Super Moderator Reflect Napisano 16 Marca 2021 Super Moderator Share Napisano 16 Marca 2021 Witam serdecznie! Tak się złożyło, że zachęcony kilkoma zapowiedziami tego modelu postanowiłem go zakupić na stan "sklepowy" Wydaje mi się ciekawym reprezentantem na rodzimym rynku. Co by nie przedłużać zachęcam do komentowania. Dla mnie osobiście - bomba - bardzo mi przypadła do gustu ta wykwintna produkcja!!! Pozdrawiam 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 Model zaiste zacny. Ale cena nieosiągalna dla przeciętnego sklejacza. Produkt klasy premium, celowany w odbiorców klasy premium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 15 minut temu, mandrivecs napisał: cena nieosiągalna dla przeciętnego sklejacza... tanio to już było... poza tym myślę ze to jest taki model, że będzie jak z tym Lublinem na pływakach - kto będzie chciał to i tak kupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 17 minut temu, M.A.V. napisał: tanio to już było... poza tym myślę ze to jest taki model, że będzie jak z tym Lublinem na pływakach - kto będzie chciał to i tak kupi Właśnie to miałem na myśli. Produkt celowany w konkretną grupę odbiorców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 Model raczej nie dla przeciętnego sklejacza, tutaj trzeba mieć już jakieś doświadczenie z żywicami. Widać postęp w wydrukach 3D jak i w samych odlewach. Widać inną rękę w projektowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 (edytowane) Ładna - efekt łał jest, cena hmmm, ja nie... Edytowane 16 Marca 2021 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 A jakby tak zmniejszyć to do 1/72.... ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 W dniu 17.03.2021 o 00:07, myszaty napisał: Ładna - efekt łał jest, cena hmmm, ja nie... "...cena..." podwujne WOW!! Kusi, ale...nie, dziękuję; Postoję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 13 minut temu, Slawek_26869 napisał: "...cena..." podwujne WOW!! Kusi, ale...nie, dziękuję; Postoję Klasyczny model rozwodowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 A ile też trzeba dać za takie cudo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 (edytowane) 13 minut temu, pmroczko napisał: A ile też trzeba dać za takie cudo? Wysyłka 10 dni ? Zapewne drukują w miarę potrzeb. Edytowane 19 Marca 2021 przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 (edytowane) 15 minut temu, pmroczko napisał: A ile też trzeba dać za takie cudo? 460zł i prawde mowiac nie rozumiem w czym problem, choc gdy wychodzila pzl-11 za 200zł tez drogo podobno to jest, ostateczne trzeba i tak dokupic to i tamto i wyjdzei 350-400. Pytanie ile dla kogos to drogo za model ktory go interesuje , kto da nizej ? Edytowane 19 Marca 2021 przez Bobek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 Jak zwykle w przypadku hobby, granice wyznacza sobie zainteresowany delikwent... to indywidualna sprawa i wypadkowa: wewnętrznego ,,must have", zasobności portfela i okoliczności dodatkowych jak żona czy wolna przestrzeń. 11 sobie sprawię tylko po wakacjach, na zimę . Czapla czy Lublin pozostaną raczej w sferze oglądalności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 15 minut temu, Bobek napisał: 460zł i prawde mowiac nie rozumiem w czym problem, choc gdy wychodzila pzl-11 za 200zł tez drogo podobno to jest, ostateczne trzeba i tak dokupic to i tamto i wyjdzei 350-400. Pytanie ile dla kogos to drogo za model ktory go interesuje , kto da nizej ? Zawsze może być drożej ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 No właśnie...gdybym naruszył zaskórniaki to by dało radę, żona jest na tyle nie wtajemniczona że bez przelewu by się nie zorientowała. Pytanie: jak bardzo bym je spartolił??? i jak długo żałował. To modele dla modelarzy-malarzy artystów, moim zdaniem zawodowców, na zamówienie, wystawy, prezentacje muzealne. Oczywiście nie ma problemu jeśli ktoś ma ciśnienie ,,mania i posiadania". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 Jeśli ktoś ma ciśnienie to lepszej pory na taki zakup nie znajdzie. Wszystko zamknięte, nie ma gdzie wyjść i wydać kasy ! Nawet zona nie będzie marudziła, że ciągle siedzisz w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 No niestety, mój minister zarządziła przesunięcie środków rorywkowych na fundusz remontowy...przynajmniej oficjalnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 20 Marca 2021 Share Napisano 20 Marca 2021 3 godziny temu, myszaty napisał: No niestety, mój minister zarządziła przesunięcie środków rorywkowych na fundusz remontowy...przynajmniej oficjalnie... Ministrów co jakiś czas się wymienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 20 Marca 2021 Share Napisano 20 Marca 2021 10 godzin temu, myszaty napisał: No niestety, mój minister zarządziła przesunięcie środków rorywkowych na fundusz remontowy...przynajmniej oficjalnie... Przy przesuwaniu środków łatwo o defraudację 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 20 Marca 2021 Share Napisano 20 Marca 2021 Chyba odbiegamy od tematu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 23 Marca 2021 Share Napisano 23 Marca 2021 Ale tak na poważnie: ja bym się nawet zadowolił gdyby po przeskalowaniu na 72 wprowadzili: ,,scratch boxy" z wydruku : kadłub z usterzeniem, skrzydło i ew. silnik...całą resztę bym ogarną, nie takie cudeńka koledzy robią z wyprasek które przypominają bezkształtną masę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 24 Marca 2021 Share Napisano 24 Marca 2021 Model ładnie wydany, wydaje mi się, że widać tendencję do korzystania z dobrych wzorców (przynajmniej podczas opracowywania instrukcji), części z dobrym detalem. Podobnie jak Koledzy raczej nie kupię. Stać mnie, ale coś we mnie piszczy, że jednak za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 24 Marca 2021 Share Napisano 24 Marca 2021 7 godzin temu, myszaty napisał: Ale tak na poważnie: ja bym się nawet zadowolił gdyby po przeskalowaniu na 72 wprowadzili: ,,scratch boxy" z wydruku : kadłub z usterzeniem, skrzydło i ew. silnik...całą resztę bym ogarną, nie takie cudeńka koledzy robią z wyprasek które przypominają bezkształtną masę. Mamy XXI wiek - można by udostępnić modelarzom (przecież nie za darmo) pliki do wydruku, żeby sami sobie te najgorsze detale na drukarkach 3D wydrukowali. Albo dać je na Shapeways - pół godziny roboty a potem się już tylko czeka aż pieniążki zaczną wpływać... To tak jakby firma Lukgraph chciała kilka złotych dodatkowo zarobić, za robotę, która już właściwie jest zrobiona. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi