LordDisneyland Napisano 22 Sierpnia 2015 Share Napisano 22 Sierpnia 2015 Moloszku28, dziękuję! Niczego nie mogłem znaleźć :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejfan1 Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Dzień dobry, czym zrobić afrykańską wodę? Wiem, że temat z wodą przemijał się już wiele razy, ale każdy mówił co innego. Jeśli żywica to z jakiej? Jak to zabarwić? Planuje, żeby czołg stał w tej wodzie, czyli agresywne środki odpadają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lookas87 Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Jaki lakier satynowy polecacie? taki żeby nie robił się mleczny albo żółty pod wpływem słońca. I jaki czarny mat jest wg was najlepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Tamiya spray - drogi i mały ale daje fajną satynową ale nie matową powierzchnię (ten w słoiczku do aero już nie jest taki dobry). Teraz kupiłem ALclada KlearKote Matt - zobaczę jak się sprawuje i dam znać. Dostępny jest w pięciu wariantach od Matt do Gloss. Czarny mat - Tamiya XF-1. Słoiczek 23ml można znaleźć za 10-11zł i jest bardzo wydajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Ja mam pytanie , bo przy wątku z areografem się nikt nie odzywa - Czy cleanlux niszczy cos w areografie? Chodzi mi tu o uszczelki , bo chce swoje areo raz a dobrze wyczyścić.. ..w końcu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lookas87 Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 jezeli chcesz dobrze wyczyscic aero to polecam zmywacz wamodu, cleanlux nie czyści aż tak dobrze. A co do uszczelek to pewnie tak skoro niszczy chromowaną powłokę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludwig hahn Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 Mam małe pytanko.Jak dokładnie nazywa sie preparat ,ktöry dodajemy do farby akrylowej , ktöry powoduje nie zasychanie farby podczas malowania Aerografem.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 2 Września 2015 Super Moderator Share Napisano 2 Września 2015 Retarder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Co się bardziej opłaca, Surfacer (40ml - 22zł) w płynie czy w "spreju" (170ml - 44zł)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Kosztowo na pewno ten w słoiczku, ale ja od niedawna przesiadłem się na ten w spraju (mówię o Gunze Surfacer 1500), bo daje on chyba gładszą powierzchnię niż taki rozcieńczany ze słoiczka. To naturalnie kwestia rozcieńczania jak sądzę, ale dla mnie powierzchnia po tym z puszki jest idealna. Druga sprawa to wygoda: spuszczam sobie trochę surfacera z puszki do aerografu i jadę, żadnego mieszania i rozcieńczania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Druga sprawa to wygoda: spuszczam sobie trochę surfacera z puszki do aerografu i jadę, żadnego mieszania i rozcieńczania. A większe powierzchnie traktujesz bezpośrednio sprayem czy również 'via' aerograf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Różnie, ale wolę aerografem, mam wtedy lepszą kontrolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 Panowie, separacja warstw farby lakierem do włosów, jak to się robi. Łopatologicznie jeśli mogę prosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 Tak jak się pisze Warstwa farby, jak zaschnie, warstwa lakieru, jak zaschnie, kolejna warstwa. Najłatwiej nakładać lakier aerografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 To rozumiem, że napsikać w zbiorniczek aerografu (lakier w spray-u) i jazda? A aero potem domyję "wszystkożernym" zmywaczem Wamodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
30Seconds Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 Jakich firm polecacie podkład i czy należy go zawsze stosować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 Jakich firm polecacie podkład i czy należy go zawsze stosować ? Jesteś 1647. osobą zadającą to pytanie. I 1646. której się nie chce przeczytać wcześniejszych informacji na forum. (Jeden pisał, że czytał, ale nie pamięta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 Jakich firm polecacie podkład i czy należy go zawsze stosować ? Vallejo, jak malujesz aerografem to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simrider Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Jakiego koloru wash na czarny samolot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
30Seconds Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 Mam pytanie odnośnie washa - czy jeśli maluję model farbami akrylowymi Vallejo, a następnie położę na niego warstwę Sidoluxu to mogę zastosować washa olejnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 Mam pytanie odnośnie washa - czy jeśli maluję model farbami akrylowymi Vallejo, a następnie położę na niego warstwę Sidoluxu to mogę zastosować washa olejnego ? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 Ja mam takie pytanie - jak często wychodzi Super Model? Raz na kwartał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 Gdy go kupowałem to był dwumiesięcznik, ale niewykluczone że już padł, bo go jakoś w Empikach ostatnio nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 Ostatni numer kupiłem na początku lipca, wiec powinien być teraz nowy, ale nie widzę w sklepach żadnego. Mam nadzieje, że jeszcze będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 No szczerze mówiąc, to byłaby mała strata... Od kilku numerów, może od roku, gdy zmieniła się tam redakcja (czy też sam redaktor naczelny), poziom pisma mocno się obniżył tak na mój gust. Dlatego przestałem ich kupować, niczego tam ciekawego od dawna nie znajduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi