kapsel Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 Witam Koledzy Po długiej i nierzadko potwornie męczącej walce, uważam model za ukończony. Zestaw wzbogaciłem o Edkowego zooma ( dedykowany wersji G-2 ). Miniatura w mojej opinii trudna i pracochłonna. Wiele elementów wymaga niestety dobrych pilników i papierów o niskiej gradacji. Nie bardzo miałem pomysł jak go ubrudzić, także weathering nie należy do tych mocnych. Odkładam go na półkę z przeświadczeniem, że był to do tej pory mój natrudniejszy model. Nie wszystko jest w nim tak jakbym chciał, każdy najdrobniejszy element testuje umiejętności i cierpliwość. Miniatura maszyny wchodzącej w skład NJG 101 stacjonującej w Parndorf ( Niemcy ) w grudniu roku 44. Malowanie wydało mi się bardzo interesujące, niestety nigdzie nie udało mi się znaleźć fotografii oryginału. Z tego miejsca dziękuję wszystkim zainteresowanym moim warsztatem i zapraszam do galerii. Oczywiście strzelać proszę śmiało , tym bardziej że o 110 wiem bardzo niewiele, a w szafie jak się okazało są jeszcze dwie No cóż, to by było na tyle. Czas otwierać następne pudełko 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 Piękny, bardzo się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 Świetnie wyszedł, bardzo mi się widzi. Co następne? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 30 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2021 Dziękuję Panowie Na biurku leza Kawasaki Ki-45 stareńkiego Nichimo i F4U-4 Hobby Bossa. Mam deficyt bialych gwiazd na półce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 Duży plus za aerografowe cętki na kadłubie! Prawdziwy postrach Luftwaffe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 Nie masz czego się wstydzić - 110-ki mimo iż najpiękniejsze z teutońskich wynalazków, są dosyć trudne modelarsko A ta tutaj jest fajnie zrobiona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek190 Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 Tak, tak, tak. Bardzo mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 Ja się na latających Szwabach nie znam, to merytorycznie nie będę się mądrzył. Ale za wrażenia artystyczne to 10/10. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 (edytowane) Nie ma się czego wstydzić ja chyba sam nie zrobiłbym lepiej Wysoko zawiesiłes poprzeczkę Edytowane 31 Grudnia 2021 przez Adamo722 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 Piękny - i ten schemat malowania! Dla mnie arcy ciekawą bajka! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 31 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2021 Ślicznie dziękuję za opinie Panowie obawiałem się szczerze mówiąc jak model zostanie odebrany, bo jak wspomniałem nie ze wszystkiego jestem zadowolony i myślę że mógłbym zrobić go lepiej ale blisko pół roku trwający warsztat to dla mnie zbyt długo a modeli do budowy pochowanych troszkę mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 To buduj następne! „Pułkowniki” to - niestety - nie jest wino, nie nabierają szlachetności z wiekiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 3 godziny temu, kapsel napisał: a modeli do budowy pochowanych troszkę mam Nie martw się, nie jesteś sam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 Fajny. Moim zdaniem wygląda lepiej jak Eduard, malowanie nie oklepane ni i mikser na przedzie robi robotę:) Elegancko ten motling wyszedł. Czekam na Nicka:) pozdrawiam:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 22 minuty temu, barszczo napisał: Nie martw się, nie jesteś sam . Zostawimy w spadku dla innych modelarzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 To jest bardzo ładny model. Widać progres, a i sam temat atrakcyjny. Natomiast powinieneś dostać w ucho za ręczne prowadzenie nitowadła... Ci, którzy - wedle ustnych przekazów - robią to ładnie z ręki, są tak samo legendarni jak malujący ładnie pędzlem.... Podobno są, ale nikt ich nie zna... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 31 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2021 Tak przyznaję się, że nie opanowałem nitowania i chyba tego nigdy już nie ogarnę. Niektóre linie po prostu mi się rozjechały. Cały czas próbuję znaleźć swój złoty środek na ich wykonanie. Szkoda tylko, że cierpią na tym moje prace. 9 minut temu, Mikolaj75 napisał: Natomiast powinieneś dostać w ucho za ręczne prowadzenie nitowadła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 Bardzo ładne wykonanie bardzo ładnej wersji 110ki, podoba się 16 godzin temu, Thalgonis napisał: ... 110-ki mimo iż najpiękniejsze z teutońskich wynalazków... Polemizowałbym ale o gustach się nie dyskutuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 Nie są potrzebne złote środki, tylko szablony (taśma, karta, linijka). A już tam było gdzieś ogłoszenie, co teraz na biurku ląduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 31 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2021 Godzinę temu, Mikolaj75 napisał: A już tam było gdzieś ogłoszenie, co teraz na biurku ląduje? Co do nitowania to cały czas próbuję wytrenować rękę w prowadzenia kółeczka i nie poddam się, aż będę zadowolony z efektu Na warsztat ląduje Corsair F4U-4 i Kawasaki Ki-45. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 3 Stycznia 2022 Share Napisano 3 Stycznia 2022 kozak, długo czekałem na tą galerię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 3 Stycznia 2022 Share Napisano 3 Stycznia 2022 No fajnie to wyszło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 5 Stycznia 2022 Share Napisano 5 Stycznia 2022 Bardzo przyjemny model, duży plus za malunki, drobne niedociągnięcia pewnie znasz, a jak nie - to będziesz znał jak dostaniesz w ucho. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi