abtb Napisano 12 Września 2021 Share Napisano 12 Września 2021 (edytowane) Taka szybka galeria (zdjęcia takie sobie) bo co poniektórym majstrom już czajnik nie wyrabia z gotowaniem wody Tak więc Mi 24W z pudła Zvezdy z odrobiną dodatków z Mastera i Reskita. Model jaki jest, każdy widzi. Czy jest dobry? To już proszę ocenić według własnych odczuć i czego tam jeszcze. Mi 24W, baza lotnicza Bagram, Afganistan, grudzień 1988 (zerżnąłem na żywca z instrukcji Zvezdy ) A teraz można pisać komentarze Ja udaję się na spacer, jak wrócę to se poczytam Edytowane 27 Listopada 2023 przez abtb poprawione fotki 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 12 Września 2021 Share Napisano 12 Września 2021 W związku z tym, że wyczerpałem na dzień dzisiejszy liczbę serduszek, to napiszę sobie komentarz. Bardzo ładnie wyszło malowanie łat. Ja robisz anteny "linkowe" rozpięte pomiędzy statecznikiem poziomym i "dzyndzlami" na kadłubie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 12 Września 2021 Share Napisano 12 Września 2021 2 godziny temu, abtb napisał: Taka szybka galeria (zdjęcia takie sobie) bo co poniektórym majstrom już czajnik nie wyrabia z gotowaniem wody Prawie mi się zjarał, musiałem sobie zrobić raz konkretnie, czyli zrobiłem dużą czarną do dzbanka Co tu dużo pisać, model ładny, chociaż ja bym go widział w macie a nie w satynie. Kwestia gustu i stylu, wiadomo. 2 godziny temu, tomekk napisał: Ja robisz anteny "linkowe" rozpięte pomiędzy statecznikiem poziomym i "dzyndzlami" na kadłubie ? @tomekkjuż raz zwróciłem uwagę na brak szczegółowego warsztatu. Ja jak i pewnie inni też chcieli by to wiedzieć. Chyba, że kolega Tomasz zrobił to specjalnie i liczył na większe zainteresowanie pod galerią końcową 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 12 Września 2021 Share Napisano 12 Września 2021 Bardzo ładny "śmiglak". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Września 2021 Autor Share Napisano 12 Września 2021 (edytowane) Wracam, i co? Trzy komentarze. Czyli wyszło słabo - czyli tradycyjnie . Podsumowując: - linki anten są zrobione z nitki 0,04mm produkowanej przez Leszka Górę ( okrętowca, więc zna się na rzeczy), dostępnej w sklepie JSC za 8 zeta za 15m. Pisałem o tym wielokrotnie, ale naród mamy tak bogaty że wszyscy to info olewali i kupowali hiszpańską nic po 20 zeta za 2m. Wiec stwierdziłem, że nie będę się narzucał i "róbta z czego chceta" - model jest wypsikany matem gunze c, tylko uzbrojenie i metalowe części wirników są psiknięte półmatem. - co do warsztatu to napiszę tak: jak prowadzę to nikt o nic nie pyta ani się nie wgłębia, wręcz leci monolog z mojej strony ale jak już jest galeria to wyskakują jacyś zaskoczeni partyzanci. Pytać, pisać, dowiadywać się. Ja bardzo chętnie odpowiem, pokażę i się wiedzą podzielę. I w związku z tym w warsztacie Mi 24/35 pokażę jak się takie anteny robi. Dziękuję za pozytywny odbiór mojego kolejnego dzieła Edytowane 13 Września 2021 przez abtb 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 12 Września 2021 Share Napisano 12 Września 2021 8 minut temu, abtb napisał: jak prowadzę to nikt o nic nie pyta ani się nie wgłębia, wręcz leci monolog z mojej strony ale jak już jest galeria to wyskakują jacyś zaskoczeni partyzanci. Tutaj to kolega ma rację.Na palcach jednej ręki można policzyć warsztaty z dosyć rozwiniętą dyskusją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Września 2021 Share Napisano 12 Września 2021 Jest cacy Tomku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 12 Września 2021 Share Napisano 12 Września 2021 Jest bardzo fajny, marzy mi się też kiedyś zrobić tylko wersję P, bo mam w DCS i latam ;D a czy on czasem nie stoi troszkę krzywo? Czy miał tak jak wersja A? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Września 2021 Autor Share Napisano 12 Września 2021 (edytowane) Był tak samo krzywy jak wersja A. Zmieniła się tylko konstrukcja kabiny a nie cała koncepcja konstrukcji. Edytowane 4 Lipca przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 12 Września 2021 Share Napisano 12 Września 2021 2 godziny temu, abtb napisał: Wracam, i co? Trzy komentarze. Cierpliwości, naród z Jaworzna i Łasku dopiero do domu wraca. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Września 2021 Share Napisano 12 Września 2021 Śliczny jest, gratulacje !. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Września 2021 Share Napisano 12 Września 2021 3 godziny temu, abtb napisał: co do warsztatu to napiszę tak: jak prowadzę to nikt o nic nie pyta ani się nie wgłębia Może czują się onieśmieleni? To mój ulubiony zestaw barw na Mi-24. Fajniejszy by był z szachownicami, ale nic to, wezmę kilka fotek i w paincie przemaluję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 12 Września 2021 Share Napisano 12 Września 2021 4 godziny temu, abtb napisał: Wracam, i co? Trzy komentarze. Miałeś iść na spacer gdzieś hen do lasu lub w miasto a nie do osiedlowego sklepu po napój 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 12 Września 2021 Share Napisano 12 Września 2021 4 godziny temu, abtb napisał: - model jest wypsikany matem gunze c, tylko uzbrojenie i metalowe części wirników są psiknięte półmatem. Uzbrojenie to oczywista sprawa, może tak się wydaje na zdjęciach, wieżę na słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Września 2021 Share Napisano 12 Września 2021 Bardzo ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 13 Września 2021 Share Napisano 13 Września 2021 Wyszedł super ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Września 2021 Share Napisano 13 Września 2021 Malowanie mocno na tak, świetnie wyszedł . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 14 Września 2021 Share Napisano 14 Września 2021 Bardzo udany wiatraczek Gratuluje. Szkoda tylko że na żywo go nie można było obejrzeć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Września 2021 Autor Share Napisano 14 Września 2021 23 minuty temu, Mitrandir napisał: Szkoda tylko że na żywo go nie można było obejrzeć Miejmy nadzieję, że może uda się go pokazać publicznie w Mińsku Mazowieckim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xatrix_pl Napisano 16 Września 2021 Share Napisano 16 Września 2021 (edytowane) Zacny śmiglak, czerwone gwiazdy i kamuflaż to właściwy zestaw dla Mi-24 Edytowane 16 Września 2021 przez xatrix_pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 21 Września 2021 Share Napisano 21 Września 2021 Bardzo udany, podoba mi się szczególnie cieniowanie kamuflażu - rozumiem, że to postshading raczej? Oglądałem w ten weekend kilka na żywo w Ostrawie, w tym Węgra w ciemnoszarym i Czecha w okolicznościowym (zainteresowanym mogę zaoferować zdjęcia, w tym celu proszę o kontakt na PW) i dojrzewam powoli do zrobienia latającego czołga... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi