rhinoceros Napisano 3 Marca 2022 Share Napisano 3 Marca 2022 12 godzin temu, chorąży napisał: Zdjęcia z ostatnich dni ? Tam raczej pojazdy mają jednolity kamuflaż, ewentualnie białe, literowe oznaczenia na drzwiach, przypominam, że to jest forum Modelarskie. Napisałem o tym, jakie ślady obcowania z naturą obecne są na podwoziach i nadwoziach pojazdów Tiger. Pomijam kamuflaż. Wiem, że jest to forum modelarskie- od wielu lat. Proszę czytać ze zrozumieniem, a fobie pozostawić innym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 3 Marca 2022 Autor Share Napisano 3 Marca 2022 Postawie go na kilka dni, i tak lakier który na niego położyłem potrzebuje kilka dni żeby uzyskać pełna twardość. Ta kasza czy co tam jest to wynik kamuflażu bo standardowo robie sobie wszystkie zabiegi na złomie obok i na nim powłoka jest gładka. Mam figuranta do zmęczenia i kolejny projekt z synem typowo dla rozrywki. Dzięki Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 3 Marca 2022 Share Napisano 3 Marca 2022 Godzinę temu, rhinoceros napisał: Napisałem o tym, jakie ślady obcowania z naturą obecne są na podwoziach i nadwoziach pojazdów Tiger. Pomijam kamuflaż. Wiem, że jest to forum modelarskie- od wielu lat. Proszę czytać ze zrozumieniem, a fobie pozostawić innym. Skoro tak to przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 4 Marca 2022 Share Napisano 4 Marca 2022 Nie jest to model autobusu szkolnego, a figuranci to nie skauci jadący do lasu, chrust zbierać. Tylko wiemy co i po co, na co mamy tak bliski przykład. Nie zapominajmy o tym. Też mam go w planach i powtórzę to co pisałem przy t-90, jest plan niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 4 Marca 2022 Autor Share Napisano 4 Marca 2022 23 minutes ago, copycat said: Nie jest to model autobusu szkolnego, a figuranci to nie skauci jadący do lasu, chrust zbierać. Tylko wiemy co i po co, na co mamy tak bliski przykład. Nie zapominajmy o tym. Też mam go w planach i powtórzę to co pisałem przy t-90, jest plan niestety. Dokładnie. Mam 3 projekty o tej samej tematyce w kolejce, to że sklejam takie modele nie znaczy, że solidaryzuje się z działaniami tego kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Marca 2022 Share Napisano 4 Marca 2022 To już z tym washem nie będziesz walczył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 4 Marca 2022 Share Napisano 4 Marca 2022 Przeprasza, że zaśmiecam wątek ze świetnie budowanym modelem. Przepraszam, bo może czytam bez zrozumienia, ale odnoszę wrażenie że gdybym opublikował relacje z budowy Rosyjskiego modelu to najpierw powinienem się wytłumaczyć, że absolutnie nie solidaryzuję z działaniami tego kraju. Odnoszę wrażenie, że powinienem się wstydzić z tego powodu, że sklejam model Rosyjskiego pojazdu. Co to za niedomówienia ? Proszę wyprowadźcie mnie z błędu, a jeżeli nie i mam rację, to wnoszę aby Moderator/Administrator usunął moje konto z tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 4 Marca 2022 Autor Share Napisano 4 Marca 2022 (edytowane) 33 minutes ago, makinen said: To już z tym washem nie będziesz walczył? Masz na myśli wash czy filtr? Chodzi Ci o pokrycie całej powierzchni modelu ? Edytowane 4 Marca 2022 przez orzechu500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 4 Marca 2022 Autor Share Napisano 4 Marca 2022 18 minutes ago, chorąży said: Przeprasza, że zaśmiecam wątek ze świetnie budowanym modelem. Przepraszam, bo może czytam bez zrozumienia, ale odnoszę wrażenie że gdybym opublikował relacje z budowy Rosyjskiego modelu to najpierw powinienem się wytłumaczyć, że absolutnie nie solidaryzuję z działaniami tego kraju. Odnoszę wrażenie, że powinienem się wstydzić z tego powodu, że sklejam model Rosyjskiego pojazdu. Co to za niedomówienia ? Proszę wyprowadźcie mnie z błędu, a jeżeli nie i mam rację, to wnoszę aby Moderator/Administrator usunął moje konto z tego forum. Coś jest w tym co piszesz, pojawiają się dziwne komentarze przy budowach/galeriach ruskiego sprzętu. Staram się to ignorować i nie wdawać w dyskusje. Jesteśmy na forum modelarskim, o budowie modeli, nie ważne czy mają swastykę, sierp i młot, gwiazdę itd na sobie. Tego się trzymam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 4 Marca 2022 Share Napisano 4 Marca 2022 (edytowane) 36 minut temu, chorąży napisał: Przeprasza, że zaśmiecam wątek ze świetnie budowanym modelem. Przepraszam, bo może czytam bez zrozumienia, ale odnoszę wrażenie że gdybym opublikował relacje z budowy Rosyjskiego modelu to najpierw powinienem się wytłumaczyć, że absolutnie nie solidaryzuję z działaniami tego kraju. Odnoszę wrażenie, że powinienem się wstydzić z tego powodu, że sklejam model Rosyjskiego pojazdu. Co to za niedomówienia ? Proszę wyprowadźcie mnie z błędu, a jeżeli nie i mam rację, to wnoszę aby Moderator/Administrator usunął moje konto z tego forum. Daj spokój, widzę, że wiesz, o co chodzi. Nie "fo:bip:" się! Większość z nas jest tutaj po to, aby podglądać techniki modelarskie i budować coraz ciekawsze repliki. Każdy ma jakieś poglądy i sympatie.... Szanujmy się nawzajem! A model powstaje niczego sobie. Pozdrawiam i pozostaję z życzliwością! PS Dlaczego, jak piszę o fochu, wyskakuje mi :bip? Edytowane 4 Marca 2022 przez rhinoceros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Marca 2022 Share Napisano 4 Marca 2022 Godzinę temu, orzechu500 napisał: Masz na myśli wash czy filtr? Chodzi Ci o pokrycie całej powierzchni modelu ? Zdecydowanie pytam o wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 4 Marca 2022 Autor Share Napisano 4 Marca 2022 36 minutes ago, makinen said: Zdecydowanie pytam o wash. Może jeszcze delikatnie w niektórych miejscach go dodam. Pytałeś wcześniej natomiast o drzwi - one będą otwarte (wszystkie zresztą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 4 Marca 2022 Autor Share Napisano 4 Marca 2022 (edytowane) Położyłem drugą warstwę satyny i kasza znacznie uciekła. Jeszcze jedna warstwa i powinno się mocno zniwelować, jednak zanim to zrobię to na drzwiach pojawią się oznakowania. W weekend na spokojnie - mamy 3 figurantów do wymalowania z młodym ( zakończenie wallkerbulldoga) i zaczniemy sobie budować mengowskiego pickupa z wieżyczką od BMP, mlody się uparł, że ma być camo w kolorowe szlaczki a ja jakoś się nie opieram specjalnie więc szykuje się w miarę szybki dwu weekendowy projekt rozrywkowy Edytowane 4 Marca 2022 przez orzechu500 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 5 Marca 2022 Autor Share Napisano 5 Marca 2022 Tiger dostał znaki inwazyjne - siły przerzucane z Krymu. Z jednej strony wyszło fajnie, z drugiej tak sobie.Położyłem kolejna warstwę lakieru i kasza zniknęła. Pozostały do naprawienia koła, idealnie oba, opcja minimum to przynajmniej przednie. Pozyskałem również gadżet do podstawki z Agtomu. Powoli klaruje mi się wizja kolorystyczna podstawki a co za tym idzie brudzingu. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 5 Marca 2022 Share Napisano 5 Marca 2022 No i fajnie - teraz dokup jeszcze jakiś cywilny ciągnik i na hol z nim! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 5 Marca 2022 Autor Share Napisano 5 Marca 2022 Just now, TAW said: No i fajnie - teraz dokup jeszcze jakiś cywilny ciągnik i na hol z nim! Ciekawy patent, ale mam trochę inny pomysł, o tym niebawem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Marca 2022 Share Napisano 5 Marca 2022 Dobrze idzie. Oznaczenia Z na drzwiach to malunki (od ręki, szablon) czy kalki? Jeśli kalki to skąd? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 5 Marca 2022 Autor Share Napisano 5 Marca 2022 3 minutes ago, mandrivecs said: Dobrze idzie. Oznaczenia Z na drzwiach to malunki (od ręki, szablon) czy kalki? Jeśli kalki to skąd? Oznaczenia to taśmą i aero, troche za rzadka farba i powychodzily poszarpania. Kolejna lekcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 5 Marca 2022 Share Napisano 5 Marca 2022 Oznaczeniami na drzwiach się nie przejmuj. Co maszyna ma inaczej - najczęściej z ręki sprayem/pistoletem malarskim nanoszone. Jak przejrzysz zdjęcia z inwazji zobaczysz, że każdy "uj na swój strój" z tymi oznaczeniami. Fajnie wygląda ten Tigr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Marca 2022 Share Napisano 5 Marca 2022 Godzinę temu, orzechu500 napisał: Oznaczenia to taśmą i aero, troche za rzadka farba i powychodzily poszarpania. Kolejna lekcja Czyli to szablon i aero. Według mnie jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 5 Marca 2022 Share Napisano 5 Marca 2022 Znak i z pędzla byłby dobry, a te znaki drogowe rewelacja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 6 Marca 2022 Share Napisano 6 Marca 2022 W dniu 4.03.2022 o 22:49, orzechu500 napisał: Położyłem drugą warstwę satyny i kasza znacznie uciekła. Jeszcze jedna warstwa i powinno się mocno zniwelować, jednak zanim to zrobię to na drzwiach pojawią się oznakowania. W weekend na spokojnie - mamy 3 figurantów do wymalowania z młodym ( zakończenie wallkerbulldoga) i zaczniemy sobie budować mengowskiego pickupa z wieżyczką od BMP, mlody się uparł, że ma być camo w kolorowe szlaczki a ja jakoś się nie opieram specjalnie więc szykuje się w miarę szybki dwu weekendowy projekt rozrywkowy Zajrzyjcie tu https://www.scaledracula.com/the-improvised-warfare-painting-and-weathering-2/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Marca 2022 Share Napisano 6 Marca 2022 Nie mogę znaleźć - te znaki drogowe to skąd kolega ma? Gdzie można takie zdobyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 6 Marca 2022 Autor Share Napisano 6 Marca 2022 3 minutes ago, mandrivecs said: Nie mogę znaleźć - te znaki drogowe to skąd kolega ma? Gdzie można takie zdobyć? Rozdają w Agtom, i dokładają bodajże do wszystkich zamowien 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 6 Marca 2022 Autor Share Napisano 6 Marca 2022 1 hour ago, copycat said: Zajrzyjcie tu https://www.scaledracula.com/the-improvised-warfare-painting-and-weathering-2/ Mega mega mega dzięki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi