Wittt78 Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 Przedstawiam mój drugi w życiu pomalowany model aerografem i jedyny jaki udało mi się zbudować w 2022 roku. Mam nadzieje, że 23 będzie łaskawszy. Foty zrobione dopiero niedawno dlatego wcześniej się nie chwaliłem. Model prosto z pudła, zakupiony jakoś na allegro po cenie złomu bo był bez kalkomanii, zatem jedyny dodatek w tym modelu to kalki z Techmodu. Wybrałem malowanie pustynne z 145 Dywizjonu RAF ZX-A EE781 z lipca 1943 roku. A przepraszam kołpak śmigła jest jeszcze dorzucony z żywicy bo zestawowy był uszkodzony. Mam nadzieje, że nie wyszedł tak źle. 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 Mi się podoba i to bardzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 Bardzo fajnie styrany, bez przesady. Powiedz tylko z ktorego zestawu Revella jest ten model? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittt78 Napisano 15 Lutego 2023 Autor Share Napisano 15 Lutego 2023 50 minut temu, jmx62 napisał: Bardzo fajnie styrany, bez przesady. Powiedz tylko z ktorego zestawu Revella jest ten model? To ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 Dzięki. No to muszę przyznać że z tego paździerza wyciągnąłeś sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 (edytowane) Piękny. Edytowane 15 Lutego 2023 przez Endrju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osmial Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 Bardzo fajny zwłaszcza na 1/72 i chyba nie porywający materiał źrodłowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittt78 Napisano 15 Lutego 2023 Autor Share Napisano 15 Lutego 2023 (edytowane) 2 godziny temu, jmx62 napisał: Dzięki. No to muszę przyznać że z tego paździerza wyciągnąłeś sporo. Godzinę temu, osmial napisał: Bardzo fajny zwłaszcza na 1/72 i chyba nie porywający materiał źrodłowy. ten model ma bardzo fajne linie podziału, delikatne i nawet kilka nitów jest, to mnie skusiło bo miał być to prosty model do szybkiego sklejenia No więc jak się po rozpoczęciu klejenia okazało wiele płaszczyzn było pozapadanych i nie pasujących do siebie, jak na taki mały model poszło sporo szpachli Edytowane 15 Lutego 2023 przez Wittt78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 Największym grzechem tego zestawu jest płaski brzuszek, który zaproponował Revell. Trzeba przyznać, że wybrnąłeś z tego zestawu pierwszorzędnie. Bardzo ładnie zmalowany i utytłany, podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 Wlasnie pytałem o to. Ten zestaw ma sporo baboli a najwiekszym grzechem jest niewlasciwe ukształtowanie dolnej czesci płata w okolicach krawędzi splywu i przejścia w kadłub. Dopiero zestwaw Revella 03897 z 2018r. ze Spitem Zumbacha na okładce ma podobno to poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittt78 Napisano 15 Lutego 2023 Autor Share Napisano 15 Lutego 2023 (edytowane) 3 godziny temu, jachud3 napisał: Największym grzechem tego zestawu jest płaski brzuszek, który zaproponował Revell. Trzeba przyznać, że wybrnąłeś z tego zestawu pierwszorzędnie. Bardzo ładnie zmalowany i utytłany, podoba się naszpachlowałem się tam sporo, oj sporo :))) Edytowane 15 Lutego 2023 przez Wittt78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 8 godzin temu, Wittt78 napisał: Mam nadzieje, że nie wyszedł tak źle. Wszystkim się podoba a Tobie się nie podoba.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 Mocno wyeksploatowany, ale fajny mnie się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Lutego 2023 Share Napisano 16 Lutego 2023 Mocno zajechany ale fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 16 Lutego 2023 Share Napisano 16 Lutego 2023 (edytowane) Doeksploatowany rasowo, widać robotę na dole plus dobra gra kolorystyką, szacun - nie powiedziałbym że to ten stareńki Revel P.s. oponki trochę za czyste jak na weterana z pustyni Edytowane 17 Lutego 2023 przez wuwumaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 16 Lutego 2023 Share Napisano 16 Lutego 2023 W dniu 15.02.2023 o 11:54, Wittt78 napisał: drugi w życiu pomalowany model aerografem Pozostanę nieco bardziej stonowany. Jak na drugi model pomalowany aerografem jest przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 16 Lutego 2023 Share Napisano 16 Lutego 2023 Bardzo fajnie pomalowany. Zapomniałeś tylko o doklejeniu bąbli nad bębnami amunicyjnymi. Zerknij tutaj. Ale i tak dużo wyciągnąłeś z tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittt78 Napisano 16 Lutego 2023 Autor Share Napisano 16 Lutego 2023 (edytowane) 47 minut temu, djack napisał: Bardzo fajnie pomalowany. Zapomniałeś tylko o doklejeniu bąbli nad bębnami amunicyjnymi. Zerknij tutaj. Ale i tak dużo wyciągnąłeś z tego modelu. nie wiem jak do tego doszło… faktycznie mi umknęło tak to jest jak się klei po kryjomu, zamiast robić relacje na bierząco na forum, zawsze ktoś by to wcześniej zauważył :))) Edytowane 16 Lutego 2023 przez Wittt78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 18 Lutego 2023 Share Napisano 18 Lutego 2023 W dniu 16.02.2023 o 19:57, Wittt78 napisał: nie wiem jak do tego doszło… faktycznie mi umknęło tak to jest jak się klei po kryjomu, zamiast robić relacje na bierząco na forum, zawsze ktoś by to wcześniej zauważył :))) EE781 to tak naprawdę był Mk. VC, a nie Mk. VB. Techmod bazował na artykule z Aeroplanu 4/97, w którym samolot był błędnie opisany. Ale linką anteny to popełniłeś faux pas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittt78 Napisano 19 Lutego 2023 Autor Share Napisano 19 Lutego 2023 15 godzin temu, Wymysl napisał: EE781 to tak naprawdę był Mk. VC, a nie Mk. VB. Techmod bazował na artykule z Aeroplanu 4/97, w którym samolot był błędnie opisany. Ale linką anteny to popełniłeś faux pas oooo tego, że to VC nie wiedziałem, jak to nie można już nikomu ufać w tych czasach ;))) a co z tą linką? chętnie się do wiem, żeby na przyszłość babola nie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Lutego 2023 Share Napisano 19 Lutego 2023 55 minut temu, Wittt78 napisał: a co z tą linką? chętnie się do wiem, żeby na przyszłość babola nie zrobić W tej wersji i w tym okresie czasu, po prostu już jej nie było. Były za to dwie inne od systemu IFF, dobrze je widać na zamieszczonym wyżej rzucie z góry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 20 godzin temu, Wittt78 napisał: oooo tego, że to VC nie wiedziałem, jak to nie można już nikomu ufać w tych czasach ;))) W dobie internetu wystarczy wpisać w gogle i zobaczyć parę zdjęć aby wyrobić sobie opinię. A tak to potem maluje się smugi z uzbrojenia , zjechane malowanie i nowe koła wraz ze śmigłem. https://www.worldwarphotos.info/gallery/uk/raf/spitfire5/spitfire-mk-v-145/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittt78 Napisano 20 Lutego 2023 Autor Share Napisano 20 Lutego 2023 53 minuty temu, Marek K napisał: W dobie internetu wystarczy wpisać w gogle i zobaczyć parę zdjęć aby wyrobić sobie opinię. A tak to potem maluje się smugi z uzbrojenia , zjechane malowanie i nowe koła wraz ze śmigłem. https://www.worldwarphotos.info/gallery/uk/raf/spitfire5/spitfire-mk-v-145/ kółeczka faktycznie trzeba przykurzyć, dzięki za uwagi:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 Bardzo fajny, chociaż moim zdaniem bardziej naturalnie by wyglądał gdybyś użył mniej matu. Ja bym go poddał lekkiej polerce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 Tylko dlaczego w dobie internetu BR 390 stał się wzorcem absolutnym? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi