halset Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 1 godzinę temu, makinen napisał: W ramach nawiązania do różowego AK to tak to wygląda z literą Z. W ramach ciekawostki oczywiście. Używanie w Polsce symbolu "Z" - znaku wojsk rosyjskich i proputinowskiej propagandy wojennej - jako wyraz aprobaty dla działań zbrojnych Rosji w Ukrainie może stanowić przestępstwo. W zależności od sytuacji eksponowanie znaku "Z" będzie przestępstwem pochwalania wszczęcia lub prowadzenia wojny (art. 117 § 3 k.k.), a także propagowania ustroju totalitarnego lub nawoływania do nienawiści na tle różnic narodowościowych (art. 256 § 1 k.k.). (...) Rozumiem, ze analogicznie jest z literami "A", "O", "V" i "X"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 Przerażające ! Kiedyś mnie spałowali i zgazowali, jak z czystej ciekawości podniosłem z podłogi Dworca Głównego we Wrocławiu ulotkę "Solidarności". Teraz mnie zamkną jak na modelu Tigra zaznaczę "z" ale "v" już nie, bo to symbole jakimi oznacza się pojazdy GB czy innego Izraela. Myślałem, ze modelarstwo jest bezpiecznym hobby, a co najwyżej można sobie wbić skalpel w palec, poplamić spodnie super glue albo przykleić fotel do podłogi, gdy klej skapnie. Jak można być po prostu neutralnym w tej przestrzeni ?! Poważnie: dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 Ale niekonsekwencja swoją drogą , kraj za oceanem bombarduje od lat niewinne kraje i jego symbolika nie jest zakazana. Hm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 Panowie- spokojnie. Czytajcie bez emocji ze zrozumieniem Ciężko bedzie udowodnić, że "Z" na modelu cyt:"prezentuje zakazany symbol w ramach wspierania agresji wojennej, ale także ten, kto przekazuje zdjęcia, nagrania czy grafiki zawierające przestępczą Zetkę, w celu wspierania zbrodniczego reżimu" Jednocześnie cyt:"Dogmatycznie należy dopowiedzieć, że pokazywanie symbolu "Z" w ramach działalności dziennikarskiej czy edukacyjnej/naukowej (dokumentowanie zdarzeń, podawanie informacji, analiza znaczeń) nie jest karalne." To tylko dylematy/dogmaty karnisty . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 Ja z przekory rysuję Z-ke w prostokącie na wszystkich brudnych autach na parkingu pod robota (z podprogowym przesłaniem, by właściciel umył wozidło ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 15 Marca 2022 Autor Share Napisano 15 Marca 2022 Lina: jest. Orurowanie: jest. Tablice rejestracyjne: są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 15 Marca 2022 Autor Share Napisano 15 Marca 2022 Nieustraszony kadłubek dzielnie znosi próby blocenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 Ryzykowne to błoto, Przemyśl to dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 16 Marca 2022 Autor Share Napisano 16 Marca 2022 8 hours ago, johnrambo said: Ryzykowne to błoto, Przemyśl to dobrze Ryzykowne że względu na barwę czy intensywność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 16 Marca 2022 Share Napisano 16 Marca 2022 Ja bym powiedział że ryzykowne bo efekt mało realistycznie wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 16 Marca 2022 Autor Share Napisano 16 Marca 2022 Rozumiem, przećwiczę jeszcze aplikacje w inny sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Marca 2022 Share Napisano 16 Marca 2022 (edytowane) 38 minut temu, orzechu500 napisał: Ryzykowne że względu na barwę czy intensywność? Wygląda jak rdza, ale fajny efekt ale to bardziej taka barwa tłumikowa dla mnie. Gazik spoko i pacynka spoko, ale rób oczy mu . Nie jestem specem od figurek, ale masz skilla w łapie, więc dasz radę, nie jest łatwo ale jak ja daje rady, Ty tym bardziej. Ja na twarz, jeśli cała, tutaj połowę masz, to : orange brown, potem rozjaśnienia dark flesh, a jak zimowy strój to na policzki lekko flat red daję - na zaczerwienienia,ale z tymi kalkami na figsa, to szacun, ile czasu camo kładłeś ? Edytowane 16 Marca 2022 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 16 Marca 2022 Autor Share Napisano 16 Marca 2022 21 minutes ago, MayonesEXG7 said: Wygląda jak rdza, ale fajny efekt ale to bardziej taka barwa tłumikowa dla mnie. Gazik spoko i pacynka spoko, ale rób oczy mu . Nie jestem specem od figurek, ale masz skilla w łapie, więc dasz radę, nie jest łatwo ale jak ja daje rady, Ty tym bardziej. Ja na twarz, jeśli cała, tutaj połowę masz, to : orange brown, potem rozjaśnienia dark flesh, a jak zimowy strój to na policzki lekko flat red daję - na zaczerwienienia,ale z tymi kalkami na figsa, to szacun, ile czasu camo kładłeś ? kamuflaż munduru? dwa solidne popołudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Marca 2022 Share Napisano 16 Marca 2022 Teraz, orzechu500 napisał: kamuflaż munduru? dwa solidne popołudnia Szacun,że nałożyłeś wszystko w skali 1/35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 16 Marca 2022 Autor Share Napisano 16 Marca 2022 24 minutes ago, MayonesEXG7 said: Szacun,że nałożyłeś wszystko w skali 1/35. Fajnie się kladzie te kalki, z mocnym płynem zmiękczającym to dziecinne proste. Więcej roboty z cięciem tego na kawałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 16 Marca 2022 Share Napisano 16 Marca 2022 Ze względu na kolor, użyłem podobnego vallejlo - tylko mgiełkę i fatalnie to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 16 Marca 2022 Autor Share Napisano 16 Marca 2022 Jako, że muszę sobie jeszcze przetestować błoto to zająłem się czym innym. Pordzewiłem delikatnie linę, dodałem odrobinę obić i zrobiłem zacieki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 16 Marca 2022 Share Napisano 16 Marca 2022 Dobra robota, mnie się widzi! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 16 Marca 2022 Autor Share Napisano 16 Marca 2022 Takie blotko chyba lepsze co? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 16 Marca 2022 Share Napisano 16 Marca 2022 I dokładnie tyle bym go napsikal w nadkola, chlapacze i na progi... Nie więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 16 Marca 2022 Autor Share Napisano 16 Marca 2022 21 minutes ago, mandrivecs said: I dokładnie tyle bym go napsikal w nadkola, chlapacze i na progi... Nie więcej. Tak, po długich przemyśleniach doszedłem do tego samego wniosku + lekkie przykurzenie czymś w buffo podobnym kolorze pod to. Zobaczę jeszcze jak z trwałością tej mieszanki którą zrobiłem ( czy się nie sypie), ewentualnie czy daje się zabezpieczyć lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 16 Marca 2022 Share Napisano 16 Marca 2022 Zacieki wyszły dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 20 Marca 2022 Autor Share Napisano 20 Marca 2022 Czym podkladujecie większe blaszki, lub np toczone lufy? Zwykły podkład bardzo słabo się trzyma takiej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 20 Marca 2022 Share Napisano 20 Marca 2022 https://mrhobby.pl/mp-242-mr-metal-primer-r-1720.html 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 23 Marca 2022 Autor Share Napisano 23 Marca 2022 Tymczasem na warsztacie, baza pod rozbryzgi... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi