Skocz do zawartości

[Projekt grupowy] Sklejamy modele Mistercrafta - Pytania, gadki szmatki itp.

jawkers

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, mandrivecs napisał:

Te od Mirage nie były tragiczne. Pamiętam, że był taki z dużymi podwieszanymi zbiornikami paliwa. Oczywiście detal ubogi, ale model jak najbardziej składalny!

No i namówiłeś.

Okazuje się, że Holendrzy przylecieli takimi do Drawska na manewry w 1997, więc jest polski wątek, więc skleję go kiedyś 😉

5 minut temu, mandrivecs napisał:

Te od Mirage nie były tragiczne. Pamiętam, że był taki z dużymi podwieszanymi zbiornikami paliwa. Oczywiście detal ubogi, ale model jak najbardziej składalny!

Chociaż czekaj. To jest Aeroplast !

https://www.mojehobby.pl/products/McDonnell-Douglas-AH-64A-Apache-345467.html

Edytowane przez Kolekcjoner WP

31 minut temu, myszaty napisał:

@tlbwidać - czkawka  forumowa🤣🤣🤣🤣🤣🤣

No, przecholowałem z forum dzisiaj🤣

Edytowane przez tlb

42 minuty temu, tlb napisał:

No, przecholowałem z forum dzisiaj🤣

Mi tak sie dzieje kiedy na telefonie piszesz odpowiedz to nie wyswietla ci sie i klikasz ciągle dodaj odpowiedz odswiezasz strone a tu kilka tych samych słow. Powinni dodać usuwanie komentarzy swoich np do kilku godzin.

Do kogo niby ten filmik jest skierowany???? Jakoś nie potrafię zdefiniować odbiorcy...

Ciekawe czy detali do  innych modeli też nie odtłuszcza i bierze detale w gołe łapska przy malowaniu???

Bez paletki, prosto z pojemnika...nawet ja nie byłem takim kretynem przy pierwszym modelu.

• Like 1

56 minut temu, DamianosPL napisał:

Cz.3

Obejrzałem już odcinek 3 i nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Niestety ale to wygląda nie jak jakieś ostrzeżenie przed kiepskim zestawem ale zwyczajna zrzynka i robienie z siebie pośmiewiska. Szkoda bo tak się marnuje potencjał modelarski bo rafhart powinien się wziąć albo na poważnie do tego projektu i zrobić z niego jakiś sensowny model albo zostawić to i zająć się jakąś Hasegawą czy Airfixem z czym sobie lepiej poradzi bo w tej formie niestety ale raczej niczemu nie służy :(.

• Like 1
  • Haha 1

4 minuty temu, myszaty napisał:

Do kogo niby ten filmik jest skierowany???? Jakoś nie potrafię zdefiniować odbiorcy...

Ciekawe czy detali do  innych modeli też nie odtłuszcza i bierze detale w gołe łapska przy malowaniu???

Bez paletki, prosto z pojemnika...nawet ja nie byłem takim kretynem przy pierwszym modelu.

Bardzo cenna uwaga bo nakładanie farny akrylowych bez podkładu jest nie dość, że utrudnione to jeszcze efekt jest podobny do tego co "osiągnął" rafhart a więc marne. Poza tym żadnego rozcieńczania więc co to ma być ? 

17 minut temu, myszaty napisał:

Każdy może zrobić film i zamieścić na Yt, ale czy każdy powinien? Filmy tego pana to więcej szkody niż pożytku.

Odbiorca się nie liczy, ważna jest oglądalność kanału. Po też powstała jego grupa by napędzać licznik. Przecież to jasne.

• Like 1

28 minut temu, myszaty napisał:

Ja też detali nie odtłuszczam i biorę w gołe ręce.Czyli jestem kretynem.Znowu się czegoś nowego dowiedziałem.:super:

• Like 1

Napisałem [ b] ja[\b]...

9 minut temu, Xmen napisał:

Ja też detali nie odtłuszczam i biorę w gołe ręce.Czyli jestem kretynem.

Jeżeli tak twierdzisz...to twoja sprawa. Możesz nawet smarować je smalcem, nic mi do tego.

Ja wiem że elementy jakiekolwiek by nie były,  i do czego, do malowania  należy odtłuścić...można to przeczytać  każdej instrukcji użytkowania prawie każdych farb.

Edytowane przez myszaty

1 minutę temu, Staryfajter1954 napisał:

Odtłuszczanie to jedno a drugie malowanie bez podkładu farbą nierozcieńczoną i byle jakim pędzlem. 

A nazywanie kogoś kretynem to trzecie.

11 minut temu, Xmen napisał:

nazywanie kogoś kretynem to trzecie.

Bo nim jest i to jest moje zdanie i mam do niego prawo.

A że nagrywając takie filmiki trzeba czasem pomyśleć???

Ryzyko youtubowe.

Z czym masz problem?

Że koleś robi z ludzi idiotów, malując plastik farbą na wodzie  - full profeska...ciapając farbą jak mój 7 letni syn?

Zastanawiałem się nad zakupem ostatnio giętarki - bo to chyba ten sam koleś - ale jak ma takie samo podejście do swoich wyrobów to odpuszcze...

Edytowane przez myszaty

3 minuty temu, myszaty napisał:

nim jest i to jest moje zdanie i mam do niego prawo.

Tylko wygłaszanie tego publicznie to już inna "para kaloszy".

• Like 1

11 minut temu, myszaty napisał:

Że koleś robi z ludzi idiotów,

To samo można powiedzieć o kimś kto twierdzi że robiąc stare śrupy można się czegoś nauczyć.