mandrivecs Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 Teraz, Kolekcjoner WP napisał: Tak to jest to Te od Mirage nie były tragiczne. Pamiętam, że był taki z dużymi podwieszanymi zbiornikami paliwa. Oczywiście detal ubogi, ale model jak najbardziej składalny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 1 minutę temu, mandrivecs napisał: Te od Mirage nie były tragiczne. Pamiętam, że był taki z dużymi podwieszanymi zbiornikami paliwa. Oczywiście detal ubogi, ale model jak najbardziej składalny! No i namówiłeś. Okazuje się, że Holendrzy przylecieli takimi do Drawska na manewry w 1997, więc jest polski wątek, więc skleję go kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 (edytowane) 5 minut temu, mandrivecs napisał: Te od Mirage nie były tragiczne. Pamiętam, że był taki z dużymi podwieszanymi zbiornikami paliwa. Oczywiście detal ubogi, ale model jak najbardziej składalny! Chociaż czekaj. To jest Aeroplast ! https://www.mojehobby.pl/products/McDonnell-Douglas-AH-64A-Apache-345467.html Edytowane 10 Grudnia 2021 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 Najbardziej rozwalił mnie tekst "obcinaczkowe obcinaczki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 Najbardziej rozwalił mnie tekst "obcinaczkowe obcinaczki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 @tlbwidać - czkawka forumowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 (edytowane) 31 minut temu, myszaty napisał: @tlbwidać - czkawka forumowa No, przecholowałem z forum dzisiaj Edytowane 10 Grudnia 2021 przez tlb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 Komedii część II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 42 minuty temu, tlb napisał: No, przecholowałem z forum dzisiaj Mi tak sie dzieje kiedy na telefonie piszesz odpowiedz to nie wyswietla ci sie i klikasz ciągle dodaj odpowiedz odswiezasz strone a tu kilka tych samych słow. Powinni dodać usuwanie komentarzy swoich np do kilku godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 To ten wódz plemienia apaczy.Ups kolejny mister paździeż leży od roku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 No i to rozumiem, fijoł ma swoje prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 Cz.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 Do kogo niby ten filmik jest skierowany???? Jakoś nie potrafię zdefiniować odbiorcy... Ciekawe czy detali do innych modeli też nie odtłuszcza i bierze detale w gołe łapska przy malowaniu??? Bez paletki, prosto z pojemnika...nawet ja nie byłem takim kretynem przy pierwszym modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 56 minut temu, DamianosPL napisał: Cz.3 Obejrzałem już odcinek 3 i nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Niestety ale to wygląda nie jak jakieś ostrzeżenie przed kiepskim zestawem ale zwyczajna zrzynka i robienie z siebie pośmiewiska. Szkoda bo tak się marnuje potencjał modelarski bo rafhart powinien się wziąć albo na poważnie do tego projektu i zrobić z niego jakiś sensowny model albo zostawić to i zająć się jakąś Hasegawą czy Airfixem z czym sobie lepiej poradzi bo w tej formie niestety ale raczej niczemu nie służy :(. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 4 minuty temu, myszaty napisał: Do kogo niby ten filmik jest skierowany???? Jakoś nie potrafię zdefiniować odbiorcy... Ciekawe czy detali do innych modeli też nie odtłuszcza i bierze detale w gołe łapska przy malowaniu??? Bez paletki, prosto z pojemnika...nawet ja nie byłem takim kretynem przy pierwszym modelu. Bardzo cenna uwaga bo nakładanie farny akrylowych bez podkładu jest nie dość, że utrudnione to jeszcze efekt jest podobny do tego co "osiągnął" rafhart a więc marne. Poza tym żadnego rozcieńczania więc co to ma być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 17 minut temu, myszaty napisał: Do kogo niby ten filmik jest skierowany???? Jakoś nie potrafię zdefiniować odbiorcy... Każdy może zrobić film i zamieścić na Yt, ale czy każdy powinien? Filmy tego pana to więcej szkody niż pożytku. Odbiorca się nie liczy, ważna jest oglądalność kanału. Po też powstała jego grupa by napędzać licznik. Przecież to jasne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 28 minut temu, myszaty napisał: Ciekawe czy detali do innych modeli też nie odtłuszcza i bierze detale w gołe łapska przy malowaniu??? Ja też detali nie odtłuszczam i biorę w gołe ręce.Czyli jestem kretynem.Znowu się czegoś nowego dowiedziałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 5 minut temu, Xmen napisał: Ja też detali nie odtłuszczam i biorę w gołe ręce.Czyli jestem kretynem.Znowu się czegoś nowego dowiedziałem. Odtłuszczanie to jedno a drugie malowanie bez podkładu farbą nierozcieńczoną i byle jakim pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 (edytowane) Napisałem [ b] ja[\b]... 9 minut temu, Xmen napisał: Ja też detali nie odtłuszczam i biorę w gołe ręce.Czyli jestem kretynem. Jeżeli tak twierdzisz...to twoja sprawa. Możesz nawet smarować je smalcem, nic mi do tego. Ja wiem że elementy jakiekolwiek by nie były, i do czego, do malowania należy odtłuścić...można to przeczytać każdej instrukcji użytkowania prawie każdych farb. Edytowane 11 Grudnia 2021 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 1 minutę temu, Staryfajter1954 napisał: Odtłuszczanie to jedno a drugie malowanie bez podkładu farbą nierozcieńczoną i byle jakim pędzlem. A nazywanie kogoś kretynem to trzecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 (edytowane) 11 minut temu, Xmen napisał: nazywanie kogoś kretynem to trzecie. Bo nim jest i to jest moje zdanie i mam do niego prawo. A że nagrywając takie filmiki trzeba czasem pomyśleć??? Ryzyko youtubowe. Z czym masz problem? Że koleś robi z ludzi idiotów, malując plastik farbą na wodzie - full profeska...ciapając farbą jak mój 7 letni syn? Zastanawiałem się nad zakupem ostatnio giętarki - bo to chyba ten sam koleś - ale jak ma takie samo podejście do swoich wyrobów to odpuszcze... Edytowane 11 Grudnia 2021 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 3 minuty temu, myszaty napisał: nim jest i to jest moje zdanie i mam do niego prawo. Tylko wygłaszanie tego publicznie to już inna "para kaloszy". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 11 minut temu, myszaty napisał: Że koleś robi z ludzi idiotów, To samo można powiedzieć o kimś kto twierdzi że robiąc stare śrupy można się czegoś nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 A filmik jest prywatny?? Trzeba go było więc dystrybuować pomiędzy zausznikami...a nie publicznie. Kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi