tlb Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Lubię sobie poczytać takie tematy, ale mam wrażenie, że coraz bardziej ten temat to nic innego jak Edytowane 19 Stycznia 2022 przez tlb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 2 godziny temu, Staryfajter1954 napisał: Zapomniałeś o klasyce Hasegawie, której modele z niektórych serii są tańsze nie tylko od modeli Italeri czy Zvezdy ale cenowo podobne do zestawów Mister Crafta. Odniosłem się do tego co kolega posiada w swych zasobach. 2 godziny temu, Staryfajter1954 napisał: To jedno a drugie to kwestia irytacji. Zirytować może każdy model nawet dużo lepszy niż modele wrocławskiej firmy. Też prawda. To kwestia tego czego oczekujemy od firmy oferującej swe wyroby i z czym chcemy się zmierzyć. Bo jeśli ktoś chce poćwiczyć malowanie, to liczy się szybka i bezproblemowa składalność zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) 5 godzin temu, tlb napisał: Nie pamiętam "tamtych" czasów gdzie trzeba było kombinować i samemu dorabiać elementy do modeli,(...), ale czasy się zmieniły To chyba faktycznie znak czasów, ale w tym stwierdzeniu jest zawarty podstawowy błąd. Samodzielne wykonywanie elementów, lub nawet całych modeli, to nie jest generalnie kwestia niepożądanej konieczności i nigdy nie była. Takie coś istnieje, ale to margines. Żeby poćwiczyć malowanie to w ogóle żaden model nie jest potrzebny. Edytowane 19 Stycznia 2022 przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 Nie wiem kto jest właścicielem wątku ? Nigdy nie widziałem na oczy i nie miałem w rękach Mister czy Mastercrafta , więc siłą rzeczy osobiście nic po prostu do tej marki nie mam . Sprawa jest prosta , to jest forum modelarskie gdzie ludzie często poświęcają kawał życia by zrobić model . Mają taką wiedzę , że książki mogliby pisać . Starają się zrobić jak najlepsze i najładniejsze zdjęcia . Po to by przyjemnie spędzić czas , wspólnie z innymi ludźmi. W skrócie , bo robi się już to nudne . Takie numery i atmosfera z tym związana nie ma nic wspólnego z modelarstwem : Poniżej. Takie coś , to już jest modelarstwo , sklejony model , pomalowany , zdjęcie , i nie trzeba było wątpliwej co do intencji otoczki : Proste dwa zdjęcia , dwaj użytkownicy . Nawet nie trudno zgadnąć który jest modelarzem . O co chodzi ? To już niech każdy sam sobie dopisze . Jak wspomniałem wyżej , nie wiem kto jest właścicielem wątku ? Należy po prostu reagować natychmiast na takich użytkowników jak Majonez , czy Mi28N. Robią z tego wątku zero . Celowo , nawet gdyby ktoś udowodnił , że nie celowo , to tym gorzej . Hello 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi28N Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 Przybyła kawaleria z odsieczą, prawdziwy festiwal głupoty tutaj czytam Czytam te posty i ręce mi opadają - temat pułapka, może i mam problemy z interpunkcją ale to nie ja zachowałem się jak troll wklejając link do innego tematu obrażając za razem tych co uczestniczyli w tym temacie stwierdzeniem ”perełki” a potem prawiąc o kulturze osobistej.. Nie twierdziłem że jestem modelarzem ani że buduję modele, gdybys hallo czytał ze zrozumieniem (jak widać kolejny raz dwa obce ci słowa...) to zdjęcia przedstawiają zabawkę dla dziecka o czym zresztą pisałem. Jedyny ferment jaki ktoś wprowadza do tego tematu jesteście właśnie wy, macie na forum setki tematów poświęconych ”prawdziwym modelom” i ”prawdziwym modelarzom” w którym możecie wykazywać się swoim kunsztem to jednak wolicie wykazywać się kunsztem głupoty prowokując tutaj gówno burzę, na prawdę tak nudzą was te wasze ”prawdziwe modele”? Skoro w temacie o modelach mc nie można pisać o modelach mc to o co tutaj chodzi? Za wasze zachowanie powinniście zostać zbanowani, gdybym ja innym temacie np o modelach hobbyBossa, czy tamyi zachowal się ja wy tutaj, dostał bym z pewnością bana. Żeby nie było że się obraziłem czy jakoś specjalnie mnie to obeszło, to nawet nie jest tłumaczenie a raczej sprostowanie to czego nie rozumiecie i raczej nie zrozumiecie. Nie każdemu zależy żeby być mistrzem w tym co robi - to nie czasy feudalnej Japonii, ważne żeby robić to co sprawia przyjemność, a miałem się raki nie powtarzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 1 godzinę temu, Hello napisał: Należy po prostu reagować natychmiast na takich użytkowników jak Majonez , czy Mi28N. Robią z tego wątku zero . Celowo Rozmawiamy tutaj o modelach, Hello. Zgodzisz się więc pewnie, że wytykanie palcami i zachęcanie do nagonki wobec konkretnych osób jest zachowaniem zdecydowanie przesadzonym i niekoniecznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi28N Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 Tak czytam ten temat (pisząc tu przeczytałem tylko pierwsze 2 strony żeby znać temat..) stwierdzam że zwykle chamstwo było już wcześniej, kupa zaczyna się od 3 strony i dalej nie chce mi się czytać. Tak mi nachodzi jedno skojarzenie - jak w lecie robicie grilla z rodziną i opychacie się tą kaszanką to sąsiad z działki obok krzyczy wam: ” ej przestańcie żreć to gówno!” ale wy dalej jecie bo w sumie to wam smakuje, a ten cham obrzydza wam i waszym dzieciom krzycząc: ” To tylko kasza z krwią i świnia zanim się na tym haku wykrwawi to się jeszcze zleje i zwymiotuje do tej krwi, a wy to p@#&by żrecie !” Jak się raki wtedy czujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 2 minuty temu, Mi28N napisał: Tak czytam ten temat (pisząc tu przeczytałem tylko pierwsze 2 strony żeby znać temat..) stwierdzam że zwykle chamstwo było już wcześniej, kupa zaczyna się od 3 strony i dalej nie chce mi się czytać. Tak mi nachodzi jedno skojarzenie - jak w lecie robicie grilla z rodziną i opychacie się tą kaszanką to sąsiad z działki obok krzyczy wam: ” ej przestańcie żreć to gówno!” ale wy dalej jecie bo w sumie to wam smakuje, a ten cham obrzydza wam i waszym dzieciom krzycząc: ” To tylko kasza z krwią i świnia zanim się na tym haku wykrwawi to się jeszcze zleje i zwymiotuje do tej krwi, a wy to p@#&by żrecie !” Jak się raki wtedy czujecie? No to nie czytaj, zawsze możesz się przeciez przenieść na jakiegoś facebooka czy tam inne fora jak Tobie tu nie pasuje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi28N Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 2 minuty temu, Evildead napisał: No to nie czytaj, zawsze możesz się przeciez przenieść na jakiegoś facebooka czy tam inne fora jak Tobie tu nie pasuje... Może Ty się przeniesiesz ? Może przenieś się z tego tematu skoro razi Cię treść? Uwierz mi, że gdybym wiedział od początku jak bardzo prymitywne procesy sterują częścią tu wypowiadających się to szerokim łukiem omijał bym to miejsce. Myślałem że forum modelarskie to ostoja spokoju, wiedzy i opanowania a jest na odwrót Wyścig kulawych umysłowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 15 sierpnia 2019, podczas "parady" WP, kilkanaście metrów nad balkonem śmignęło mi Su22. I tak wtedy pomyślałem, że fajne bydlę i można by coś takiego sklecić. Warto to? https://allegro.pl/oferta/model-samolotu-su-22-polskie-wojsko1-48-klej-9937770902 Czy szukać coś lepszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) 6 minut temu, Mi28N napisał: Może Ty się przeniesiesz ? Może przenieś się z tego tematu skoro razi Cię treść? Po co mam się przenosić ? Ja nie stękam na forum Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 7 minut temu, tlb napisał: Czy szukać coś lepszego? Ten pewnie lepszy: https://plastmodel.pl/27565-hobby-boss-81758-su-17m4-fitter-k-148 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi28N Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 1 minutę temu, Evildead napisał: Po co mam się przenosić ? Ja nie stękam na forum To po co proponujesz mi coś czego sam zrobić nie chcesz? Ja też nie stekami, pokazuje wam tylko wasze prawdziwe oblicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 8 minut temu, tlb napisał: Czy szukać coś lepszego? W 1:48? Zajrzyj na scalemates co jest do wyboru. Wychodzą 3: KP ( mc, smer, edek itp.), HB i KH... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 1 minutę temu, Mi28N napisał: To po co proponujesz mi coś czego sam zrobić nie chcesz? Ja też nie stekami, pokazuje wam tylko wasze prawdziwe oblicze. Bo masz strasznie agresywne nastawienie , wyluzuj troszkę, to ma być dobra zabawa przecież, napij się może herbatki i klej po swojemu i nie przejmuj się innymi, będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 Nie wiem po co ta cała gówno burza. Modelarstwo jest po to by sprawiało przyjemność z budowania modeli i odstresowania od pracy a nie nie wiem co o byle co sie kłócić i sprawiać problemy. Najlepiej olać to i robić to co sprawia przyjemność. Ale czasem warto skorzystać z czyjejś pomocy chyba ze sie nie chce pomocy albo nie chce sie skorzystać co poprawić co dorobić itp. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 6 minut temu, Grzes napisał: Ten pewnie lepszy: https://plastmodel.pl/27565-hobby-boss-81758-su-17m4-fitter-k-148 najlepszy wybór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Maja 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Maja 2022 Witam. Do tematu "Sklejamy modele Mistercrafta" została dodana warsztat i galeria. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 5 Czerwca 2022 Share Napisano 5 Czerwca 2022 W dniu 21.05.2022 o 13:49, jawkers napisał: Witam. Do tematu "Sklejamy modele Mistercrafta" została dodana warsztat i galeria. Bardzo dobry pomysł. Jest w Galerii mój F-16A ale nie ma mojego Mirage IIIE a przecież galeria ukończonego modelu została zaprezentowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Czerwca 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Czerwca 2022 Wszystkie galerie które były założone w projekcie grupowym, zostały przeniesione. Jeżeli galerię swojego modelu zalożyłeś w innym miejscu, to już nie moja w tym wina, że jej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 10 Czerwca 2022 Share Napisano 10 Czerwca 2022 Rezerwuję Su-20, którego zacznę jak skończę inne rozgrzebane modele, bo trochę za dużo ich mi się uzbierało. Model będzie nosić oznaczenia z ostatniego lotu 6136. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 3 Lutego 2023 Share Napisano 3 Lutego 2023 (edytowane) Skleiłem niedawno 'Alfettę 1950' od MC (przepak Smer). Teraz jestem w trakcie SE-210 w malowaniu Air France. Traktuję te modele jako, niejako, laboratoryjne, testowe. Są marnej jakości i, w razie czego, 'nie szkoda'. Uczę się na nich głównie szpachlowania (co nie oznacza, że jestem już w tym dobry), ale też testuję, a to malowanie, a to jakąś dziwną obróbkę. Na SE-210 aktualnie utknąłem, bo znów sobie coś wymyśliłem i gromadzę materiały i uczę się techniki, zanim coś tam zrobię. Jeśli wyjdzie, pokażę w innym dziale. Edytowane 3 Lutego 2023 przez krn78 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Floki Napisano 5 Marca 2023 Share Napisano 5 Marca 2023 Wbijam do projektu na przysłowiowy krzywy ryj z tym modelem: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Marca 2023 Share Napisano 5 Marca 2023 Dajesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 17 Marca 2023 Share Napisano 17 Marca 2023 Zapowiedź mojego kolejnego mistercrafta. Oczywiście będzie polonik z 800 sqdr NAS. Prawdopodobnie będzie taki. Ewentualnie bez litery H. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi