Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
3 godziny temu, gajowy z wąsami napisał:

link do rejestracji modeli plastikowych:

Już skorzystałem  :wink:

Ale jeszcze będę uzupełniał o wiatraki, bo podobno jakaś "żubrówka" jest do wygrania od prywatnego sponsora :mrgreen:

Edytowane przez abtb
Napisano
2 minuty temu, gajowy z wąsami napisał:

Nie mam jeszcze pełnej listy nagród specjalnych

Sponsor napisał:

"Więc w tym miejscu rzucam małe wyzwanie, kto pierwszy (poza mną🤣) sklei i pokażę anakondę (3/4 czerwca Warszawa Babaryba 23, żeby nie było że to nie wyzwanie) ten ma u mnie flaszkę załóżmy żeby nie było niedomówień żubrówkę 0,7 😎(ewentualnie sugestia mile widziana) "

Jakby co podpowiadam, że sponsor i knajpa w Warszawie (w której ,nomen omen, odbywają się spotkania IPMS-u) łączy nazwa ptaka  domowego - Kogut/kogut/ pod kogutem, czy jakoś tak :wink:

• Haha 2
Napisano
12 godzin temu, abtb napisał:

Już skorzystałem  :wink:

Ale jeszcze będę uzupełniał o wiatraki, bo podobno jakaś "żubrówka" jest do wygrania od prywatnego sponsora :mrgreen:

Czyżbyś jako "skrytoklejca" jednak zamiast Krokodyla robił innego gada - Anakondę ? 😎

• Haha 1
Napisano
49 minut temu, Kon_Bar napisał:

"skrytoklejca"

Bardzo ciekawe sformułowanie :mrgreen:

Ale rozczaruję kolegę - wolę chodzić niż pełzać :chytry:

Napisano

Stoiska handlowe na tegorocznym festiwalu:

1 - IBG (modele IBG, MiniArt, ICM, Trumpeter, Hobby Boss, Kotare w promocyjnych cenach, kalkomanie ToRo Model i Exotic Decals)
2 - HATAKA Hobby (farby)
3 - ARMA HOBBY
4 - Armatec (maski ochronne Schigematsu)
5 - First to Fight
6 - FPW Jakub Kraszewski
7 - AWC Model
8 - KOMBINAT Sci-fi Scale Models
9 - ModelMaker Decals
10 - Techmod
11 - Fine-Art (aerografy)
12 - Hinomaru Hobby Kits
13 - White Stork Miniatures
14 - Karaya
15 - Lukgraph
16 - Miniature Bases
17 - Quick Tracks
18 - Darius Miniatures
19 - Scale 23 Eryk Pasternak (3D)
20 - EMP3D Przemysław Przybulewski (3D)
21 - Bilmodelmakers (farby)
22 - Mission Model Polska (farby)
23 - Modellers World (chemia modelarska)
24 - sklep modelarski 24Hobby.pl
25 - Modelworld Krzysztof Opiłka (modele i literatura)
26 - Horia Stoica (Rumunia, literatura)
27 - Enczi Janos (Węgry, modele i akcesoria)
28 - Andrii Krylov (Ukraina, modele Clear Prop)
29 - Art Scale Kit Distribution (Czechy, modele i akcesoria)
30 - Stanisław Jabłoński (modele i akcesoria)
31 - Paweł Dziubek (modelarska wyprzedaż garażowa)
32 - ADAMMED (narzędzia)
33 - PiK
34 - GPM - Grzegorz Pomorski (3D, modele kartonowe)
35 - Pro Arte - Piotr Machalewski (modele kartonowe)
36 - Wydawnictwo JSC (modele kartonowe)
37 - ANSWER (modele kartonowe)
38 - Wydawnictwo Seahorse (modele kartonowe)
39 - Wydawnictwo Model-KOM (modele kartonowe)
40 - Wydawnictwo Profile / Kartonowa Kolekcja
41 - Extra Model (modele kartonowe)
42 - Wydawnictwo WAK (modele kartonowe)
43 - Jerzy Nikiel (modele kartonowe)

Napisano

Mam model 1:35 na podstawce z trawą i jedną figurką. Czy to jeszcze kwalifikuje się do PG czy już tylko do dioram?

Napisano
2 godziny temu, cloner16 napisał:

Mam model 1:35 na podstawce z trawą i jedną figurką. Czy to jeszcze kwalifikuje się do PG czy już tylko do dioram?

Jak wolisz. Dla mnie to za mało na dioramę ale zabronić nie mogę 😉 

Napisano
8 godzin temu, Flachenty napisał:

Jak wolisz. Dla mnie to za mało na dioramę ale zabronić nie mogę 😉 

Absolutnie nie. Wolę to wystawić w PG35 niż dioramach bo diorama to niby jest ale biedna

Napisano

Witam, czy gdzieś można podejrzeć jakieś statystyki odnośnie rejestracji modeli?

Napisano (edytowane)
W dniu 22.05.2023 o 13:21, abtb napisał:

Sponsor napisał:

"Więc w tym miejscu rzucam małe wyzwanie, kto pierwszy (poza mną🤣) sklei i pokażę anakondę (3/4 czerwca Warszawa Babaryba 23, żeby nie było że to nie wyzwanie) ten ma u mnie flaszkę załóżmy żeby nie było niedomówień żubrówkę 0,7 😎(ewentualnie sugestia mile widziana) "

Jakby co podpowiadam, że sponsor i knajpa w Warszawie (w której ,nomen omen, odbywają się spotkania IPMS-u) łączy nazwa ptaka  domowego - Kogut/kogut/ pod kogutem, czy jakoś tak :wink:

Rakowiecka 43A, 02-521 Warszawa

https://gospodapodkogutem.com.pl/

Dobre jedzenie tam mają, ale to daleko z Hali Ursynów. Metrem w 40 min dojedziesz.

Edytowane przez robertmodelarz
Napisano
3 godziny temu, Fixer napisał:

Mam nadzieję, że się nikt nie obrazi za podpięcie  pod wątek, ale kilkaset metrów dalej jest w weekend podobna impreza, też w sumie modelarska :)

https://kontrastfest.pl/

Tu co poniektórzy mogą się obrazić, to Festiwal MALARSTWA Figurkowego 😉

Oczywiście wiemy o tym i celowo nasz festiwal jest w tym samym terminie w odległości cirka 500m od Kontrastu.

Dla każdego coś miłego :)

Napisano

Widać że ludziska spragnieni imprez.

Bytom ponad tysiąc modeli, Wrocław ponad siedemset, Inowrocław ponad tysiąc,Nowy Targ ponad siedemset,Babaryba ponad tysiąc.

Jest moc.:super:

Napisano (edytowane)

Super wiadomość 😀 może uda się dociągnąć do wyniku z 2019 roku.

Edytowane przez wiec4-13
Napisano

Pytanie organizacyjne - może ktoś polecić jakiś parking w rozsądnej cenie, w okolicy Hali Ursynów?

Napisano
W dniu 30.05.2023 o 20:59, gajowy z wąsami napisał:

Dokładnie to aż 900 metrów z buta...

No i po co straszyć ludzi tym "AŻ" 😉
Też myślałem, że to praktycznie "po sąsiedzku" będzie, ale da się przejść i to w obie strony :D

Napisano
9 godzin temu, Dudzio napisał:

Pytanie organizacyjne - może ktoś polecić jakiś parking w rozsądnej cenie, w okolicy Hali Ursynów?

Wszędzie wzdłuż ulicy są darmowe parkingi.

• Like 2
Napisano (edytowane)

Impreza bardzo udana - bardzo wysoki poziom prezentowanych modeli. Publiczność dopisała, producenci-dystrybutorzy modeli oraz akcesoriów modelarskich również. Do zobaczenia za rok!!!!

Edytowane przez robertmodelarz
  • Like 1
Napisano

Babaryba '23 - przykład tego, że można połączyć festiwal modelarski z targami modelarskimi i NADAL mieć w centrum modelarzy a nie sprzedawców. Moim zdaniem bardzo fajna, udana impreza. Odbiór wyróżnień dla seniorów w biurze - godne naśladowania. Jeżeli miałbym coś zasugerować na przyszłość to stempelek na kartach wyróżnionych modeli - po prostu jak modelarze zbiorą "kupony na dyplomy" to... nie widać, który model został wyróżniony (a warto). Takie stempelki pojawiły się na tegorocznej Ciupadze i moim zdaniem świetnie zdały egzamin. Mam nadzieję do zobaczenia na Babarybie '24 :)

• Like 2
  • Thanks 1
Napisano (edytowane)
53 minutes ago, Kon_Bar said:

Babaryba '23 - przykład tego, że można połączyć festiwal modelarski z targami modelarskimi i NADAL mieć w centrum modelarzy a nie sprzedawców. Moim zdaniem bardzo fajna, udana impreza. Odbiór wyróżnień dla seniorów w biurze - godne naśladowania. Jeżeli miałbym coś zasugerować na przyszłość to stempelek na kartach wyróżnionych modeli - po prostu jak modelarze zbiorą "kupony na dyplomy" to... nie widać, który model został wyróżniony (a warto). Takie stempelki pojawiły się na tegorocznej Ciupadze i moim zdaniem świetnie zdały egzamin. Mam nadzieję do zobaczenia na Babarybie '24 :)

Tak to dobry pomysł z tymi stemplami. Na siostrzanym Kontraście wyróżnione prace były oznaczone kartonikami i też dobrze się to sprawdzało.

Poprawka: dopiero teraz przeglądając zdjęcia zobaczyłem, że na Barbarybie też były kartoniki (kupony), ale chyba zanim dotarłem większość już została zgarnięta.

Edytowane przez Zadra
Napisano
46 minut temu, Kon_Bar napisał:

Kupony na dyplomy

Ja się wproszę o udostępnienie listy modeli wyróżnionych bo jestem ciekawy :D

wyglada fantastycznie!

• Like 1