iceman Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 (edytowane) Skończony po kilku latach leżenia na półce. Model praktycznie prosto z pudła, malowany Tamiyami i Gunze po przesiadce z Infiniti na Procon Boya. Brudzenie to głównie oilbrushery Miga i akrylowe kredki. Podstawka ze styroduru z ponacinanym wzorem kostki, pomalowana i posypana trawą. Pozdrawiam Edytowane 19 Lutego 2022 przez iceman 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Bardzo ładny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Bardzo fajny model, świetnie zmalowany. Ma to coś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 "Zielone oczko" ARK temu ołówkowi się zapodziało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Na podstawce wygląda lux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceman Napisano 19 Lutego 2022 Autor Share Napisano 19 Lutego 2022 Dziękuję za dobre przyjęcie. Jarku tak, zapomniałem o tym "oczku", a jak sobie przypomniałem to model stał już na nogach i temat odpuściłem. Zgadzam się Grzegorz, że każda podstawka nawet ta najprostsza dodaje klimatu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Daniel, moje zdanie już znasz. Można co prawda było jeszcze łączenia płyt delikatnie jakimś piaseczkiem podsypać, czy choćby pigmentem ale wiem też, że odpuściłeś to celowo. Ogólnie jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Wygląda bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Ładniejszy od prawdziwego, ale kolorki coś nie teges ? https://forums.eagle.ru/topic/146810-released-mig-21smtmt-blue15/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 21 minut temu, Marek K napisał: kolorki coś nie teges ? W porównaniu z wypłowiałym eksponatem z krzaków, czy zrzutami z gry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceman Napisano 19 Lutego 2022 Autor Share Napisano 19 Lutego 2022 Dzięki Rafał Marek nie wnikałem zbytnio w kolorystykę oryginału, zaufałem temu co podał Eduard w instrukcji. Tak masz rację, model ładniejszy od prawdziwego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Świetny model, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Bardzo ładny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Porządna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceman Napisano 23 Lutego 2022 Autor Share Napisano 23 Lutego 2022 Dziękuję Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Lutego 2022 Share Napisano 23 Lutego 2022 Ciekawy kamuflaż, bardzo dobra praca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 26 Lutego 2022 Share Napisano 26 Lutego 2022 Bardzo ładny, widać pewną rękę przy malowaniu aerografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceman Napisano 28 Lutego 2022 Autor Share Napisano 28 Lutego 2022 Jeszcze raz dziękuję Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 28 Lutego 2022 Share Napisano 28 Lutego 2022 Oczywiście, ja też przyłączam się do gratulacji i zachwytów, ale ciekawy jestem jakie powody były Twojej przesiadki z Infinity na Procon Boya? Jak wrażenia i opinie po zmianie sprzętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceman Napisano 7 Marca 2022 Autor Share Napisano 7 Marca 2022 (edytowane) Cześć, w aerografach H&S irytuje mnie słaba jakość dysz i iglic. Pomimo obsługiwania sprzętu po każdym malowaniu, miałem notoryczne problemy z czystością dyszy. Przed Infiniti miałem wersję Silverline i powiem szczerze, że jakieś sporej różnicy między nimi nie było. Za namową kolegów zakupiłem Proconboya PS-289 z dyszą 0,3 i wg mnie aerograf Gunze bije niemieckiego producenta na głowę. Solidna iglica, świetna precyzja pracy spustu, zawór powietrza do regulacji ciśnienia itp. No i najważniejsze, pomalowałem prawie 2 modele i ani razu nie odkręcałem dyszy do czyszczenia, zwykłe przedmuchanie aerografu rozpuszczalnikiem wystarczy Dyszą 0,3 jest też o wiele bardziej uniwersalna niż ta 0,15 w H&S, a uwierz mi wielkość plamki jaką osiągałem tymi aerkami jest prawie identyczna. Pozdrawiam Edytowane 7 Marca 2022 przez iceman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi