Skocz do zawartości

Gaz Tiger M - 233115 1:35

orzechu500

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, makinen napisał:

W ramach nawiązania do różowego AK to tak to wygląda z literą Z. W ramach ciekawostki oczywiście.

Używanie w Polsce symbolu "Z" - znaku wojsk rosyjskich i proputinowskiej propagandy wojennej - jako wyraz aprobaty dla działań zbrojnych Rosji w Ukrainie może stanowić przestępstwo. 
W zależności od sytuacji eksponowanie znaku "Z" będzie przestępstwem pochwalania wszczęcia lub prowadzenia wojny (art. 117 § 3 k.k.), a także propagowania ustroju totalitarnego lub nawoływania do nienawiści na tle różnic narodowościowych (art. 256 § 1 k.k.).

(...)

Rozumiem, ze analogicznie jest z literami "A",  "O", "V" i "X"?

Przerażające !  Kiedyś mnie spałowali i zgazowali, jak z czystej ciekawości podniosłem z podłogi Dworca Głównego we Wrocławiu ulotkę "Solidarności". Teraz mnie zamkną jak na modelu Tigra zaznaczę "z" ale "v" już nie, bo to symbole jakimi oznacza się pojazdy GB czy innego Izraela.  Myślałem, ze modelarstwo jest bezpiecznym hobby, a co najwyżej można sobie wbić skalpel w palec,  poplamić spodnie super glue albo przykleić fotel do podłogi,  gdy klej skapnie.    Jak można być po prostu neutralnym w tej przestrzeni ?!

Poważnie: dziękuję za informację.

Panowie- spokojnie. Czytajcie bez emocji ze zrozumieniem 😁 Ciężko bedzie udowodnić, że "Z" na modelu  cyt:"prezentuje zakazany symbol w ramach wspierania agresji wojennej, ale także ten, kto przekazuje zdjęcia, nagrania czy grafiki zawierające przestępczą Zetkę, w celu wspierania zbrodniczego reżimu"

Jednocześnie cyt:"Dogmatycznie należy dopowiedzieć, że pokazywanie symbolu "Z" w ramach działalności dziennikarskiej czy edukacyjnej/naukowej (dokumentowanie zdarzeń, podawanie informacji, analiza znaczeń) nie jest karalne."

To tylko dylematy/dogmaty karnisty 😇

• Like 1

38 minut temu, orzechu500 napisał:

Ryzykowne że względu na barwę czy intensywność?

Wygląda jak rdza, ale fajny efekt ale to bardziej taka barwa tłumikowa dla mnie. Gazik spoko i pacynka spoko, ale rób oczy mu .

Nie jestem specem od figurek, ale masz skilla w łapie, więc dasz radę, nie jest łatwo ale jak ja daje rady, Ty tym bardziej.

Ja na twarz, jeśli cała, tutaj połowę masz, to orange brown, potem rozjaśnienia dark flesh, a jak zimowy strój to na policzki lekko flat red daję - na zaczerwienienia,ale z tymi kalkami na figsa, to szacun, ile czasu camo kładłeś ?

Edytowane przez MayonesEXG7
  • Thanks 1

21 minutes ago, MayonesEXG7 said:

Wygląda jak rdza, ale fajny efekt ale to bardziej taka barwa tłumikowa dla mnie. Gazik spoko i pacynka spoko, ale rób oczy mu .

Nie jestem specem od figurek, ale masz skilla w łapie, więc dasz radę, nie jest łatwo ale jak ja daje rady, Ty tym bardziej.

Ja na twarz, jeśli cała, tutaj połowę masz, to orange brown, potem rozjaśnienia dark flesh, a jak zimowy strój to na policzki lekko flat red daję - na zaczerwienienia,ale z tymi kalkami na figsa, to szacun, ile czasu camo kładłeś ?

kamuflaż munduru? dwa solidne popołudnia

21 minutes ago, mandrivecs said:

I dokładnie tyle bym go napsikal w nadkola, chlapacze i na progi... Nie więcej.

Tak, po długich przemyśleniach doszedłem do tego samego wniosku + lekkie przykurzenie czymś  w buffo podobnym kolorze pod to. Zobaczę jeszcze jak z trwałością tej mieszanki którą zrobiłem ( czy się nie sypie), ewentualnie czy daje się zabezpieczyć lakierem.