kopernik Napisano 9 Maja 2022 Share Napisano 9 Maja 2022 Prawo serii zadziałało bezbłędnie. Miałem poprzednie tomy, to i ten musiałem kupić, dodatek o malowaniach też. Jedyną, choć i tak drogą, pociechą jest to, że Stratus komplet wraz z wysyłką sprzedaje za 170 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Maja 2022 Share Napisano 9 Maja 2022 38 minut temu, kopernik napisał: Miałem poprzednie tomy, to i ten musiałem kupić, dodatek o malowaniach też Piękna encyklopedia historii naszego lotnictwa. Tom VII - ostatni. Dziś nie ma już polskich konstrukcji lotniczych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 9 Maja 2022 Share Napisano 9 Maja 2022 Dlatego dziwię się, że tyle baboli znalazło się w tych publikacjach. Autorzy i wydawnictwo wydawało się gwarantem rzetelności ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 14 Maja 2022 Share Napisano 14 Maja 2022 (edytowane) W 2019r Answer zapowiadał Sokoła w 72 tymczasem, dla umilenia oczekiwania, dostajemy monografię. Dla tych, co zapomnieli o zapowiedzianym modelu, czyli włodarzy Answer, przypomnienie. PZL W-3 Sokół - Monografia tom I Autorzy: Michał Fiszer, Jerzy Gruszczyński, Seweryn Fleischer Profile barwne i rysunki: Marcin Dworzecki Twarda oprawa, 176 stron A4 + 11 arkuszy A3 z rysunkami 329 fotografii, 29 plansz barwnych. Rysunki w skali 1/72 i 1/48 Polski i angielski tekst 169 zł Edytowane 14 Maja 2022 przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Maja 2022 Share Napisano 14 Maja 2022 Cytat Bardzo oczekiwaliście na wydanie tej książki - już jest! Jak można było oczekiwać na coś, o czym nie było wiadomo, że powstaje? Mi się wydawało, że ludzie oczekiwali na model Sokoła 1:72. Tylko Answer chyba o tym nie wie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 Zapewne cenę uzasadnia fakt, że w zestawie jest model w 1/72… tyle, że w wersji scratch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 Zaczeli od dokumentacji (dobrej?) a model później powstanie. Takie wyjście naprzeciw modelarzom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 Dokładnie - dokumentacja i plany do których będzie można przykładać model, oczywiście odwzorowanie będzie bezbłędne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 Dobra Panowie, trza wytypować kto kupi książkę i ją tu nam zrecenzuje. Ja, po ostatniej przygodzie z "PKL VII - Malowania" się nie zgłaszam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 2 godziny temu, Grzes napisał: Dobra Panowie, trza wytypować kto kupi książkę i ją tu nam zrecenzuje. Ja, po ostatniej przygodzie z "PKL VII - Malowania" się nie zgłaszam Grunt, że udało się pogonić dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 10 minut temu, giberes napisał: Grunt, że udało się pogonić dalej Kupiłem od Grzesia tą książeczkę (jak nie jako modelarz to jako bibliofil) i tak miałem ją kupić, żeby mając pozostałe tomy mieć całą kolekcję Polskich Konstrukcji Lotniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 21 minut temu, giberes napisał: Grunt, że udało się pogonić dalej No tak, ale zapewne tak jak @Slawek_26869 - gdybym miał pozostałe tomy PKL, zostawiłbym ją, nie zważając na zawartość... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 3 godziny temu, Grzes napisał: ...się nie zgłaszam Ja też. Może dlatego, że miałem ją w rękach i przeglądałem dość wnikliwie. Moja subiektywna ocena może jednak wynikać z faktu, że zacząłem się robić głodny. Albo cukier mi spadał. W każdym portfel był zadowolony, bo chyba bajerował którąś tam setunię i nie miał zamiaru się z nią rozstawać. Ani z jej koleżanką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 Skoro 4 minuty temu, KayFranz napisał: miałem ją w rękach i przeglądałem dość wnikliwie. To ja jednak poproszę o 4 minuty temu, KayFranz napisał: subiektywna ocena 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 (edytowane) Answer wkleił takie zdjęcia zawartości, a na pytanie o modele w 72 nawet nie raczyli odpowiedzieć. Nie wiem czy zwróciliście uwagę na to, że to tom 1. Ile będzie tomów nie wiadomo, a cena pierwszego już odstrasza ! Chyba wybrali zły czas na wydanie, za dużo obecnie nowości modelarskich i literatury. Edytowane 15 Maja 2022 przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 Żeby z tą książką nie skończyło się jak z ich modelami Sokoła. Tom I i... koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 Mnie to martwi ekipa autorską a dokładnie dwóch panów od wszystkiego... Z drugiej strony to monografii Sokoła jest jak na lekarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 16 Maja 2022 Share Napisano 16 Maja 2022 (edytowane) no i sa opisy ale sa i babole - niestety wiedza bardzo słaba https://www.kfs-miniatures.com/pzl-w-3-sokol-monografia-tom-i-answer/?fbclid=IwAR0kyDW5Z6OsP7R6_y_mqsvQDv5LwPJddNyDaTpXPsbs3e2saLwTh6E1MmM Opisem na zdjęciu się nie popisali: na zdjęciu W-3A HASA - 10 seria, a opis ze to W-3P (VIP) i sa to ostanie należało do dziewiątej serii produkcyjnej - a to akurat 10 seria, VIP-y z 9 serii to akurat 0915 i 0916. Całości nie widziałem, ale po tym co do tej pory widziałem - słabo to wygląda. Monografia kojarzy mi sie inczej niz to co tu pokazane jest. foto. ze strony KFS Edytowane 16 Maja 2022 przez Adamsky 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 16 Maja 2022 Share Napisano 16 Maja 2022 No to zajeb*ście ciekawe co jeszcze skasztanione jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 16 Maja 2022 Share Napisano 16 Maja 2022 i kolejny babol.... cytuje...w latach 2005-2007 przebudowano je na wersje W-3A w odmianie poszukiwawczo-ratowniczej oznaczonej jako W-3AS - TOTALNA BZDURA- skąd wy takie dane macie???? foto: ze strony KFS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 16 Maja 2022 Share Napisano 16 Maja 2022 Na zdjęciach "0816", które znam wysìęgniki są krótkie tylko z jedną belka na podwieszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 16 Maja 2022 Share Napisano 16 Maja 2022 Zmartwychwstanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 (edytowane) Już do kupienia http://stratusbooks.com.pl/sklep/index.php?p533,polish-wings-no-34-mikoyan-gurevich-mig-15-and-licence-build-versions Edytowane 17 Maja 2022 przez em 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 (edytowane) Ważna informacja dla chętnych: Do 15 maja 10% zniżki. Kod: PW34stratus2022 Ale dałem... toż dzisiaj 17... Edytowane 17 Maja 2022 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 6 minut temu, Grzes napisał: Ważna informacja dla chętnych: Do 15 maja 10% zniżki. Kod: PW34stratus2022 Ale dałem... toż dzisiaj 17... Żeś mnie Grzesiu wypiereszył, już miałem pisać czy masz maszynę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi