PiotrL Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 16 godzin temu, Mikolaj75 napisał: Piotr - nagromadzenie niewiadomych dotyczących prototypu jakoś usprawiedliwia moją "srebrną" koncepcję. Zagadek i tak jest więcej, być może nawet trzeba będzie gotową pracę nazwać wizją autorską aniżeli modelem. W każdym razie miło, iż cieszy się zainteresowaniem. nie wyobrażam sobie braku zainteresowania mimo ryzyka - po obejrzenie we Wrocławiu na żywo Twojego silnika do Su i przypomnieniu opisu powstawania - chodziłem trzy miesiące na terapię....:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrL Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 20 godzin temu, Andrzej_LK napisał: A może dioramowo dodasz człowieczka, który maluje maszynę na zielono? Widziałem w jakiejś czeskiej książce dioramę z malowania Liberatora na prowadzącego formację - to ciekawy pomysł - no i już wyobrażam sobie jak Mikołaj robi pistolet natryskowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 Tak, w jego wykonaniu pewnie całkiem nieźle by działał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 24 Maja 2020 Autor Share Napisano 24 Maja 2020 Dzięki Panowie. Piotr - uderzyłeś celnie w mój wyrzut sumienia... Tymczasem blacharka skończona: I to samo ujęcie jako czarno-białe: Powoli widać koniec... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 Wygląda znakomicie. Zawsze mam obawy że taśma maskująca zerwie delikatny metalizer z podkładu i od pewnego czasu na szary wygładzony podkład daje czarny i jego jasniejsze tonacje na panele które chcę różnicować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrL Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 14 godzin temu, Mikolaj75 napisał: Dzięki Panowie. Piotr - uderzyłeś celnie w mój wyrzut sumienia... Nie śmiałbym.... wiem ze pewne rzeczy muszą czasem poczekać na wenę czy głód.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 5 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2020 Zmierzam ku finałowi. Robią się ostatnie detale np. Venturi i sonda: Strefa silnikowa zmontowana i zmalowana: A płatowiec złoszowany i zaopatrzony w khaki (brakujące ramki będą): Proszę o sugestie co ewentualnie kombinować z szatą graficzną zakładając nówkę prototyp który być może nawet nie wykołował jeszcze z montażowni. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 5 Czerwca 2020 Share Napisano 5 Czerwca 2020 Mikołaju jak dla mnie to jest Miszczostfo Świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Może zostaw tak jak jest, taki niepomalowany. Bardzo ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrL Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 ...Proszę o sugestie co ewentualnie kombinować z szatą graficzną zakładając nówkę prototyp który być może nawet nie wykołował jeszcze z montażowni... Parę zaolejonych śladów rąk i butów mechaników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Jeśli za szatę graficzną uznać jakieś mazianie farbą w formie napisów, godeł, symboli i takich tam, to nie, stanowcze nie! Pozostaw jak jest, tylko czysta, niczym nie zakłócona linia!! Żadnych przeszkadzaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Też bym już tu nic nie wciskał, jest piknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 19 godzin temu, Mikolaj75 napisał: Proszę o sugestie co ewentualnie kombinować z szatą graficzną zakładając nówkę prototyp który być może nawet nie wykołował jeszcze z montażowni. Może pomyśl aby w kilku miejscach zmatowić powierzchnię. Nawet w czasie produkcji monterzy muszą się jakoś przemieszczać po płatowcu, a to wpływa na wygląd blachy poszycia. Wszelkie zacieki czy zabrudzenia można zmyć, co jest konieczne przed lakierowaniem, natomiast wątpię czy jakieś zmatowienia (np od butów) czy rysy byłyby usuwane poprzez polerowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Przedmówcy mają rację - skoro prototyp to szkoda go mazać jakąś farbą. Zresztą podejrzewam iż oryginał też był taki saute Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Mikołaj, zrobiłeś wszystko co trzeba by koncepcję prototypu wypełnić. Jest pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Czerwca 2020 Share Napisano 8 Czerwca 2020 Obejrzałem z zapartych tchem. Mikołaj 75 to już modelarska Marka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi