iceman Napisano 19 Lutego 2022 Napisano 19 Lutego 2022 (edytowane) Skończony po kilku latach leżenia na półce. Model praktycznie prosto z pudła, malowany Tamiyami i Gunze po przesiadce z Infiniti na Procon Boya. Brudzenie to głównie oilbrushery Miga i akrylowe kredki. Podstawka ze styroduru z ponacinanym wzorem kostki, pomalowana i posypana trawą. Pozdrawiam Edytowane 19 Lutego 2022 przez iceman 26 Cytuj
barszczo Napisano 19 Lutego 2022 Napisano 19 Lutego 2022 Bardzo fajny model, świetnie zmalowany. Ma to coś . Cytuj
Jarekk Napisano 19 Lutego 2022 Napisano 19 Lutego 2022 "Zielone oczko" ARK temu ołówkowi się zapodziało. Cytuj
iceman Napisano 19 Lutego 2022 Autor Napisano 19 Lutego 2022 Dziękuję za dobre przyjęcie. Jarku tak, zapomniałem o tym "oczku", a jak sobie przypomniałem to model stał już na nogach i temat odpuściłem. Zgadzam się Grzegorz, że każda podstawka nawet ta najprostsza dodaje klimatu 6 Cytuj
Rafał B Napisano 19 Lutego 2022 Napisano 19 Lutego 2022 Daniel, moje zdanie już znasz. Można co prawda było jeszcze łączenia płyt delikatnie jakimś piaseczkiem podsypać, czy choćby pigmentem ale wiem też, że odpuściłeś to celowo. Ogólnie jednak Cytuj
Marek K Napisano 19 Lutego 2022 Napisano 19 Lutego 2022 Ładniejszy od prawdziwego, ale kolorki coś nie teges ? https://forums.eagle.ru/topic/146810-released-mig-21smtmt-blue15/ Cytuj
Grzes Napisano 19 Lutego 2022 Napisano 19 Lutego 2022 21 minut temu, Marek K napisał: kolorki coś nie teges ? W porównaniu z wypłowiałym eksponatem z krzaków, czy zrzutami z gry? Cytuj
iceman Napisano 19 Lutego 2022 Autor Napisano 19 Lutego 2022 Dzięki Rafał Marek nie wnikałem zbytnio w kolorystykę oryginału, zaufałem temu co podał Eduard w instrukcji. Tak masz rację, model ładniejszy od prawdziwego Cytuj
mandrivecs Napisano 23 Lutego 2022 Napisano 23 Lutego 2022 Ciekawy kamuflaż, bardzo dobra praca! Cytuj
Observer Napisano 26 Lutego 2022 Napisano 26 Lutego 2022 Bardzo ładny, widać pewną rękę przy malowaniu aerografem. Cytuj
JJ62 Napisano 28 Lutego 2022 Napisano 28 Lutego 2022 Oczywiście, ja też przyłączam się do gratulacji i zachwytów, ale ciekawy jestem jakie powody były Twojej przesiadki z Infinity na Procon Boya? Jak wrażenia i opinie po zmianie sprzętu? Cytuj
iceman Napisano 7 Marca 2022 Autor Napisano 7 Marca 2022 (edytowane) Cześć, w aerografach H&S irytuje mnie słaba jakość dysz i iglic. Pomimo obsługiwania sprzętu po każdym malowaniu, miałem notoryczne problemy z czystością dyszy. Przed Infiniti miałem wersję Silverline i powiem szczerze, że jakieś sporej różnicy między nimi nie było. Za namową kolegów zakupiłem Proconboya PS-289 z dyszą 0,3 i wg mnie aerograf Gunze bije niemieckiego producenta na głowę. Solidna iglica, świetna precyzja pracy spustu, zawór powietrza do regulacji ciśnienia itp. No i najważniejsze, pomalowałem prawie 2 modele i ani razu nie odkręcałem dyszy do czyszczenia, zwykłe przedmuchanie aerografu rozpuszczalnikiem wystarczy Dyszą 0,3 jest też o wiele bardziej uniwersalna niż ta 0,15 w H&S, a uwierz mi wielkość plamki jaką osiągałem tymi aerkami jest prawie identyczna. Pozdrawiam Edytowane 7 Marca 2022 przez iceman 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi