M.A.V. Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 (edytowane) 35 minut temu, WujekAlice napisał: cały czas jesteśmy w okolicach "Wielkie ruskie samoloty z czasów Zimnej Wojny" no bo ! i cały czas zgodnie z jedyną słuszną linią partyjną : W dniu 2.11.2020 o 08:43, abtb napisał: Skończyło się "rurowanie" i zaczyna się "śmigłowanie"! no dobra... kończę z heheszkowaniem, bo tak można dobić do 12 stron wątku, a to odciąganie przodownika od pracy, propagowanie bumelanctwa, szkodnictwo i woda na młyn wywrotowców ! no i można za to dostać bana z zsyłką na 2 lata do zabajkalskiej kolonii karno-resocjalizacyjnej bez prawa do korespondencji Edytowane 3 Listopada 2020 przez M.A.V. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Listopada 2020 Autor Share Napisano 3 Listopada 2020 8 minut temu, M.A.V. napisał: można dobić do 12 stron wątku, Takiego sukcesu to ja jeszcze w żadnym warsztacie nie osiągnąłem 9 minut temu, M.A.V. napisał: odciąganie przodownika od pracy, Bardzo słuszna teoria 10 minut temu, M.A.V. napisał: propagowanie bumelanctwa, szkodnictwo i woda na młyn wywrotowców ! Nie mam nic więcej do dodania 12 minut temu, M.A.V. napisał: na 2 lata do zabajkalskiej kolonii karno-resocjalizacyjnej bez prawa do korespondencji Jakby można było lepić modele to jakoś bez tej korespondencji bym przeżył Nie ma korespondencji - nie ma rachunków Tylko czy po tych dwóch latach Urząd Skarbowy nie przysłał by listu z pogróżkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 Śmiem nieśmiało zauważyć, że sentencja "bez prawa do korespondencji" znaczyła de facto czapę, a na dwa lata to w tajgę zsyłano za krzywe przechodzenie przez ulicę. Za bumelanctwo - lekko pięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 O raju fajny warsztat do podglądania i piękny model pewnie wyjdzie. Muszę kupić tego Rodena i zrobić dla siebie :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 W dniu 2.11.2020 o 10:42, abtb napisał: To jest, proszę pana taki "fant konkursowy" ogłaszany przez administrację w chwili rozpoczęcia konkursu. Musisz zrobić zdjęcie wyprasek z fantem, żeby udowodnić, że nie startujesz z rozgrzebanym tematem - tzn. zaczynasz od zera. Kurcze, wniknąłem w temat i tez moze zrobię model ze śnieżynka? w sumie to motywuje mnie takie grupowe robienie, mam akurat na półce cos w odpowiednim klimacie... skoro nie jest to faux pas, ze tez na drugim forum.. A Twoj model zapowiada się znakomicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 2 godziny temu, WujekAlice napisał: Śmiem nieśmiało zauważyć, że sentencja "bez prawa do korespondencji" znaczyła de facto czapę oczywiście - określenie celowo użyte dla kumatych a na 2 lata też się zdarzało.... jak po czasie rodzina zaczynała pytać gdzie osadzony to tłumaczyli że, ot potknął się o łopatę i skręcił kark, ale to było wiele miesięcy temu i nawet nie wiadomo gdzie pochowany 5 godzin temu, abtb napisał: Tylko czy po tych dwóch latach Urząd Skarbowy nie przysłał by listu z pogróżkami Death & Taxes ! tu nigdy nie biorą jeńców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 No i 2 stronki pykły, na samym inboxie, damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 To może dla motywacji coś z epoki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Listopada 2020 Autor Share Napisano 4 Listopada 2020 10 godzin temu, myszaty napisał: No i 2 stronki pykły, na samym inboxie, damy radę Kolega się nie spina. Jeszcze dwa - trzy dni i zakończy się jak zwykle - monologiem autorskim do kadłuba 10 godzin temu, Grzes napisał: To może dla motywacji coś z epoki... Ładnie mi tu kolega życzy - 6 lat budowania . Co prawda na składzie mam lepszych "zawodników" Żeby nie było, ze nic się nie dzieje: - wyszlifowałem "chwosta" i dokleiłem końcowego dzyndzla zastępującego stanowisko strzelca ogonowego - wyszlifowałem przednią, prawą część kadłuba Fotki z postępów porą wieczorowo-nocną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 To i ja się dołączę do widowni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Listopada 2020 Autor Share Napisano 4 Listopada 2020 Serdecznie zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 8 godzin temu, abtb napisał: Ładnie mi tu kolega życzy - 6 lat budowania oj tam, oj tam - prawdziwi mocarze robią plan 6-letni w rok a potem to już tylko wieczna chwała na forach wszelakich, wszechobecne fanfary, sztandary, czerwone dywany, ordery czy inne krasnale.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toke Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 Zapowiada się ciekawie - zasiadam i oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Listopada 2020 Autor Share Napisano 4 Listopada 2020 No to lecimy z tematem Wyszlifowałem wszystko co się dało, przetrasowałem linie i wyszło tak: Jeszcze tu i ówdzie trzeba liznąć ale w sumie już pozamiatane. W sumie dość długo opierałem się przed tym samolotem właśnie z powodu tego "pracującego poszycia" Ale jak widać da się temat załatwić dość prosto poprzez przeszlifowanie całej powierzchni. Przy okazji likwidacji zapadnięć poprawiła się też trochę jakość linii podziałowych. Najpierw je przejechałem dwa razy rysikiem w celu pogłębienia i wyostrzenia. Co prawda trochę im brakuje do dzisiejszych standardów ale już wyglądają przyzwoicie. i pozwoliłem sobie na małe "zlepienie" kadłuba: i przymierzenie oszklenia: Jest dobrze i obejdzie się bez większej szarpaniny. Jutro zaczynam walkę z "wnętrznościami" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 Czesio mówi zajebiaszczo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 Jak się tak będziesz obijał to: a dokładnie to od 0:50.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Listopada 2020 Autor Share Napisano 8 Listopada 2020 Trochę się POBIJAŁEM Niewiele do pokazania ale jakiś tam progres jest - wnętrze kabiny pilotów - wnętrze ładowni I "motóry" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 13 Listopada 2020 Autor Share Napisano 13 Listopada 2020 Trochę się popracowało przy temacie Przeszlifowałem skrzydła, usterzenie poziome oraz silniki. Nawet udało mi się dwa dokleić do skrzydła - i nawet nieźle pasują. Co prawda po chamsku zaszpachlowałem małą szparę na połączeniu silnik- skrzydło ale nie ma problemu z ogarnięciem tego kitu. Przymierzyłem też skrzydła i usterzenie do kadłuba: Różowo nie jest. Ale da się ogarnąć. Najbardziej rażą te mydlane linie podziału. Ale nad tym będę się rozwodził już po podkładzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 13 Listopada 2020 Share Napisano 13 Listopada 2020 No faktycznie, detale trochę mydlane ale w końcu widzę w modelu porządnie wyprofilowane stery a nie kreski na plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 ten model reklamowany był, jakimis medalami, za model roku, czy cos, a z tego co widze, to poziom bardzo przecietny...Choć musze powiedzieć, że samolt duzy i niedrogi, kilka razy o nim myslałem, i teraz mam spora frajde z tego warsztatu. Tak, ze dziękuje i prosze o duzo zdjęć ,_) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Listopada 2020 Autor Share Napisano 14 Listopada 2020 12 godzin temu, sebastain napisał: detale trochę mydlane 5 godzin temu, spiton napisał: poziom bardzo przecietny. Niestety taka prawda. Linie podziałowe to raczej, tak bym powiedział, pługiem orane. Należy jednak wziąć poprawkę na wiek zestawu - ma już chyba 14 lat albo i ciut więcej. Wiem, że Hasa już w latach 80/90 robiła z większą finezją ale nie ma co narzekać. Jak na razie jest to jedyny model tego samolotu. Jest co prawda jeszcze An 8 i An 10 z Amodelu/Sovy ale do tematu podchodziłbym ostrożnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 10 minut temu, abtb napisał: Jest co prawda jeszcze An 8 i An 10 z Amodelu/Sovy ale do tematu podchodziłbym ostrożnie. ...oraz obowiązkowo uzbrojonym w diazepam i co najmniej 4 flaszki nervosolu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2020 Trochę wody w sedesie upłynęło od ostatniej aktualizacji Sprawy mają się tak - powklejałem oszklenie, przylepiłem odrobinę dupereli i podziałałem odrobinę we wnętrzu. Oszklenie nawet pasowne, nawet trzeba odrobinkę rozwiercić otwory, ale niestety "szkło" średnio pasuje do krzywizny kadłuba. W tylnej części można przymknąć jedno oko, ale już z przodu jest raczej słabo. W związku z tym postanowiłem odrobinę po chamsku je potraktować: - wkleiłem i zalałem "na okrągło" CA - następnie szlif: i z "przodu" - następnie polerka papierścieruchem 2500 i pastą lekko ścierną Kolejny krok - zalepienie kółeczkiem z taśmy o odrobinkę mniejszej średnicy niż oryginalne okno i wszelkiego rodzaju nawiewy i wywiewy: Wnętrze - tu trzeba postawić sprawę jasno - pusto jak w bębnie i trzeba trochę dołożyć od siebie: I teraz w sumie najważniejsze - BARDZO DZIĘKUJĘ koledze APKOWI za prezent jakim są koła żywiczne do Ana firmy Armory. Jeszcze raz WIELKI DZIĘKI Apek I porównanie z pudełkowym oryginałem (z prawej): I na koniec drobna informacja: kolega M.A.V swego czasu coś tam czerwoną kredką zaznaczył mi na pudełku i .............. dzieje się w temacie . Co prawda nie będzie po norwesku ale gwarantuję, że będzie ciekawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 Polecam się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2020 Po maluchu do przodu Odrobina "klocków" w przedziale nawigatora str. L Trochę bambetli na podsufitce: oraz komplet nawiewów/wywiewów str. L W dniu 2.11.2020 o 10:16, M.A.V. napisał: mam pewne podejrzenia co wpłynęło na wybór tego Rodena : A tymczasem: czyli typowo zimnowojenny "śledź" z konkretnym "vyzbroyem" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi