Skocz do zawartości

1/48 Monogram/Revell Messerschmitt Bf 110 G-4/R3

kapsel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Koledzy :rozkaz:

Po długiej i nierzadko potwornie męczącej walce, uważam model za ukończony. Zestaw wzbogaciłem o Edkowego zooma ( dedykowany wersji G-2 ). Miniatura w mojej opinii trudna i pracochłonna. Wiele elementów wymaga niestety dobrych pilników i papierów o niskiej gradacji. Nie bardzo miałem pomysł jak go ubrudzić, także weathering nie należy do tych mocnych. Odkładam go na półkę z przeświadczeniem, że był to do tej pory mój natrudniejszy model. Nie wszystko jest w nim tak jakbym chciał, każdy najdrobniejszy element testuje umiejętności i cierpliwość. 

Miniatura maszyny wchodzącej w skład NJG 101 stacjonującej w Parndorf ( Niemcy ) w grudniu roku 44. Malowanie wydało mi się bardzo interesujące, niestety nigdzie nie udało mi się znaleźć fotografii oryginału. 

Z tego miejsca dziękuję wszystkim zainteresowanym moim warsztatem i zapraszam do galerii. Oczywiście strzelać proszę śmiało :pif:, tym bardziej że o 110 wiem bardzo niewiele, a w szafie jak się okazało są jeszcze dwie :wink:

rZOSbgQ.jpg

oOrTGTg.jpg

GRuSdVR.jpg

yc34YZf.jpg

kyewnTy.jpg

hwl3A7U.jpg

4ytZRjo.jpg

TYGW0xj.jpg

N3zGf7n.jpg

rbBbWqN.jpg

2g4HUDL.jpg

jGCzMue.jpg

IEH4orz.jpg

Kv20TpX.jpg

dPeZvk6.jpg

No cóż, to by było na tyle. Czas otwierać następne pudełko :wink:

• Like 25

Dziękuję Panowie :piwo: Na biurku leza Kawasaki Ki-45 stareńkiego Nichimo i F4U-4 Hobby Bossa. Mam deficyt bialych gwiazd na półce 

• Like 1

Duży plus za aerografowe cętki na kadłubie! Prawdziwy postrach Luftwaffe.

• Thanks 1

Ślicznie dziękuję za opinie Panowie:piwo: obawiałem się szczerze mówiąc jak model zostanie odebrany, bo jak wspomniałem nie ze wszystkiego jestem zadowolony i myślę że mógłbym zrobić go lepiej ale blisko pół roku trwający warsztat to dla mnie zbyt długo a modeli do budowy pochowanych troszkę mam.

To jest bardzo ładny model. Widać progres, a i sam temat atrakcyjny. Natomiast powinieneś dostać w ucho za ręczne prowadzenie nitowadła... Ci, którzy - wedle ustnych przekazów - robią to ładnie z ręki, są tak samo legendarni jak malujący ładnie pędzlem.... Podobno są, ale nikt ich nie zna... 😉

• Thanks 1

Tak przyznaję się, że nie opanowałem nitowania i chyba tego nigdy już nie ogarnę. Niektóre linie po prostu mi się rozjechały. Cały czas próbuję znaleźć swój złoty środek na ich wykonanie. Szkoda tylko, że cierpią na tym moje prace. 

9 minut temu, Mikolaj75 napisał:

Natomiast powinieneś dostać w ucho za ręczne prowadzenie nitowadła... 

Bardzo ładne wykonanie bardzo ładnej wersji 110ki, podoba się 👍

16 godzin temu, Thalgonis napisał:

... 110-ki mimo iż najpiękniejsze z teutońskich wynalazków...

Polemizowałbym ale o gustach się nie dyskutuje 😉

• Thanks 1

Godzinę temu, Mikolaj75 napisał:

A już tam było gdzieś ogłoszenie, co teraz na biurku ląduje?

Co do nitowania to cały czas próbuję wytrenować rękę w prowadzenia kółeczka i nie poddam się, aż będę zadowolony z efektu :lol: Na warsztat ląduje Corsair F4U-4 i Kawasaki Ki-45.

Bardzo przyjemny model, duży plus za malunki, drobne niedociągnięcia pewnie znasz, a jak nie - to będziesz znał jak dostaniesz w ucho.

• Thanks 1