Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
9 minut temu, Grzes napisał:

Można zrobić kolegę z pary.

Na kolegę z pary jest "Warsztat relaksacyjny" i będzie do pary z:

pBasErc.jpg

3 minuty temu, Mitrandir napisał:

Ja po prostu robię wszystkie kierunki, a nie tylko wschodni ..

Ktoś musi "obrabiać" wschodni żeby ktoś mógł robić "inne kierunki" :mrgreen:

Napisano (edytowane)

Tymczasem dla wszystkich

uszi.jpg.97a31c9d3c48c93d2f7649105a40312d.jpg

Edytowane przez Grzes
  • Haha 3
Napisano
Godzinę temu, abtb napisał:

Tak sobie tłumacz... Ty po prostu nie umiesz zrobić apacha 🤣

Napisano
4 minuty temu, Mitrandir napisał:

Ty po prostu nie umiesz zrobić apacha

Nie mów o tym głośno - niech to pozostanie moją tajemnicą :haha:

• Haha 1
Napisano
8 minut temu, Mitrandir napisał:
Godzinę temu, abtb napisał:

Tak sobie tłumacz... Ty po prostu nie umiesz zrobić apacha 🤣

Panowie, spokojnie. Można to pogodzić...

polsat.jpg

Napisano
19 godzin temu, panmopsik napisał:

Wielki Kangur będzie spoglądał swoimi RAAF E-7 w sytuację nad krajem17966942_1004.webp

Permanentna inwigilacja 😉

Napisano
21 minut temu, giberes napisał:

Mi 24 już w Białymstoku bronią nas

O, i to lubię!

Dobry, wysmakowany żart :super:

• Haha 1
Napisano
2 godziny temu, jmx62 napisał:

Nie tylko bronią ale i atakują. Na razie nie bombami czy rakietami ale samymi zapalnikami

Proszę nie urządzać sobie żartów to poważne sprawy są, a za rok jak przylecą Apache to będą gubić całe rakiety (na pewno będzie większy rozmach)

• 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Zestrzelenie Ka-52 na Zaporozu przy uzyciu szwedzkiego RBS 70, drugi podobno mial byc zniszczony kolo Bakhmutu ale na razie bez dowodow:

Ciekawe, ze ten drugi helikopter bardziej mi wyglada na Mi-28 niz Ka.

Pilot mial wiecej szczescia niz nawigator i dal rade sie katapultowac:

Edytowane przez dante
Napisano
18 minut temu, dante napisał:

Bakhmutu

Bachmutu :)

Napisano

Myślę ze ta wiadomość nie ucieszy wszystkich "rozumiejących Rosję" zaludniających ten dział pod wodza swojego Seniora, Krynicę Wszelkiej Mądrości jak też Znawcy wszystkich statków powietrznych które były są i będą, otóż na znanym portalu informacyjnym donoszą że ukraińskie drony zaatakowały lotnisko w Sołcy na którym stacjonują bombowce T22M3 w wyniku ataku dronów zniszczone zostały 2 samoloty a resztę Ruscy ewakuowali na lotnisko koło Murmańska:

https://www.onet.pl/informacje/nowa-technika-wojskowa/ukrainskie-drony-zadaly-cios-rosyjskim-bombowcom-terrorystom/qbers74,30bc1058

Trzeba przyznać ze na tym zdjęciu palą się pięknie :mrgreen:. Coś Ruskim nie za bardzo ta wojna wychodzi nie dość że Ukraińcy cały czas atakują Moskwę i to mimo Pancyrów na dachach i w ogródkach to jeszcze teraz im 2 cenne T22M3 spalili, jak mi nie przykro:haha:.

• Like 3
Napisano

Na razie potwierdzony jest jeden zniszczony.

20 hours ago, Grzes said:

Rząd Danii potwierdził w niedzielę, że przekaże Ukrainie samoloty wielozadaniowe F-16.

https://kresy.pl/wydarzenia/dania-przekaze-ukrainie-samoloty-f-16-jest-potwierdzenie/

Holandia ma dac 42, Dania 19 i pojawila sie wiadomosc, ze Norwegia takze rozwaza przekazanie 12 swoich.

Ukraincy pokladaja bardzo duzo nadziei w tych samolotach, ja jednak jestem dosc sceptyczny, jednak R-37 maja duzo dluzsze nozki niz AMRAAM-y.

Napisano
18 godzin temu, Adams M1A1 napisał:

o jeszcze teraz im 2 cenne T22M3 spalili, jak mi nie przykro:haha:.

Niech niszczą, pogratulowac skuteczności propagandowej, tylko rodzi się pytanie jaki to ma wpływ na potencjał walczących wojsk i czy nie byłoby lepszym  rozwiązaniem rozpierniczyć jakąś bocznicę kolejową a jeszcze lepiej skład paliw albo amunicji.

Napisano
Godzinę temu, wprzybylak napisał:

Niech niszczą, pogratulowac skuteczności propagandowej, tylko rodzi się pytanie jaki to ma wpływ na potencjał walczących wojsk i czy nie byłoby lepszym  rozwiązaniem rozpierniczyć jakąś bocznicę kolejową a jeszcze lepiej skład paliw albo amunicji.

No jakiś tam chyba jednak ma. Wszystkie bombowce strategiczne jakie dzisiejsza Rosja ma w linii powstały jeszcze w czasach ZSRR, dzisiaj nie są w stanie wyprodukować nowego sprzętu w tej klasie.

A brak nosiciela, oznacza, że posiadane pociski H-22 stają się bezużyteczne i nie będą spadać na miasta w Ukrainie, czy gdziekolwiek indziej, co być może uratuje kilka ludzkich istnień.

• Like 1
Napisano
Godzinę temu, KP.Taurus napisał:

A brak nosiciela, oznacza, że posiadane pociski H-22 stają się bezużyteczne i nie będą spadać na miasta w Ukrainie, czy gdziekolwiek indziej, co być może uratuje kilka ludzkich istnień

Nie da się ukryć masz do pewnego stopnia rację, nie zmienia to faktu, że mają nadal kilkadziesiąt tych maszyn i dla bieżączki wojennej można znaleźć lepsze cele.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.