vilge Napisano 30 Września 2021 Share Napisano 30 Września 2021 Cześć Gdzie można dostać tą książkę? Pozdrawiam Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vilge Napisano 30 Września 2021 Share Napisano 30 Września 2021 Sorki, To pytanie oczywiście jest do kolegi Mysiek 13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRAGE 5 Napisano 30 Września 2021 Share Napisano 30 Września 2021 Książka do kupienia ,razem z Su-33. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 3 Października 2021 Share Napisano 3 Października 2021 Vilge Ja kupiłem przez giełdę książek militarnych na fejsie, od Jarosław Nowak, regularnie oferuje wszystkie z tej serii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Października 2021 Share Napisano 13 Października 2021 Stratus zapowiedział... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floggerFAN Napisano 13 Października 2021 Share Napisano 13 Października 2021 6 godzin temu, Grzes napisał: Stratus zapowiedział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Października 2021 Share Napisano 16 Października 2021 Dotarły do mnie. - Mi-24 część 3 - fotograficzny spis wszystkich polskich egzemplarzy wersji W. - Uzbrojenie Su-22 głównie bombki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 12 Listopada 2021 Share Napisano 12 Listopada 2021 IBG właśnie opublikowało ich pierwszy e-book na temat ich modelu. http://www.ibgmodels.com/resources-2/ W linku e-book o PZL IAR P.11F A tu opis z twarzoksiążki: ------------------------- Prezentujemy pierwszy z darmowych eBooków towarzyszących premierze modelu myśliwca PZL/IAR P.11F. Zawiera on obszerniejszy opis, zdjęcia i barwne schematy opcji malowań dostępnych w zestawie. W ten sposób chcemy podzielić się z Wami chociaż skromną częścią rezultatów badań wykonanych dla tego modelu. Ma to być również uzupełnienie do instrukcji, gdzie z oczywistych względów nie jesteśmy w stanie umieścić wszystkich informacji. Liczymy, że dzięki tym materiałom będziecie w stanie jeszcze wierniej odtworzyć pierwowzory Waszych modeli, np. poprzez uwzględnienie realistycznego połysku czy śladów eksploatacji. Spędziliśmy setki godzin na analizie kamuflaży nie tylko tych trzech myśliwców, ale również dziesiątek czy nawet setek innych rumuńskich samolotów z tego okresu. Pozwoliło nam to dość dobrze rozumieć i interpretować zdjęcia oraz odtwarzać schematy kamuflażu z dużą dozą pewności. Niemniej jednak liczymy, że zamieszone zdjęcia pozwolą każdemu zainteresowanemu na samodzielne analizy i ewentualne własne interpretacje. A może dostrzeżecie coś, czego my nie zauważyliśmy? Aby udostępnić informacje jak najszerszemu gronu odbiorców, zdecydowaliśmy, że eBooki będą publikowane w języku angielskim. Pierwszy z nich znajdziecie pod następującym linkiem: www.ibgmodels.com/resources-2/ Myślimy o tym, żeby eBooki z wybranymi obszarami naszych analiz towarzyszyły niektórym (i tylko niektórym!) z naszych premier. Ale to zależy od Was i Waszych kolegów. Czy ta forma jest dla Was ciekawa i użyteczna? Czy pozwoli Wam budować lepsze modele? Ściągajcie, czytajcie i komentujcie poniżej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 U naszych południowych sąsiadów pojawiła się nowość o malowaniach B-24 448 stron, format 162x232 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) W ubiegłym tygodniu odbyły się w Warszawie Targi Książki Historycznej. Byłem, sporo kasy wydałem. Min i taką pozycję zakupiłem . Edytowane 4 Grudnia 2021 przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 W uzupełnieniu dodam, że chyba to pierwsza pozycja z czegoś w rodzaju serii. Znalazłem coś takiego w zapowiedziach wydawniczych, niestety bez wydawcy, ale autorzy ci sami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) Kto to wydał???? już mam prezent pod choinkę!!! Edytowane 4 Grudnia 2021 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) Jeśli chodzi o OAW ... to sprawka Roberta Gretzyngiera. Edytowane 4 Grudnia 2021 przez kopernik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Czasami leciutko żałuję że nie mieszkam w stolicy...leciutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 5 Grudnia 2021 Share Napisano 5 Grudnia 2021 7 godzin temu, hamp napisał: U naszych południowych sąsiadów pojawiła się nowość o malowaniach B-24 448 stron, format 162x232 Z tym, że to same ilustracje, bez zdjęć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 12 Grudnia 2021 Share Napisano 12 Grudnia 2021 (edytowane) https://allegro.pl/oferta/polskie-wojska-lotnicze-1918-1920- Ma ktoś tę pozycję? Warto?? Edytowane 12 Grudnia 2021 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 12 Grudnia 2021 Share Napisano 12 Grudnia 2021 Oglądałem na targach, nie kupiłem. Jeśli ktoś chce poszerzyć wiedzę o strukturach i organizacji wojsk lotniczych w naukowym tonie to powinien mieć. Takie odniosłem wrażenie po pobieżnym przekartkowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 (edytowane) To ja z zupełnie innej beczki, ale przedświąteczny czas to usprawiedliwia. Jeśli szukacie jeszcze prezentu dla dziecka, własnego, przyjaciół lub Pani Sąsiadki (pozdrawiamy Pana Sąsiada ) to polecam książeczkę Anny Litwinek "Awiatorzy. Podniebne przygody polskich lotniczek i lotników". Właściwie to nawet bardziej książkę - na prawie 200 stronach znalazło się około 20 opowiadań od dwudziestolecia międzywojennego do XXI wieku. Całkiem zgrabnie napisane, ilustracje mogą się podobać dzieciom a i dorosły dostrzeże w nich podobieństwo do obiektów rzeczywistych. Co wcale nie jest takie znowu częste w dziecięcej literaturze. Podaję kilka cytatów ze strony wydawcy (nic mnie z nim nie łączy) i poglądowych obrazków: https://www.znak.com.pl/ksiazka/awiatorzy-podniebne-przygody-polskich-lotniczek-i-lotnikow-litwinek-anna-188272 Cytat Jak długo musiał czekać na poprawę pogody Sebastian Kawa, żeby jako pierwszy (i póki co jedyny) człowiek na świecie przelecieć szybowcem nad Himalajami? Jak wyglądała czekolada, którą Mirek Hermaszewski, jedyny polski kosmonauta, jadł na stacji kosmicznej orbitującej wokół Ziemi? W jakim niecodziennym stroju Stanisław Skarżyński przeleciał samotnie Atlantyk małym turystycznym samolotem (do dziś nikt mniejszym nie pokonał oceanu)? Ile kilometrów musieli przebyć – i ile drużyn pokonać – Żwirko i Wigura w najbardziej wyczerpują-cym rajdzie samolotowym dookoła Europy? Książka jest adresowana dla dzieci w wieku 6-9 lat. Osobiście polecałbym ją i starszym. Nasz ośmiolatek który jak na swój wiek czyta bardzo dobrze i lubi książki również znacznie poważniejsze, połykał ją błyskawicznie. Zresztą sami popatrzcie - dostał ją jako urodzinowy prezent na wakacyjnym wyjeździe... Pozdrawiam, Michał Edytowane 19 Grudnia 2021 przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Grudnia 2021 Share Napisano 19 Grudnia 2021 Cytat Ada Dankowska, najsłynniejsza polska szybowniczka Zawsze myślałem, że najbardziej znana jest Pelagia Majewska... Cytat Dlaczego jedyny na świecie odrzutowy samolot rolniczy dostał imię demona Belfegora? Zdradź co tam napisali... Rozumiem, że trzeba zapewniać atrakcję dziecku, ale żeby na przystanku rozbijać namiot to przegięcie... 7 godzin temu, socjo1 napisał: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 19 Grudnia 2021 Share Napisano 19 Grudnia 2021 (edytowane) 6 godzin temu, Grzes napisał: Zawsze myślałem, że najbardziej znana jest Pelagia Majewska... Zdradź co tam napisali... Rozumiem, że trzeba zapewniać atrakcję dziecku, ale żeby na przystanku rozbijać namiot to przegięcie... Ad. Pelagia Majewska - jak najbardziej jest. Tak jak i Jadwiga Piłsudska i jej kolezanki z ATA oraz kilka innych Pań. Przeglądając książkę nie znalazłem informacji że akurat Pani Dankowska jest najbardziej znana. Być może to jedna z wielu sytuacji, gdy Dział Promocji zadziwił twórcę... Ad Belfegor - wynikałoby, że ta nazwa wiąże się z jego niezwykłym wyglądem ("jedno oko" wlotu powietrza, sylwetka), konceptem (rolniczy odrzutowiec) oraz z prezentacją na salonie lotniczym w Paryżu w 1975 r. W 1965 roku nakręcono film "Belfegor upiór Luwru" i tak się to miało skojarzyć Andrzejowi Abłamowiczowi, który go oblatywał (w rozdziale mamy nawiązania i do roli lotnictwa rolniczego i o Mielcu i.... Dustym z kreskówek). Ad przystanek - to wiata biwakowa, jakich dużo jest rozsianych w popularnych turystycznych miejscach Szwecji. Obok zawsze znajdziecie palenisko z porąbanym drewnem, a także sławojkę... Ponieważ tego dnia sporo padało a kolejnego mieliśmy zaplanowany szybki i wczesny start, nie chciało nam się moczyć namiotu... Pozdrawiam, Michał Edytowane 19 Grudnia 2021 przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Grudnia 2021 Share Napisano 19 Grudnia 2021 1 godzinę temu, socjo1 napisał: Ad Belfegor Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 20 Grudnia 2021 Share Napisano 20 Grudnia 2021 Istnieje jakaś ksiażka , album na temat naszych F-16 ? Oczywiście zawierające informacje dla modelarzy . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 20 Grudnia 2021 Share Napisano 20 Grudnia 2021 Kagero TopShots F-16C/D Block 52, takie pierwsze jakie przychodzi na myśl, do upolowania na allegro np. Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 20 Grudnia 2021 Share Napisano 20 Grudnia 2021 Niedostępne , może Stratus coś zrobi w serii Polish Wings . Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 21 godzin temu, Hello napisał: Niedostępne , może Stratus coś zrobi w serii Polish Wings . Hello Jak bardzo Ci zależy, to od Mikołaja ( Kopernika ) możesz dostać w PDF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi