bazylms Napisano 21 Marca 2020 Share Napisano 21 Marca 2020 Te nowe maski to od kogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Marca 2020 Autor Share Napisano 21 Marca 2020 Od Eduarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Marca 2020 Autor Share Napisano 21 Marca 2020 Małe postępy: Być może jutro pierwsze kolory 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 21 Marca 2020 Share Napisano 21 Marca 2020 Gęściej się nie dało ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Marca 2020 Autor Share Napisano 21 Marca 2020 18 minut temu, lesio-69 napisał: Gęściej się nie dało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astarott Napisano 22 Marca 2020 Share Napisano 22 Marca 2020 No to teraz jeszcze zrużnicuj trochę wszystkie panele 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Marca 2020 Share Napisano 23 Marca 2020 W dniu 21.03.2020 o 22:18, abtb napisał: Małe postępy: ... Być może jutro pierwsze kolory Lepiej było zrobic blackbasing i białym robić panele, jak zrobiłem w skyrayu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Marca 2020 Autor Share Napisano 23 Marca 2020 23 godziny temu, astarott napisał: No to teraz jeszcze zrużnicuj trochę wszystkie panele Nooo proszszszę cię, Oczywiście jest plan działania na "szeroką skalę" - efekty będą cymesik 44 minuty temu, Moses napisał: Lepiej było zrobic blackbasing i białym robić panele, Jak by mój Lancaster był wielkości twojego Skyraya to pewnie bym się skusił na tą metodę, ale ze akurat twój Skyray jest wielkości tylnego usterzenia w moim Lancasterze to sobie odpuściłem. Wierz mi, zaorałbym siebie i sprzęt A tak na poważnie to cały dramatyzm i napięcie będę budował kolorami podstawowymi oraz wariacjami na ich temat Kratka do gry w "kółko i krzyżyk" to taka sobotnia walka z nudą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 23 Marca 2020 Share Napisano 23 Marca 2020 Ufff... zdążyłem przed najciekawszym rozsiądę się wygodnie za pozwoleniem i popatrzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Marca 2020 Autor Share Napisano 23 Marca 2020 21 minut temu, kapsel napisał: zdążyłem przed najciekawszym To zależy Dół na czarno (prawie czarno) wymalowałem już wczoraj. Teraz maski i mazianie góry 21 minut temu, kapsel napisał: rozsiądę się wygodnie za pozwoleniem Śmialutko, tłoku nie ma. Nawet ekipa do brydża się nie uzbierała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Marca 2020 Autor Share Napisano 24 Marca 2020 Mały progres - położyłem "czarny" - oblepiłem taśmami i maskami: (zrobiłem ksero "oryginału" , wyciąłem i okleiłem) Następnie maski "objechałem" kolorem, zdjąłem je i pola wymalowałem zielonym. Wyszło po japońsku czyli "jako tako" Dla "odniesienia" wielkości do Lancastera "dorzuciłem" Defianta 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 25 Marca 2020 Share Napisano 25 Marca 2020 W dniu 23.03.2020 o 11:02, abtb napisał: … Śmialutko, tłoku nie ma. Nawet ekipa do brydża się nie uzbierała Bo cichych wielbicieli nie liczysz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Marca 2020 Autor Share Napisano 25 Marca 2020 2 godziny temu, kjp_a_man napisał: Bo cichych wielbicieli nie liczysz. Od początku "czułem" na plecach jakiś "wzrok" zza filara. Teraz już wszystko jasne Śmialutko Kolega zasiada w pierwszym rzędzie, będzie lepiej widać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 25 Marca 2020 Share Napisano 25 Marca 2020 A ten dół to nightblackiem czy zwykłą czernią leciałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Marca 2020 Autor Share Napisano 25 Marca 2020 46 minut temu, WujekAlice napisał: A ten dół to nightblackiem czy zwykłą czernią leciałeś? Jak na fotce - zwykły przeszejding a na to NATO Black plus delikatne rozjaśnienia z mieszanki NATO Black z białym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astarott Napisano 25 Marca 2020 Share Napisano 25 Marca 2020 57 minut temu, abtb napisał: a na to NATO A co na to NATO? NATO na to nic! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astarott Napisano 25 Marca 2020 Share Napisano 25 Marca 2020 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 25 Marca 2020 Share Napisano 25 Marca 2020 Oj będzie się działo- a że działo to armata będzie się armatało zawsze uważałem malowanie za najciekawszy etap modelowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Marca 2020 Autor Share Napisano 25 Marca 2020 2 godziny temu, kapsel napisał: Oj będzie się działo I się dzieje Położyłem (przykleiłem) maski: I wypsikałem brązikiem A teraz zdejmuję maski i inne taśmy. Fotka jutro (a właściwie to już dziś porą wieczorową 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Marca 2020 Autor Share Napisano 26 Marca 2020 (edytowane) Maski zdjęte: Teraz kilka dni na czary-mary w lukach podwozia, komorze bombowej , innymi "cosiami" i będę kładł połysk pod kalki Edytowane 27 Marca 2020 przez abtb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Marca 2020 Share Napisano 26 Marca 2020 tak ładnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 26 Marca 2020 Share Napisano 26 Marca 2020 (edytowane) No nawet nawet Ci powiem Edytowane 26 Marca 2020 przez rudy0007 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 26 Marca 2020 Share Napisano 26 Marca 2020 Bardzo ładnie przyznaję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 26 Marca 2020 Share Napisano 26 Marca 2020 Z opinią poczekam do zakończenia "reaktywacji".Na razie wygląda ciekawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 27 Marca 2020 Share Napisano 27 Marca 2020 Na moje to kolega z Podlasia ładniej potrafi. Granice kolorów takie jakieś niedomalowane. Na MiGach kolega Tomek pokazał co potrafi. Chociaż nieźle się zapowiada. Wrócę do tego warsztatu jak będę swojego Lancastera montował. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi