Wymysl Napisano 17 Listopada 2022 Share Napisano 17 Listopada 2022 Godzinę temu, kopernik napisał: Niestety, nie mam żadnych związków z Falenicą. Zegarmistrza radzę zmienić, może na jakiegoś w Warszawie ? Falenica jest w Warszawie, a to jest bardzo dobry zegarmistrz. Ja już się nauczyłem, żeby tak się go nie pytać i zawsze mnie pochwali Godzinę temu, kopernik napisał: jest wiele interesujących nas wydawnictw rozdawanych za darmo Owszem. Ale najgorzej jest jak jakaś instytucja wydaje ciekawą publikację, która jest teoretycznie darmowa, a której otrzymać nie można bo trafia do... A potem pojawia się na rynku wtórnym w niezbyt przyjaznych cenach. Dzięki za linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 Wczoraj kolega poprosił by mu pomóc rozebrać meble w kuchni. To rozebraliśmy meble, potem pigwówkę... Na koniec zapytał czy chcę taką książeczkę: Co miałem nie chcieć. Pozycja z 1987 roku, więc treść zapewne adekwatna do roku wydania. Ale wziąłem ją ze względu na całkiem sporą ilość zdjęć z okresu 1944-47. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 Teraz, Grzes napisał: Wczoraj kolega poprosił by mu pomóc rozebrać meble w kuchni. To rozebraliśmy meble, potem pigwówkę... Na koniec zapytał czy chcę taką książeczkę: Co miałem nie chcieć. Pozycja z 1987 roku, więc treść zapewne adekwatna do roku wydania. Ale wziąłem ją ze względu na całkiem sporą ilość zdjęć z okresu 1944-47. O ile pamiętam, to zawiera ona zdjęcie "Wichra" podpisane "Li-2". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 (edytowane) 4 minuty temu, Jostein napisał: zawiera ona zdjęcie "Wichra" podpisane "Li-2". O kurcze, już sprawdzam! Faktycznie, jest! Edytowane 20 Listopada 2022 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 (edytowane) Grzes widzę że są zdjęcia Po-2 i CSS-13. Mógłbyś poszukać w tej książce (albo w swoim archiwum) potrzebne mi malowanie jako typowo szkolnego Pociaka w szachownicach lub typowo cywilnym mundurku. Nie jakiś tam z karabinami, bombami i nie wiadomo co jeszcze pod niego podwieszali? A odnośnie tego babola z podpisem to nie wiadomo co byłoby lepsze ? Wicher czy Litka? Edytowane 20 Listopada 2022 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 8 minut temu, jmx62 napisał: Mógłbyś poszukać w tej książce (albo w swoim archiwum) potrzebne mi malowanie jako typowo szkolnego Pociaka w szachownicach lub typowo cywilnym mundurku. Szukasz jakiegoś konkretnego, czy dowolny polski cywil / wojskowy? Bo fotek trochę by się znalazło, ale czarno-białych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 Dowolny. Jak masz to wrzuć albo daj na priv, jak tam wolisz. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 @Grzes- kartkując zobacz, czy nie ma przypadkiem czegoś do CSAR czyli Po-2 lub CSS-13 z noszami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 (edytowane) 4 minuty temu, Kon_Bar napisał: Po-2 lub CSS-13 z noszami No jest - fotka powyżej @jmx62 w książce z cywilnych są takie sobie fotki, właściwe te co już wkleiłem, czyli SP-AFZ: Ale już znalazłem coś extra. Na PW podeślę. Edytowane 20 Listopada 2022 przez Grzes 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 29 minut temu, Grzes napisał: No jest - fotka powyżej liczę na jakieś poloniki a Ty mi z gwiazdami między oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Co prawda to nie literatura, ale 2023 tuż, tuż . Pan Robert Firszt udostępnił zdjęcia kalendarza ze swoimi obrazami. www.rfirszt.net. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 No, niektóre naprawdę ładne. A wiele taki kalendarz kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 I ten Czapel najładniejszy. Co tam jeszcze jest zapodane na kolejne miesiące? Jak nie możesz wrzucić fotek (prawa autorskie czy co tam innego?) to chociaż wymień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Taką oto nowość sobie zamówiłem http://lotnabook.pl/ksiazki/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 2 godziny temu, jmx62 napisał: I ten Czapel najładniejszy. Co tam jeszcze jest zapodane na kolejne miesiące? Jak nie możesz wrzucić fotek (prawa autorskie czy co tam innego?) to chociaż wymień. W poście jest link. A w kalendarzu jest jeszcze Mig 29; Su 22; Lancaster; Karaś; Hurricane; Defiant; Dreamliner; Spitfire 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 Kupiłem dziś najnowszy numer Gapy W wstępniaku informacja, że zmienia się właściciel tytułu i wydawca, krucho z kasą i nie wiadomo co będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 25 Listopada 2022 Share Napisano 25 Listopada 2022 Targi Książki Historycznej 2022. W duuużym skrócie . Ale nie tylko historią człowiek żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 25 Listopada 2022 Share Napisano 25 Listopada 2022 Słyszałem o nich w TV - szkoda że to tylko w stolicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 Jeny, kopernik jak ja Ci zazdraszczam. Żyć w stolycy i móc chodzić na takir imprezy. Niekoniecznie odvrazu kupować bo by człowiek poszedł z torbami. A mogłem pracować i żyć we Wa-wie ale nie, mi się Dęblina zachciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 Żyłem, pracowałem i stałem w korkach w Wawie, nie żałuję że to się skończyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 Pracowałem w Wa-wie w latach 80-90tych, w czasach gdzie rządziły księgarnia Pelta na Świętokrzyskiej, Jadar na Zielnej, kiosk w przejściu podziemnym na PKP Wschodnia i vis`a vis Tora Tora Tora, Sindar w podziemiach Centralnego. Muzeum Techniki w PKiN, Muzeum WP na Jerozolimskich i to chyba tyle. Tego żałuję, bo samego mieszkania w stolycy to nie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 1 godzinę temu, jmx62 napisał: Pracowałem w Wa-wie w latach 80-90tych, w czasach gdzie rządziły księgarnia Pelta na Świętokrzyskiej, Jadar na Zielnej, kiosk w przejściu podziemnym na PKP Wschodnia i vis`a vis Tora Tora Tora, Sindar w podziemiach Centralnego. Muzeum Techniki w PKiN, Muzeum WP na Jerozolimskich i to chyba tyle. Tego żałuję, bo samego mieszkania w stolycy to nie. To nie trzeba być w Dęblinie, żeby tego żałować, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 Modelu Gawrona nie ma i zapewne nie będzie. Na otarcie łez wydawnictwo Stratus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 4 Grudnia 2022 Share Napisano 4 Grudnia 2022 Czy ktoś mi może powiedzieć dlaczego żadne wydawnictwo nie rusza tematu Łosia? Tak naprawdę to nie ma aktualnie nic na temat tego samolotu. Monografia AJPress to już biały kruk, a i od czasu wydania tej książki na pewno wypłynęły jakieś nowe informacje, zdjęcia, dane... Taki apel do wydawnictw, zróbcie coś w temacie PZL P.37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 4 Grudnia 2022 Share Napisano 4 Grudnia 2022 13 minut temu, arhtus napisał: Czy ktoś mi może powiedzieć dlaczego żadne wydawnictwo nie rusza tematu Łosia? Tak naprawdę to nie ma aktualnie nic na temat tego samolotu. Monografia AJPress to już biały kruk, a i od czasu wydania tej książki na pewno wypłynęły jakieś nowe informacje, zdjęcia, dane... Taki apel do wydawnictw, zróbcie coś w temacie PZL P.37 Być może dlatego, że owa monografia AJ Press była jednym z gwoździ do trumny wydawnictwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi