abtb Napisano 22 Maja 2023 Share Napisano 22 Maja 2023 (edytowane) 3 godziny temu, gajowy z wąsami napisał: link do rejestracji modeli plastikowych: Już skorzystałem Ale jeszcze będę uzupełniał o wiatraki, bo podobno jakaś "żubrówka" jest do wygrania od prywatnego sponsora Edytowane 22 Maja 2023 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 22 Maja 2023 Share Napisano 22 Maja 2023 3 godziny temu, abtb napisał: Ale jeszcze będę uzupełniał o wiatraki, bo podobno jakaś "żubrówka" jest do wygrania od prywatnego sponsora Nie mam jeszcze pełnej listy nagród specjalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Maja 2023 Share Napisano 22 Maja 2023 2 minuty temu, gajowy z wąsami napisał: Nie mam jeszcze pełnej listy nagród specjalnych Sponsor napisał: "Więc w tym miejscu rzucam małe wyzwanie, kto pierwszy (poza mną) sklei i pokażę anakondę (3/4 czerwca Warszawa Babaryba 23, żeby nie było że to nie wyzwanie) ten ma u mnie flaszkę załóżmy żeby nie było niedomówień żubrówkę 0,7 (ewentualnie sugestia mile widziana) " Jakby co podpowiadam, że sponsor i knajpa w Warszawie (w której ,nomen omen, odbywają się spotkania IPMS-u) łączy nazwa ptaka domowego - Kogut/kogut/ pod kogutem, czy jakoś tak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 22 Maja 2023 Share Napisano 22 Maja 2023 12 godzin temu, abtb napisał: Już skorzystałem Ale jeszcze będę uzupełniał o wiatraki, bo podobno jakaś "żubrówka" jest do wygrania od prywatnego sponsora Czyżbyś jako "skrytoklejca" jednak zamiast Krokodyla robił innego gada - Anakondę ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Maja 2023 Share Napisano 22 Maja 2023 49 minut temu, Kon_Bar napisał: "skrytoklejca" Bardzo ciekawe sformułowanie Ale rozczaruję kolegę - wolę chodzić niż pełzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 23 Maja 2023 Share Napisano 23 Maja 2023 Stoiska handlowe na tegorocznym festiwalu: 1 - IBG (modele IBG, MiniArt, ICM, Trumpeter, Hobby Boss, Kotare w promocyjnych cenach, kalkomanie ToRo Model i Exotic Decals) 2 - HATAKA Hobby (farby) 3 - ARMA HOBBY 4 - Armatec (maski ochronne Schigematsu) 5 - First to Fight 6 - FPW Jakub Kraszewski 7 - AWC Model 8 - KOMBINAT Sci-fi Scale Models 9 - ModelMaker Decals 10 - Techmod 11 - Fine-Art (aerografy) 12 - Hinomaru Hobby Kits 13 - White Stork Miniatures 14 - Karaya 15 - Lukgraph 16 - Miniature Bases 17 - Quick Tracks 18 - Darius Miniatures 19 - Scale 23 Eryk Pasternak (3D) 20 - EMP3D Przemysław Przybulewski (3D) 21 - Bilmodelmakers (farby) 22 - Mission Model Polska (farby) 23 - Modellers World (chemia modelarska) 24 - sklep modelarski 24Hobby.pl 25 - Modelworld Krzysztof Opiłka (modele i literatura) 26 - Horia Stoica (Rumunia, literatura) 27 - Enczi Janos (Węgry, modele i akcesoria) 28 - Andrii Krylov (Ukraina, modele Clear Prop) 29 - Art Scale Kit Distribution (Czechy, modele i akcesoria) 30 - Stanisław Jabłoński (modele i akcesoria) 31 - Paweł Dziubek (modelarska wyprzedaż garażowa) 32 - ADAMMED (narzędzia) 33 - PiK 34 - GPM - Grzegorz Pomorski (3D, modele kartonowe) 35 - Pro Arte - Piotr Machalewski (modele kartonowe) 36 - Wydawnictwo JSC (modele kartonowe) 37 - ANSWER (modele kartonowe) 38 - Wydawnictwo Seahorse (modele kartonowe) 39 - Wydawnictwo Model-KOM (modele kartonowe) 40 - Wydawnictwo Profile / Kartonowa Kolekcja 41 - Extra Model (modele kartonowe) 42 - Wydawnictwo WAK (modele kartonowe) 43 - Jerzy Nikiel (modele kartonowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 24 Maja 2023 Share Napisano 24 Maja 2023 Mam model 1:35 na podstawce z trawą i jedną figurką. Czy to jeszcze kwalifikuje się do PG czy już tylko do dioram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 24 Maja 2023 Share Napisano 24 Maja 2023 2 godziny temu, cloner16 napisał: Mam model 1:35 na podstawce z trawą i jedną figurką. Czy to jeszcze kwalifikuje się do PG czy już tylko do dioram? Jak wolisz. Dla mnie to za mało na dioramę ale zabronić nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 25 Maja 2023 Share Napisano 25 Maja 2023 8 godzin temu, Flachenty napisał: Jak wolisz. Dla mnie to za mało na dioramę ale zabronić nie mogę Absolutnie nie. Wolę to wystawić w PG35 niż dioramach bo diorama to niby jest ale biedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 27 Maja 2023 Share Napisano 27 Maja 2023 Witam, czy gdzieś można podejrzeć jakieś statystyki odnośnie rejestracji modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 28 Maja 2023 Share Napisano 28 Maja 2023 (edytowane) W dniu 22.05.2023 o 13:21, abtb napisał: Sponsor napisał: "Więc w tym miejscu rzucam małe wyzwanie, kto pierwszy (poza mną) sklei i pokażę anakondę (3/4 czerwca Warszawa Babaryba 23, żeby nie było że to nie wyzwanie) ten ma u mnie flaszkę załóżmy żeby nie było niedomówień żubrówkę 0,7 (ewentualnie sugestia mile widziana) " Jakby co podpowiadam, że sponsor i knajpa w Warszawie (w której ,nomen omen, odbywają się spotkania IPMS-u) łączy nazwa ptaka domowego - Kogut/kogut/ pod kogutem, czy jakoś tak Rakowiecka 43A, 02-521 Warszawa https://gospodapodkogutem.com.pl/ Dobre jedzenie tam mają, ale to daleko z Hali Ursynów. Metrem w 40 min dojedziesz. Edytowane 13 Sierpnia 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 30 Maja 2023 Share Napisano 30 Maja 2023 Mam nadzieję, że się nikt nie obrazi za podpięcie pod wątek, ale kilkaset metrów dalej jest w weekend podobna impreza, też w sumie modelarska https://kontrastfest.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 30 Maja 2023 Share Napisano 30 Maja 2023 3 godziny temu, Fixer napisał: Mam nadzieję, że się nikt nie obrazi za podpięcie pod wątek, ale kilkaset metrów dalej jest w weekend podobna impreza, też w sumie modelarska https://kontrastfest.pl/ Tu co poniektórzy mogą się obrazić, to Festiwal MALARSTWA Figurkowego Oczywiście wiemy o tym i celowo nasz festiwal jest w tym samym terminie w odległości cirka 500m od Kontrastu. Dla każdego coś miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 30 Maja 2023 Share Napisano 30 Maja 2023 Dokładnie to aż 900 metrów z buta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 31 Maja 2023 Share Napisano 31 Maja 2023 W dniu 27.05.2023 o 15:50, wiec4-13 napisał: Witam, czy gdzieś można podejrzeć jakieś statystyki odnośnie rejestracji modeli? Statystyki niekoniecznie, ale info z FB z dnia 31,05 z godz. 16.19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 31 Maja 2023 Share Napisano 31 Maja 2023 Widać że ludziska spragnieni imprez. Bytom ponad tysiąc modeli, Wrocław ponad siedemset, Inowrocław ponad tysiąc,Nowy Targ ponad siedemset,Babaryba ponad tysiąc. Jest moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 31 Maja 2023 Share Napisano 31 Maja 2023 (edytowane) Super wiadomość może uda się dociągnąć do wyniku z 2019 roku. Edytowane 31 Maja 2023 przez wiec4-13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 2 Czerwca 2023 Share Napisano 2 Czerwca 2023 Pytanie organizacyjne - może ktoś polecić jakiś parking w rozsądnej cenie, w okolicy Hali Ursynów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 2 Czerwca 2023 Share Napisano 2 Czerwca 2023 W dniu 30.05.2023 o 20:59, gajowy z wąsami napisał: Dokładnie to aż 900 metrów z buta... No i po co straszyć ludzi tym "AŻ" Też myślałem, że to praktycznie "po sąsiedzku" będzie, ale da się przejść i to w obie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 2 Czerwca 2023 Share Napisano 2 Czerwca 2023 9 godzin temu, Dudzio napisał: Pytanie organizacyjne - może ktoś polecić jakiś parking w rozsądnej cenie, w okolicy Hali Ursynów? Wszędzie wzdłuż ulicy są darmowe parkingi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 4 Czerwca 2023 Share Napisano 4 Czerwca 2023 (edytowane) Impreza bardzo udana - bardzo wysoki poziom prezentowanych modeli. Publiczność dopisała, producenci-dystrybutorzy modeli oraz akcesoriów modelarskich również. Do zobaczenia za rok!!!! Edytowane 24 Sierpnia 2023 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 4 Czerwca 2023 Share Napisano 4 Czerwca 2023 Babaryba '23 - przykład tego, że można połączyć festiwal modelarski z targami modelarskimi i NADAL mieć w centrum modelarzy a nie sprzedawców. Moim zdaniem bardzo fajna, udana impreza. Odbiór wyróżnień dla seniorów w biurze - godne naśladowania. Jeżeli miałbym coś zasugerować na przyszłość to stempelek na kartach wyróżnionych modeli - po prostu jak modelarze zbiorą "kupony na dyplomy" to... nie widać, który model został wyróżniony (a warto). Takie stempelki pojawiły się na tegorocznej Ciupadze i moim zdaniem świetnie zdały egzamin. Mam nadzieję do zobaczenia na Babarybie '24 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zadra Napisano 4 Czerwca 2023 Share Napisano 4 Czerwca 2023 (edytowane) 53 minutes ago, Kon_Bar said: Babaryba '23 - przykład tego, że można połączyć festiwal modelarski z targami modelarskimi i NADAL mieć w centrum modelarzy a nie sprzedawców. Moim zdaniem bardzo fajna, udana impreza. Odbiór wyróżnień dla seniorów w biurze - godne naśladowania. Jeżeli miałbym coś zasugerować na przyszłość to stempelek na kartach wyróżnionych modeli - po prostu jak modelarze zbiorą "kupony na dyplomy" to... nie widać, który model został wyróżniony (a warto). Takie stempelki pojawiły się na tegorocznej Ciupadze i moim zdaniem świetnie zdały egzamin. Mam nadzieję do zobaczenia na Babarybie '24 Tak to dobry pomysł z tymi stemplami. Na siostrzanym Kontraście wyróżnione prace były oznaczone kartonikami i też dobrze się to sprawdzało. Poprawka: dopiero teraz przeglądając zdjęcia zobaczyłem, że na Barbarybie też były kartoniki (kupony), ale chyba zanim dotarłem większość już została zgarnięta. Edytowane 4 Czerwca 2023 przez Zadra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 4 Czerwca 2023 Share Napisano 4 Czerwca 2023 I ja tam byłem. Dokładam kilka fotek. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 4 Czerwca 2023 Share Napisano 4 Czerwca 2023 46 minut temu, Kon_Bar napisał: Kupony na dyplomy Ja się wproszę o udostępnienie listy modeli wyróżnionych bo jestem ciekawy wyglada fantastycznie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi