produdi Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Dysza czyściutka a dalej to samo ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 osłona dyszy dobrze skręcona? ja w swojej ultrze jak chce bąbelkowac do zbiorniczka to luzuje własnie osłone -koronkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Co bym nie zrobił to bąbelkuje . No nic zamówię nową dysze albo wymienię uszczelki i zobaczymy co będzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 ja bym na uszczelke stawiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 ja w swojej ultrze jak chce bąbelkowac do zbiorniczka to luzuje własnie osłone -koronkę No proszę, i przypadkiem człowiek dowiaduje się ciekawych rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychm Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Spróbuj uszczelnić nawijając przyciętą w wąski paseczek taśmę teflonową na "koronkę". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 osłona dyszy dobrze skręcona? ja w swojej ultrze jak chce bąbelkowac do zbiorniczka to luzuje własnie osłone -koronkę Podejrzewam, że u kolegi Produdipo myciu aero dysza została za mocno wkręcona. Czyli ten sam efekt co kolega Robert uzyskuje wykręcając osłonę. Było już o tym kilka razy, że dysza musi wystawać ok. 0,2 mm z osłony. Jak nie wystaje to powietrze zamiast zasysać wali do środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 .... dysza została za mocno wkręcona.... osłona dyszy ,bo tam sama dysza jest wkładana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 EVOLUTION SILVERLINE 2w1 Warto czy nie, co o nim myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konzo Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 Witam. Zaliczylem dzisiaj potezna gafe. Podczas malowanie dysza zatkala sie paprochem. Mimo tego ze w zbiorniczku byla farba wyjalem iglicie. W rezultacie farba zalala spust i ogolnie caly aerograf w czesci mechanicznej. Jak to wyczyscic bo wrzucenie calego aerografu w rozpuszczalnik odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 Po co wrzucać? Na pędzel i czyścić :/. Ponawiam swoje pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 Ponawiam swoje pytanie. Gdybym miał kasę tobym kupił a tak to kupiłem ULTRĘ i tez jestem zadowolony - zwłaszcza, że to mój pierwszy aero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konzo Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 tyko ze tam nie da sie dojsc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 Ponawiam swoje pytanie. tu masz chyba wszystko na temat H&S http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=76&t=5511 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Wszystkim którzy zastanawiają się nad zakupem aerka mogę polecić tą inwestycje. 6 lat męczyłem się pedzlem, od niedawna mam aerograf i powiem, że wychodzi to super. Pędzlem po prostu nie umiałem malować, a aerkiem idzie mi super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Kupiłem do nauki aero TG 130 z dyszą 0,3mm. Dwu funkcyjny podobno. na razie raz wyjęty z pudełka, ale strasznie mnie korci zamknąć biuro i walić do domu i go wypróbować. na co mam uważać przed "pierwszym razem"? Coś dokręcać, dociskać, sprawdzać? Poskładam go do kupy po pierwszym malowaniu? Co z tzw. ukręcaniem gwintu dyszy - który to dokładnie element? Mam zamiar malować Pactrami - czy dokładne przepłukanie go woda po malowaniu spowoduje jego dokładne wyczyszczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Mi ten aero po prostu się rozszczęlnił, trochę kleju załatwiło sprawę ale troche dziwnie wygląda tak poklejony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Apache, a można parę słów w kontekście wyżej postawionych pytań? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Ja w sumie z aeografem dopiero zaczynam. 1.co do ukręcenia dyszy to ja ukręciłem tą dysze i kupiłem potym nowy aero bo po prostu nie opłacało się już kupować dyszy skoro jest 20 zł różnicy. Dysza to ten mały element który widać po odkręceniu tej osłony z przodu. Pooglądaj sobie spimy o rozkręcaniu aero bo tam jest bardzo podobny aerogaf. Ogólnie o aerografaf już generalnie było, czyść cleanluxem, uważaj przy odkręcaniu dyszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Apache, a można parę słów w kontekście wyżej postawionych pytań? Wrzucam na serwer wymiany plików ponad 100Mb materiałów o aerografach-malowanie -budowa -konserwacja itp. Materiały zebrane na róznych Forach Modelarskich , porady od zaawansowanych Kolegów -powinno się przydać. https://hotfile.com/dl/191132630/a1113f0/Aerografy-Malowanie_-Budowa_-Konserwacja.zip.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Odradzam przykręcanie dyszy kluczykiem - bardzo ryzykowna czynność. Kluczyk przyda się co najwyżej przy odkręcaniu a i to nie koniecznie. Ja w swoim EW-770 zawsze dokręcałem dyszę palcami z wyczuciem i gwintu nie uszkodziłem a szczelność była - nic bokami ani nie kapało ani nie ciekło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Dzięki, Babcia - ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszR32 Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 Witam, nabyłem niedawno aerograf, jakaś chińska podróbka czegoś.. ale jak na początek wystarczy. Otóż, zalałem farbę, trochę retardera i rozcieńczyłem to wszystko wódką. I aerograf maluje jakoś dziwnie, tzn ma duży rozbryzg i zostawia takie miałe ziarenka farby na płaszczyznie. Myślałem , że to zbyt gęsta farba, dolałem trochę wódki i nadal to samo, z tym że farba się już rozpływa czyli za rzadka jest. Dlaczego tak się dzieje? Próbowałem na rózne sposoby malowania , tzn minimalnie dawałem powietrza i tak samo, a także jak odkręce na max powietrze i farbe to jest podobnie. Wrzucam linki do fotek. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e0fb95eb475e2653.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1990d03041b7a011.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Lutego 2013 Share Napisano 1 Lutego 2013 Spróbuj zwiększyć ciśnienie powietrza. Powodem może być też złe złożenie elementów aerografu. Poszukaj, wrzucałem nawet obrazek jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Lutego 2013 Share Napisano 1 Lutego 2013 wódką to się colę rozcieńcza jak To Kamil mówi i to jest prawda co za farba ale domyslam sie że Pactra ,kup żółty leveling z gunze i maluj na cisnieniu OK 1 bara i powinno byc dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi