Kon_Bar Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 Model prawie prosto z pudła. Prawie,, bo kalkomanie są własnej roboty a po drugie na festiwalu we Włocławku (model był kończony w terminie tej imprezy) koledzy zwrócili mi uwagę, że mogłem oszlifować kilka elementów od linek sterowania. No więc... właśnie się za to zabrałem, zmodyfikowałem to i owo i mogę pochwalić się kolejnym modelem sanitarki Zapraszam do oglądania i komentowania. 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 Daj jeszcze zdjęcie z zapałką bo ciężko uwierzyć, że to 1/72. Aż się chyba przejdę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 O tak . Wygląda świetnie, wielki plus za malowanie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 Łauuuu Panie!!!!!!! Jak na "siedem dwójkę" to pierwsza klasa, też mi taka "limuzyna" chodzi po głowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 Sliczności! Choćby cieniowanie gondol mi się bardzo podoba. I malowanie - nieprzekombinowane, nieprzejaskrawione, a jednak plastyczne. Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 Przepraszam, że tak na początku roku ale tylko jedno słowo przychodzi mi do głowy - ZAJEBISTY ! "Czuć" płótno i klimat epoki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 Sanitarka nieziemska!!! Bardzo ładnie zmalowana, z umiarem ubrudzona, nie wiem czy przypadkiem współczesna karetki pogotowia nie są bardziej ufaflunione. Teraz to MZ zawiesiłoby loty bo niesterylny Kalkomanie sam projektowałeś i drukowałeś? Żeby było się jednak czegoś czepić to nie wiem czy to wina nierównego podłoża czy przekłamuje aparat bo wygląda jakby był lekko przechylony na lewą stronę. wyraźnie widać na zdjęciu w ujęciu en face. Albo podwozie lekko się rozjechało. No chyba że w lewej kasecie jest już zapakowany chory (na pewno nie ma covida bo wtedy jeszcze nie było). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 bardzo ladny !!! tylko jedno pytanie: czy wlasciwe smiglo? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 52 minuty temu, socjo1 napisał: Choćby cieniowanie gondol mi się bardzo podoba. I malowanie - nieprzekombinowane, nieprzejaskrawione, a jednak plastyczne. Dokładnie tak, też od razu zwróciłem na to uwagę i efekt jest naprawdę przykuwający uwagę zwłaszcza, że prezentowany model przedstawia nietuzinkową wersję, za co Podoba się i to bardzo, zwłaszcza, że to 1/72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 Świetny model. Bardzo się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 1 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2023 (edytowane) Godzinę temu, jmx62 napisał: Kalkomanie sam projektowałeś i drukowałeś? Tak jest proszę Pana Godzinę temu, jmx62 napisał: Żeby było się jednak czegoś czepić to nie wiem czy to wina nierównego podłoża czy przekłamuje aparat bo wygląda jakby był lekko przechylony na lewą stronę. wyraźnie widać na zdjęciu w ujęciu en face. Albo podwozie lekko się rozjechało. No chyba że w lewej kasecie jest już zapakowany chory (na pewno nie ma covida bo wtedy jeszcze nie było). Tu na bank był COVID-owiec... A serio - we Włocławku upuściłem całe pudło z modelami. Sklejałem je (tzn. profesjonalnie naprawiałem) potem na stoliku Tomcatsky-ch w okularach i przy użyciu kleju Kolegi @Mitrandir. Dziś chyba z tego wszystkiego zapomniałem je urwać i przykleić poprawnie. Przed kolejnym konkursem zrobię na 100%. Masz + 100 punktów za czujność Godzinę temu, BRAVO112 napisał: tylko jedno pytanie: czy wlasciwe smiglo? Hmmm... Zestawowe... Skręt się zgadza... Co z nim nie tak? Jak trzeba to można wymienić, bo... jest na drucianym sztyfcie 2 godziny temu, Woit napisał: Daj jeszcze zdjęcie z zapałką bo ciężko uwierzyć, że to 1/72. Aż się chyba przejdę Byle do 22:00 to zapraszam Edytowane 1 Stycznia 2023 przez Kon_Bar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 Piękności! Świetne cieniowanie! (like w Portfolio ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 w wiekszosci pociakow smiglo bylo " sztachetowe ". To zestawowe znalazlem chyba tylko na jednym zdjeciu a ze przygotoeuje sie do budowy pociaka zebralem juz troche materialow. Jest zrobiony silnik i odlane poprawne smiglo Szkoda, ze ICM nie dal drugiego rodzaju smigla - dodatkowy koszt pracy i plastiku bylby prawie zerowy Moze wyjdzie choc w polowie taki dobry, jak Twoj. Choc na pewno bedzie zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 tak na szybko zdjecia byle jakie, ale troche widac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 Moje zdanie znasz... Jest cudny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 Nie mogę oderwać wzroku od olinowania! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 dysza Venturiego zestawowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 2 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2023 4 minuty temu, BRAVO112 napisał: dysza Venturiego zestawowa? Tak, tylko przeniesiona na drugą stronę kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 jakas wschodnia firma Ukraina/ Lotwa... wydala zestaw dysz Venturiego z zywicy ( chyba 12 sztuk do roznych samolotow ) Ja swoja do przyszlego pociaka "wytoczylem " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 co tu dużo gadać - rewelacyjny !! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 Świetne wykonanie i malowanie - w szczególności cieniowanie. Bardzo interesujący temat. Rozumiem, że w dobie moralności komunistycznej w jednej kasecie transportowani byli robotnicy, a w drugiej - kołchoźnice? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 Piękny model i ciekawy temat. Przewożonym pacjentom czy też pasażerom to chyba flaszkę przed lotem dawali. Ja w tym czymś na trzeźwo zamknąć bym się nie dał. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 Twoje modele mają styl...własny, niepodrabialny, tematycznie rewelacja. Sama się micha cieszy na ich widok. Warsztat mistrzowski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 W życiu bym nie przypuszczał ze nie będę mógł sie napatrzeć na takiego brzydala , a tymczasem odwiedzam ta galerię po raz trzeci i myślę ze jeszcze nie raz tu zajrzę. Świetnie wykonany model, BRAWO TY 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi