EasyPlayer Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Witam. Zabezpieczyć pierwszą warstwę farby lakierem akrylowym, przed nałożeniem lakieru do włosów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 To tak jakbyś nakładał okulary BHP na okluary BHP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Cześć, to chyba właściwy dział, bo mam pytanie: Chcę wkleić fotki i jak wpisuję picasa2html.com, to wyskakuje komunikat: "Apache is functionig normally". Jak sobie poradzić z dziadostwem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parabolek Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Mikołaj http://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=54956,highlight,apache++functioning+normally http://biznes-host.pl/dev/thread-26.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Dzięki, czyli rozumiem, że czekać trzeba? Tak z tych dialogów by wynikało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parabolek Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Raczej tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 No to czekam... W każdym razie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parabolek Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 http://picasa.google.pl/intl/pl/ A z tego linka? EDIT Dobra nieważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Witaj Jarku, nic nie obiecuję, ale spróbuję coś poszukać (mam trochę dokumentacji F-14) Pozdrawiam...Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Pytanko dot. współczesnej pancerki. Na jarzmie Challengera czy też Abrams jest zamontowane coś w rodzaju lasera, natomiast na końcu lufy jest umieszczony przyrząd który wygląda jakby łapał wiązkę. Do czego to służy ? http://data3.primeportal.net/tanks/scott_dimmick/challenger_1/images/challenger_1_09_of_22.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghost Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Witam Mam nadzieję, że to dobre miejsce na tego typu pytania. Wygrzebałem ostatnio HE 177 A-5 & Fritz X. W modelu brakuje części. Bez niektórych się obejdę, jednak brakuje komory bombowej i drzwi od niej. Ciężko to będzie odtworzyć. Czytałem o możliwość napisania do Revella z prośbą o przysłanie części jednak nie miałem z tym styczności nigdy wcześniej. Czy ktoś z szanownych kolegów mógłby mi dość dokładnie opisać jak wygląda taka procedura czy może wybrać inną opcję odpuszczenia bądź sprawienia sobie kompletnego zestawu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekkw Napisano 13 Października 2013 Share Napisano 13 Października 2013 Trzeba znać nr zestawu i części, a następnie skontaktować się z dystrybutorem danej firmy. Zamówiłem tak ramkę do TAMIYA oraz Eduarda. Z tym, że w przypadku tej drugiej firmy głównie dzięki uprzejmości i dobrej woli Eduard Polska (za co przy okazji serdecznie dziękuję). Jeśli chodzi o TAMIYA jest to procedura standardowa - po prostu zamówiłem, poczekałem aż przypłynie z Japonii i zapłaciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 13 Października 2013 Share Napisano 13 Października 2013 Jakiej farby używacie do robienia odprysków lakieru na samolotach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Października 2013 Share Napisano 13 Października 2013 Zależy z czego taki samolot jest zrobiony. Ja generalnie robię to bezpiecznie jakimś metalizerem, np. chrome silver albo aluminium Gunze. To najbezpieczniejsza metoda, bo można założyć, że pod farbą jest błyszczący metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Października 2013 Share Napisano 14 Października 2013 Czy ktoś wie jakie kolory są używane przez amerykańskie lotnictwo (tak mniej więcej od czasu operacji Desert Storm) w malowaniu pustynnym? Chodzi o coś takiego mniej więcej: Zdaje się, że te kolory to woody brown oraz tan, ale nie jestem na 100% pewien. Jeśli ktoś wie, to wdzięczny będę za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misio13 Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Witam. Mam problem z grillem do ciężarówki, gdy malowałem lampy wyciekło mi trochę farby na grill.Rozmazało się i brzydko to wygląda.Jest jakiś sposób aby rozpuścić tą farbe albo coś? Pomóżcie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
active Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 chromowany grill ? jak nie to wrzuć w kreta albo cleanlux (zmywacz sidoluxu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 Witam, mam problem z jedną farbą - humbrol 162 - czy ktoś wie jaki to kolor i jaki można użyć zamiennik dla tej farby? Ogólnie chodzi o kolor który pasuje do okrętu Wicher z początku lat trzydziestych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 Witam, mam problem z jedną farbą - humbrol 162 - czy ktoś wie jaki to kolor i jaki można użyć zamiennik dla tej farby? Ogólnie chodzi o kolor który pasuje do okrętu Wicher z początku lat trzydziestych. Na okretach się nie znam. Humbrol 162 nie jest już produkowany, więc posiadane przeze mnie tabele nie podają zamienników. Odpowiada FS36559. Jest to jasnoszary z domieszką oliwki Jeśli masz przyzwoity monitor to mniej więcej możesz zobaczyć jak wygląda w dowolnym programie graficznym wpisując parametry koloru w RGB: Red=201, Green=196, Blue=179 (szesnastkowo C9C4B3). Mniej więcej* taki: * Jak mawiał mój profesor "mniej więcej" to skrót od "mniej tak, więcej nie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 Dziękuję bardzo za szybką i konkretną odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito Napisano 1 Listopada 2013 Share Napisano 1 Listopada 2013 Witam Czy ktoś może mi powiedzieć, który z modeli M2 Bradley będzie najlepiej pasował do okresu Pustynnej Burzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 6 Listopada 2013 Share Napisano 6 Listopada 2013 A w jakiej skali i w jakiej jednostce bo np. 1 Dywizja Pancerna czy 1 Dywizja Piechoty używały M2A2 ale np. 24 Dywizja Piechoty M2A1.Zdecydowanie polecam zestaw Tamiya No 152 przedstawia on M2A2 który można wykonać w malowaniu z 1 lub 3 Dywizji Piechoty z okresu przed wojną w Zatoce, jeżeli chcesz wykonać pojazd z samej wojny musisz pamiętać o znakach szybkiej identyfikacji (szewronach^)na bokach oraz lotniczej płachcie identyfikacyjnej na górze pojazdu,myślę że udało mi się odpowiedzieć na twoje pytanie jeżeli masz jeszcze jakieś niejasności w temacie ODS to pisz do mnie śmiało. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Listopada 2013 Share Napisano 8 Listopada 2013 Ja linki anten w samolotach robię z nitek nylonowych. Nad średnicą nigdy się nie zastanawiałem, zawsze robię na oko, najważniejsze żeby była jak najcieńsza. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: PZL P.24 - Azur 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 8 Listopada 2013 Share Napisano 8 Listopada 2013 Nitki z podartych pończoch. Sprawdzają się doskonale, tylko trzeba je naciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Gunze h57 czyli kolor w kokpicie su027 jak a inną farbą mogę zastąpić, bo nie znalazłem przelicznika (ewentualnie może wie ktoś wjakich proporcjach wymieszać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi