Jump to content

Ruski ołówek |Eduard,1/48|

iceman
 Share

Recommended Posts

Skończony po kilku latach leżenia na półce. Model praktycznie prosto z pudła, malowany  Tamiyami i Gunze po przesiadce z Infiniti na Procon Boya. Brudzenie to głównie oilbrushery Miga i akrylowe kredki. Podstawka ze styroduru z ponacinanym wzorem kostki, pomalowana i posypana trawą.

Pozdrawiam

DSC_1727-001.jpeg

DSC_1730-001.jpeg

DSC_1732-001.jpeg

DSC_1734-001.jpeg

DSC_1735-001.jpeg

DSC_1737-001.jpeg

DSC_1714-002.jpeg

DSC_1717-001.jpeg

DSC_1718-001.jpeg

DSC_1716-001.jpeg

DSC_1708-001.jpeg

DSC_1740-001.jpeg

Edited by iceman
  • Like 26

Dziękuję za dobre przyjęcie.

Jarku tak, zapomniałem o tym "oczku", a jak sobie przypomniałem to model stał już na nogach i temat odpuściłem.

Zgadzam się Grzegorz, że każda podstawka nawet ta najprostsza dodaje klimatu😉

IMG_20220213_191229.jpg

• Like 6

Cześć, w aerografach H&S irytuje mnie słaba jakość dysz i iglic. Pomimo obsługiwania sprzętu po każdym malowaniu, miałem notoryczne problemy z czystością dyszy. Przed Infiniti miałem wersję Silverline i powiem szczerze, że jakieś sporej różnicy między nimi nie było.  Za namową kolegów zakupiłem Proconboya PS-289 z dyszą 0,3 i wg mnie aerograf Gunze bije niemieckiego producenta na głowę. Solidna iglica, świetna precyzja pracy spustu, zawór powietrza do regulacji ciśnienia itp. No i najważniejsze, pomalowałem prawie 2 modele i ani razu nie odkręcałem dyszy do czyszczenia, zwykłe przedmuchanie aerografu rozpuszczalnikiem wystarczy😀 Dyszą 0,3 jest też o wiele bardziej uniwersalna niż ta 0,15 w H&S, a uwierz mi wielkość plamki jaką osiągałem tymi aerkami jest prawie identyczna.

Pozdrawiam

Edited by iceman
  • Thanks 1