TAW Napisano Piątek o 18:53 Share Napisano Piątek o 18:53 4 minuty temu, Cypis napisał: Kasprowy , tylko chmury krzyż zasłaniają Zaś poznać ze ceper nadmorski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano Piątek o 18:54 Share Napisano Piątek o 18:54 22 minuty temu, Wymysl napisał: Co to za okoliczności przyrody w tle? zapytaj u źródła: www.peterfor.com https://www.facebook.com/p/Piotr-Forkasiewicz-100063212169403/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano Piątek o 18:56 Share Napisano Piątek o 18:56 (edytowane) 5 minut temu, Maxy napisał: Karpaty. Czechy? No jak Karpaty to raczej Słowacja. W Czechach ciężko o taką wysokogórską rzeźbę terenu. Ale pocisnął kosiakiem po tej dolinie - kozy potem przez dwa lata się nie cieliły. Efektowne ale chyba trochę rodem z Gwiezdnych Wojen. Zbombardował Krywań? Edytowane Piątek o 18:58 przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Piątek o 18:57 Share Napisano Piątek o 18:57 2 minuty temu, TAW napisał: Zaś poznać ze ceper nadmorski ale mam okno z widokiem w stronę Kasprowego 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano Piątek o 18:58 Share Napisano Piątek o 18:58 Teraz, Cypis napisał: ale mam okno z widokiem w stronę Kasprowego Nie tyko łokno ale i łoko mos se panucku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano Piątek o 19:02 Share Napisano Piątek o 19:02 OK, wiem. To chyba mają być Alpy szwajcarskie https://x.com/i/status/1999545073814442249 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Piątek o 19:03 Share Napisano Piątek o 19:03 6 minut temu, socjo1 napisał: kozy potem przez dwa lata się nie cieliły. Koza się nie cieli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano Piątek o 19:13 Share Napisano Piątek o 19:13 39 minut temu, Wymysl napisał: Co to za okoliczności przyrody w tle? Znany i obfotografowany samolot: https://asisbiz.com/il2/Me-262/JG7/pages/Messerschmitt-Me-262A1aR1-7.JG7-White-3-Hans-Guido-Mutke-WNr-500071-Zurich-Dubendorf-Germany-Apr-25th-1945-03.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano Piątek o 19:18 Share Napisano Piątek o 19:18 14 minut temu, Xmen napisał: Koza się nie cieli. jak sama nazwa wskazuje koza się koci 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Piątek o 19:22 Share Napisano Piątek o 19:22 4 minuty temu, panmopsik napisał: jak sama nazwa wskazuje koza się koci chyba kozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano Piątek o 19:27 Share Napisano Piątek o 19:27 8 minut temu, panmopsik napisał: jak sama nazwa wskazuje koza się koci a sumy się sumują 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano Piątek o 19:29 Share Napisano Piątek o 19:29 (edytowane) powyższe określenia są poprawne choć niekoniecznie popularne tak samo jak "kocić się", które to ma podstawy naukowe a dotyczy nie wchodząc w szczegóły "rodzenia się" (odsyłam np. do prof. Jana Miodka) Edytowane Piątek o 19:43 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano Piątek o 19:30 Share Napisano Piątek o 19:30 55 minut temu, jachud3 napisał: Boxart Jaskółki autorstwa Piotra Forkasiewicza: Mają być dwa malowania wojenne i jedno powojenne. Znaczy się, dwie "Jaskółki" i jedna "Turbina", czy jakiś zdobyczny aliancki? Ciekawe, czy Arma pójdzie za ciosem i zaserwuje też wersję rozpoznawczą i dwumiejscową? Na razie w planach nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Piątek o 19:54 Share Napisano Piątek o 19:54 juz od kilku lat planuje budowe dwumiejscowej Hasegawy i mi sie nie udaje zaczac.... Moze, jak Arma wypusci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano Piątek o 20:15 Share Napisano Piątek o 20:15 17 minut temu, BRAVO112 napisał: juz od kilku lat planuje budowe dwumiejscowej Hasegawy i mi sie nie udaje zaczac.... Moze, jak Arma wypusci? Kiedyś myślałem o "pożenieniu" płatowca Hasegawy z "bebechami" kadłuba od Revella i robić "nocnika" ze słabszym uzbrojeniem, dwoma działkami 20 mm. Tyle, że nie mam pojęcia, jak był w nim ustawiony fotel w tylnej kabinie, więc sprawa poszła ad acta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano Sobota o 21:30 Share Napisano Sobota o 21:30 (edytowane) W dniu 18.10.2025 o 23:51, barszczo napisał: I nadciągający P-51K w skali 1:72 wraz z malowankami: My tu gadu gadu o jakichś szfalbach czy innych garbusach, tymczasem konik K wjechał do sklepów : https://www.mojehobby.pl/products/North-American-P-51-K-Mustang.html Pozdr ww Edytowane Sobota o 22:27 przez wuwumaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetinz Napisano Wtorek o 20:22 Share Napisano Wtorek o 20:22 Messerschmitt - trzy malowania: https://armahobbynews.pl/blog/2025/12/16/70083-trzy-messerschmitty-przeglad-malowan-zestawu-premierowego-me-262-a-1a-1-72/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano Wtorek o 20:47 Share Napisano Wtorek o 20:47 10 minut temu, pezetinz napisał: Messerschmitt - trzy malowania: https://armahobbynews.pl/blog/2025/12/16/70083-trzy-messerschmitty-przeglad-malowan-zestawu-premierowego-me-262-a-1a-1-72/ Całkiem dobry dobór oznaczeń : 1. JG7 klasyka, zawszę się dobrze prezentuje, biała 3 nie jest jakoś powszechna w zestawach (kiedyś była Hase, dziś tylko w zestawach aftermarketowych) 2. Galland bez myszki Miki nie jest częstym zjawiskiem, do tego JV44 więc można postawić koło papuziej Dory (albo i dwóch - od IBG ) 3. Turbina zawsze dobrze widziana, a V-40 wg mojej wiedzy jeszcze nie występowały na kalkach ( można zatem (i trzeba!) uzupełnić kolekcję Edit: V-40 jest na arkusiku kalek od Kory, dostępne na zamówienie więc ciężko stwierdzić czy faktycznie osiągalne. Apetyt się wyostrza Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano Wtorek o 20:53 Share Napisano Wtorek o 20:53 5 minut temu, wuwumaster napisał: biała 3 nie jest jakoś powszechna w zestawach (kiedyś była Hase, dziś tylko w zestawach aftermarketowych) Jest jeszcze w Academy ale nie ma co ukrywać, że to najbardziej przeze mnie wyczekiwany model Army 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano Wtorek o 21:25 Share Napisano Wtorek o 21:25 (edytowane) 32 minuty temu, Bercik napisał: Jest jeszcze w Academy ale nie ma co ukrywać, że to najbardziej przeze mnie wyczekiwany model Army Jeśli mówisz o podwójnym zestawie z Mustangiem w pudle to tak, z tym że tam jest biała 3 w żółtej obwódce, powiedziałbym dość dyskusyjne... (chyba że robimy model egzemplarza z Deutsches Museum w Monachium to tak, on ma białą 3 w żółtej obwódce, tak mu po remoncie namalowali. Widzę że Arma da i taką i taką trójkę, będzie sobie można wybrać Pozdr ww Edytowane Wtorek o 21:27 przez wuwumaster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano Wtorek o 21:40 Share Napisano Wtorek o 21:40 Masz rację, nie pamiętałem już, że Academy dało z obwódką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 godziny temu Share Napisano 23 godziny temu Malowanki na Me262: https://armahobbynews.pl/blog/2025/12/16/70083-trzy-messerschmitty-przeglad-malowan-zestawu-premierowego-me-262-a-1a-1-72/?fbclid=IwY2xjawOvuuZleHRuA2FlbQIxMABicmlkETBMREhWQnpZN2dxNFREcW93c3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHg5e2irrunWQOSBtZppsq47Fk2z0OsAnlj8kN2Z3phrbyv2L7truspAEFbN7_aem_A0zITVsU3GwTs7CObfZaVw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 23 godziny temu Share Napisano 23 godziny temu 32 minuty temu, barszczo napisał: Malowanki na Me262: 20 godzin temu, pezetinz napisał: Messerschmitt - trzy malowania: https://armahobbynews.pl/blog/2025/12/16/70083-trzy-messerschmitty-przeglad-malowan-zestawu-premierowego-me-262-a-1a-1-72/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi