Bartosz.B Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 (edytowane) Kolejny model na warsztacie ukończony, tym razem IJN Fumizuki z zestawu Hasegawa (has43416) w polaczeniu z blacharką rainbow 7109 Model miał być kolejnym szybkim projektem grupowym, a skończyło się jak zawsze prawie 12 miesięcy budowy Kontakt z blaszkami rainbow był dla mnie jak dobry orzeźwiający szczał w pysk, który szybko sprowadził mnie na ziemie co nieco ostudziło zapal budowy i znacznie wydłużyło jego czas. Ostatecznie wyszło mi cos takiego: Edytowane 6 Grudnia 2020 przez Bartosz.B 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 (edytowane) piękny model ! świetnie zgasiłeś kalki ... Super detal i widać sporo pracy w niego włożonej. Mam tylko uwagi do wody i do posadowienia okrętu - nie wygląda za naturalnie: Odkosy - jakby nie patrzeć rzadko kiedy układają się tak jak na tym modelu - zwłaszcza w wąskich okrętach z opływowym kadłubem. Dodatkowo odkosy raczej mają tworzącą wklęsłą - u Ciebie są wypukłe. I chyba to powoduje największe wrażenie sztuczności..... Kadłub mógłby być osadzony głębiej - te niszczyciele miały stosunkowo niską burtę - ten model jest wg mnie za bardzo wynurzony i co więcej jest wrażenie, że rufa jest bardziej wynurzona niż dziób... Ogólnie - gratulacje !! PS Zdjęcie z "zapałą" -KLASA Edytowane 6 Grudnia 2020 przez blacman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 Jak dla mnie poziom nieosiągalny. Podoba mi się, a techniczne uwagi zostawię znawcom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilar Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 Ja maleję kiedy patrzę na to maleństwo cudne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 Wiem jakie to małe ale gratuluję osiągniętego efektu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 ładniutki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 brawo, oczywiście slicznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 6 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2020 Dzięki, fajnie ze się podoba Co do wody taka mi wyszła, nie znam się na tym w i szczerze mówiąc nie specjalnie wchodziłem w analizę, ani nie przykładałem specjalnej uwagi jak to powinno być dokładnie. Gdyby model miał dno na pewno nie babrał bym się watą czy tym gęstym glutem tylko postawił na dwóch pindolach na kawałku dechy , nazwijmy tę podstawkę koniecznym złem, bo na czymś ten kadłub musiał siedzieć. Owszem model mógł być osadzony z 1 mm niżej, ale zobaczyłem to już po fakcie jak wata wyschła i troszkę się zapadła. Z jednym tylko się nie zgodzę, rufa nie jest niżej niż dziob, może na modelu tego aż tak nie widać bo od początku stwierdziłem ze nie będę robił go płynącego na pełnej prędkości jak zrobił Mariusz czy Michał, ja postawiłem na gładką tafle morza z sunącym po nim niczym liniowiec okrętem (odmienny od innych nie znaczy gorszy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 No i bardzo dobrze że jest inny, nudno byłoby gdyby wszystkie były takie same. Prawdę mówiąc z prędkością marszową pływa się znacznie częsciej niż na przy pełnej rurze ognia jak nasze dwa, ropa kosztuje . Co tu się dużo produkować, zajefajny jest, z pewnością dobrze bedzie służył flocie cesarstFa Przyślę dziewczyny, żeby obejrzaly sobie najnowszą jej zabawkę z bliska.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 7 Grudnia 2020 Share Napisano 7 Grudnia 2020 Model jest fenomenalnie zbudowany, genialnie pomalowany i ma fantastyczne morze . jedyne co mi się nie podoba, to ramka wystająca ponad powierzchnie morza. Teszta jest wzorcowa . Gratulacje !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 7 Grudnia 2020 Share Napisano 7 Grudnia 2020 Bartoszu gratulacje! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 8 Grudnia 2020 Share Napisano 8 Grudnia 2020 Brawo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 8 Grudnia 2020 Share Napisano 8 Grudnia 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volsebix Napisano 8 Grudnia 2020 Share Napisano 8 Grudnia 2020 Świetny maluch. Co do wody, Blacman się wypowiedział treściwie. Co do zabaFki floty CesarstFa... Hm.. Będą znów mogli podpalać świat TAAAKOOOM ZAPAŁOOOMMM ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 Piękny mikrus. Brawo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 10 Grudnia 2020 Share Napisano 10 Grudnia 2020 10/10 Świetny jest, ta zapałka to zwykła czy taka duża? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 10 Grudnia 2020 Share Napisano 10 Grudnia 2020 20 minut temu, jerzype napisał: a zapałka to zwykła czy taka duża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 11 Grudnia 2020 Share Napisano 11 Grudnia 2020 Normalnie modele okrętów to nie moja domena, z ciekawości zajrzałam i ŁOOOO!!!!!!!!!! SuperSuperSuper A tak na marginesie to zawsze podziwiałem drwali, którzy potrafią wyciosać taką potężną zapałkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 11 Grudnia 2020 Share Napisano 11 Grudnia 2020 Fantastyczny . Fenomenalny detal . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 14 Grudnia 2020 Share Napisano 14 Grudnia 2020 Piękna robota. Gratulacje Trochę przekombinowałeś z falami. Te boczne fale chyba zbędne. Ładnie ci wyszła woda w Kujawiaku. Perfect. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi