane 11 Maja 2021 przez Baas ArK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 12 Maja 2021 Share Napisano 12 Maja 2021 1 godzinę temu, RAV napisał: A tu moja: Też robiona w nastoletnich czasach. Wieża i wyposażenie kabin dorobione od podstaw. Kalki robiłem sam przez malowanie po marginesach innych kalkomanii. Czerwone linie i napisy malowane ręcznie. Wzór: TBiU. Ter to robiłem dawno temu. Też dorabiałem wieżę Potem sprzedałem czy wymieniłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 12 Maja 2021 Share Napisano 12 Maja 2021 (edytowane) Info dla Super moderator a Gfeifa jest na allegro Pe-2 czarny Airfix Aha, jeszcze Defiant i Blenheim Edytowane 12 Maja 2021 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Maja 2021 Share Napisano 12 Maja 2021 A podobno u nas było ciężko modelarzom w tamtych czasach 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 12 Maja 2021 Share Napisano 12 Maja 2021 U nas w porównaniu z filmikiem to był inny świat. Coś tam było w Składnicach Harcerskich,sklepach zabawkowych, kioskach , poza tym były bazary i giełdy przy okazji konkursów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 12 Maja 2021 Share Napisano 12 Maja 2021 (edytowane) 8 godzin temu, barszczo napisał: A podobno u nas było ciężko modelarzom w tamtych czasach I tak właśnie powstał pierwszy radziecki modelwork Miałem tego Jaka40 i Aena24 zakupione na Marszałkowskiej w CSH, Tutkę2 też miałem no a A-2 mam do tej pory wypełni sprawną i oczywiście maluję nią cały czas, dla mnie jest to najlepszy aerek Edytowane 12 Maja 2021 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 13 Maja 2021 Share Napisano 13 Maja 2021 Ale z napompowanego koła? Niestety do tego "rusek" się słabo nadaje, bo nie odcina powietrza... To czyni go idealnym do użytku z najprymitywniejszym lodówkowcem. Trzeba też powiedzieć, że w porównaniu z lepszymi aerografami jest dosyć wymagający w czyszczeniu i ma bardzo długi przewód doprowadzający farbę do dyszy. Wiem stąd, że latami używałem! Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 13 Maja 2021 Share Napisano 13 Maja 2021 Do tego aerka tylko lodowkowiec(agregat z lodówki, gaśnica 2kg, jakiś zaworek z regulacją ciśnienia wyjściowego, manometr i gotowe), no chyba że ma się kumpla pakera to daje mu się pompkę i niech pompuje te opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 13 Maja 2021 Super Moderator Share Napisano 13 Maja 2021 @jmx62dzięki za info ale już mam w/w, nawet Blenheimy chyba 2 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 13 Maja 2021 Autor Share Napisano 13 Maja 2021 53 minuty temu, Greif napisał: @jmx62dzięki za info ale już mam w/w, nawet Blenheimy chyba 2 szt To nie Twój garaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 13 Maja 2021 Super Moderator Share Napisano 13 Maja 2021 mmm nie mam garażu, ale takie cudo chętnie bym powoził xD, spokojnie już niedługo remanent xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 13 Maja 2021 Share Napisano 13 Maja 2021 Taki modelik lub podobny z tego przedziału czasowego w skali 1:1 też bym chętnie przytulił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 14 Maja 2021 Autor Share Napisano 14 Maja 2021 Biblioteczka Skrzydlatej Polski, jeden z niewielu tomików który można było kupić bez problemu. Ufo mnie jakoś nie kręciło, o modelach w tej tematyce nawet nie słyszałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Maja 2021 Share Napisano 14 Maja 2021 Model Monogramu to statek z serialu "The Invaders" u nas bardziej znanego jako "Najeźdźcy z kosmosu". Emitowany był w Studiu 2 po zakończeniu Kosmosu 1999. Przełom lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 15 Maja 2021 Autor Share Napisano 15 Maja 2021 O ! Przypomniałeś Kosmos 1999 oglądało się, oglądało ... O modelu wtedy nawet nie śniłem, ba nie wiedziałem, że ktoś go robi. A tu proszę był ! Nawet z ulubionego Airfixa i do tego z szachownicami 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Maja 2021 Share Napisano 15 Maja 2021 (edytowane) A Alledrogo jest parę modeli Orła i to nawet w kosmicznych cenach. Co ciekawe w Studiu 2 ten serial nosił tytuł Cosmos 1999. Edytowane 15 Maja 2021 przez barszczo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 16 Maja 2021 Autor Share Napisano 16 Maja 2021 Nie tylko w Studio 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Maja 2021 Share Napisano 17 Maja 2021 mi i tak ten pojazd będzie się zawsze kojarzył z tym Przybyszami z Matplanety (od 1:36) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Maja 2021 Share Napisano 17 Maja 2021 Wygląda na to że Orzeł w intro programu Przybysze z Matplanety, to model Airfixa tylko fantazyjnie pomalowany. Są na nim te same kalki co na zdjęciach które wrzucił Kopernik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 17 Maja 2021 Autor Share Napisano 17 Maja 2021 16 godzin temu, M.A.V. napisał: mi i tak ten pojazd będzie się zawsze kojarzył z tym Przybyszami z Matplanety (od 1:36) W pierwszej chwili pomyślałem, że oni przybyli konewką ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi