bazylms Posted March 21, 2020 Share Posted March 21, 2020 Te nowe maski to od kogo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted March 21, 2020 Author Share Posted March 21, 2020 Od Eduarda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted March 21, 2020 Author Share Posted March 21, 2020 Małe postępy: Być może jutro pierwsze kolory 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesio-69 Posted March 21, 2020 Share Posted March 21, 2020 Gęściej się nie dało ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted March 21, 2020 Author Share Posted March 21, 2020 18 minut temu, lesio-69 napisał: Gęściej się nie dało ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
astarott Posted March 22, 2020 Share Posted March 22, 2020 No to teraz jeszcze zrużnicuj trochę wszystkie panele 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 W dniu 21.03.2020 o 22:18, abtb napisał: Małe postępy: ... Być może jutro pierwsze kolory Lepiej było zrobic blackbasing i białym robić panele, jak zrobiłem w skyrayu 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted March 23, 2020 Author Share Posted March 23, 2020 23 godziny temu, astarott napisał: No to teraz jeszcze zrużnicuj trochę wszystkie panele Nooo proszszszę cię, Oczywiście jest plan działania na "szeroką skalę" - efekty będą cymesik 44 minuty temu, Moses napisał: Lepiej było zrobic blackbasing i białym robić panele, Jak by mój Lancaster był wielkości twojego Skyraya to pewnie bym się skusił na tą metodę, ale ze akurat twój Skyray jest wielkości tylnego usterzenia w moim Lancasterze to sobie odpuściłem. Wierz mi, zaorałbym siebie i sprzęt A tak na poważnie to cały dramatyzm i napięcie będę budował kolorami podstawowymi oraz wariacjami na ich temat Kratka do gry w "kółko i krzyżyk" to taka sobotnia walka z nudą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Ufff... zdążyłem przed najciekawszym rozsiądę się wygodnie za pozwoleniem i popatrzę 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted March 23, 2020 Author Share Posted March 23, 2020 21 minut temu, kapsel napisał: zdążyłem przed najciekawszym To zależy Dół na czarno (prawie czarno) wymalowałem już wczoraj. Teraz maski i mazianie góry 21 minut temu, kapsel napisał: rozsiądę się wygodnie za pozwoleniem Śmialutko, tłoku nie ma. Nawet ekipa do brydża się nie uzbierała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted March 24, 2020 Author Share Posted March 24, 2020 Mały progres - położyłem "czarny" - oblepiłem taśmami i maskami: (zrobiłem ksero "oryginału" , wyciąłem i okleiłem) Następnie maski "objechałem" kolorem, zdjąłem je i pola wymalowałem zielonym. Wyszło po japońsku czyli "jako tako" Dla "odniesienia" wielkości do Lancastera "dorzuciłem" Defianta 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjp_a_man Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 W dniu 23.03.2020 o 11:02, abtb napisał: … Śmialutko, tłoku nie ma. Nawet ekipa do brydża się nie uzbierała Bo cichych wielbicieli nie liczysz. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted March 25, 2020 Author Share Posted March 25, 2020 2 godziny temu, kjp_a_man napisał: Bo cichych wielbicieli nie liczysz. Od początku "czułem" na plecach jakiś "wzrok" zza filara. Teraz już wszystko jasne Śmialutko Kolega zasiada w pierwszym rzędzie, będzie lepiej widać 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WujekAlice Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 A ten dół to nightblackiem czy zwykłą czernią leciałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted March 25, 2020 Author Share Posted March 25, 2020 46 minut temu, WujekAlice napisał: A ten dół to nightblackiem czy zwykłą czernią leciałeś? Jak na fotce - zwykły przeszejding a na to NATO Black plus delikatne rozjaśnienia z mieszanki NATO Black z białym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
astarott Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 57 minut temu, abtb napisał: a na to NATO A co na to NATO? NATO na to nic! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
astarott Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 Oj będzie się działo- a że działo to armata będzie się armatało zawsze uważałem malowanie za najciekawszy etap modelowania. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted March 25, 2020 Author Share Posted March 25, 2020 2 godziny temu, kapsel napisał: Oj będzie się działo I się dzieje Położyłem (przykleiłem) maski: I wypsikałem brązikiem A teraz zdejmuję maski i inne taśmy. Fotka jutro (a właściwie to już dziś porą wieczorową 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted March 26, 2020 Author Share Posted March 26, 2020 (edited) Maski zdjęte: Teraz kilka dni na czary-mary w lukach podwozia, komorze bombowej , innymi "cosiami" i będę kładł połysk pod kalki Edited March 27, 2020 by abtb 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 tak ładnie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy0007 Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 (edited) No nawet nawet Ci powiem Edited March 26, 2020 by rudy0007 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 Bardzo ładnie przyznaję 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 Z opinią poczekam do zakończenia "reaktywacji".Na razie wygląda ciekawie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastain Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 Na moje to kolega z Podlasia ładniej potrafi. Granice kolorów takie jakieś niedomalowane. Na MiGach kolega Tomek pokazał co potrafi. Chociaż nieźle się zapowiada. Wrócę do tego warsztatu jak będę swojego Lancastera montował. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts