leon Napisano 13 Kwietnia 2023 Share Napisano 13 Kwietnia 2023 4 godziny temu, Mitrandir napisał: Po co... Skoro model do bani No tak, tak... przecie takie "mydło" każdy w domu ma... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Kwietnia 2023 Share Napisano 13 Kwietnia 2023 2 godziny temu, leon napisał: 6 godzin temu, Mitrandir napisał: Po co... Skoro model do bani No tak, tak... przecie takie "mydło" każdy w domu ma... O! I takich głosów to się słucha! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 14 Kwietnia 2023 Share Napisano 14 Kwietnia 2023 21 godzin temu, Grzes napisał: O! I takich głosów to się słucha! Słucha, nie słucha... Do roboty byś się wziął 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Kwietnia 2023 Share Napisano 15 Kwietnia 2023 22 godziny temu, Mitrandir napisał: Do roboty byś się wziął Oj, coś tam się robi... Temat, pozornie nie związany z Sokołem, ale... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Stróżek Napisano 15 Kwietnia 2023 Share Napisano 15 Kwietnia 2023 Mała rzecz, a jak cieszy - jakieś szczegóły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 15 Kwietnia 2023 Share Napisano 15 Kwietnia 2023 4 godziny temu, Grzes napisał: Oj, coś tam się robi... 3D ? Podziel się info : co, kto, gdzie i za ile 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Kwietnia 2023 Share Napisano 15 Kwietnia 2023 26 minut temu, kopernik napisał: 3D ? Podziel się info : co, kto, gdzie i za ile Tak, druk 3D z GPMu za 180zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 15 Kwietnia 2023 Share Napisano 15 Kwietnia 2023 41 minut temu, Grzes napisał: Tak, druk 3D z GPMu za 180zł. O ! Na bogato Było widać warstwy ? Tak jak np w Tarpanie (72) . Jeszcze jedno pytanie : czym szpachlowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 17 Kwietnia 2023 Share Napisano 17 Kwietnia 2023 Witam. Wracając do głównego wątku: jak wam idzie? U mnie powoli... ale do przodu... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Kwietnia 2023 Share Napisano 17 Kwietnia 2023 W dniu 15.04.2023 o 22:34, kopernik napisał: Było widać warstwy ? Tak jak np w Tarpanie (72) . Jeszcze jedno pytanie : czym szpachlowałeś ? Czasem mniej, czasem więcej ale było trzeba wygładzać. Co do szpachlowania to miałem tylko mały dołek, który zalepiłem szpachlówka Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 17 Kwietnia 2023 Share Napisano 17 Kwietnia 2023 52 minuty temu, bart207skw napisał: Witam. Wracając do głównego wątku: jak wam idzie? U mnie powoli... ale do przodu... Nie pomyliłeś działu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 17 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2023 4 godziny temu, bart207skw napisał: Witam. Wracając do głównego wątku: jak wam idzie? U mnie powoli... ale do przodu... Przewidująco śrutu „dobiłeś”? Chyba też tak zrobię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Kwietnia 2023 Share Napisano 17 Kwietnia 2023 4 godziny temu, bart207skw napisał: Autobus budujesz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 17 Kwietnia 2023 Share Napisano 17 Kwietnia 2023 8 godzin temu, Kon_Bar napisał: Przewidująco śrutu „dobiłeś”? Chyba też tak zrobię Tak jest z obu stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 (edytowane) No i dalej sobie dłubię... Jak wam idzie? Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez bart207skw 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 (edytowane) Powoli wyłania się znajoma sylwetka. U mnie podobnie... wieczorem jak znajdę chwilkę postaram się wrzucić jakieś zdjęcie. Ciężko było przesiąść się z 48 na 72 ale odziwo ,nawet daję radę dodać coś od siebie( skromnie ale zawsze) Długo walczyłem z sobą by nie użyć blaszek Parta do AJMowego Sokoła bo mam chyba kilka zestawów ale uznałem że pierwsza będzie pudełkowa plus własna inwencja... A jak reszta? Może jednak warto było by pomyśleć o jakimś wspólnym warsztacie?myślę że wiele osób jest ciekawych tego modelu... mi np póki co skleja się go bardzo przyjemnie Obiecane foty. Przepraszam za jakość Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez leon 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Kwietnia 2023 Share Napisano 23 Kwietnia 2023 Czas oklejać, z pomocą przyszedł PZL Adamski dzięki za cierpliwość Pomału można zamykać kadłub 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 24 Kwietnia 2023 Share Napisano 24 Kwietnia 2023 Efekty weekendowego wojowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Kwietnia 2023 Share Napisano 24 Kwietnia 2023 16 minut temu, Mitrandir napisał: Efekty weekendowego wojowania I jak się to składa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 24 Kwietnia 2023 Share Napisano 24 Kwietnia 2023 (edytowane) 11 minut temu, Grzes napisał: I jak się to składa? Jak widzisz... Jest tyle różnych wypustek, wręgów, czopów i innych elementów pozycjonujących, że praktycznie jak klocki (dla przeciętnych inaczej) Ja nie mam do tego cierpliwości więc ścinam i kleję na styk Edytowane 24 Kwietnia 2023 przez Mitrandir 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 24 Kwietnia 2023 Share Napisano 24 Kwietnia 2023 Nie chcę wyjść na malkontenta, ale czy Wy tu lepicie te do niczego się nie nadające gnioty soczyście obsobaczone na forumach? Jeżeli tak, to chyba musieliście nie wiedzieć, że to mydło i robicie z nich modele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Kwietnia 2023 Share Napisano 24 Kwietnia 2023 (edytowane) @Mitrandir cytując słowa Ferdynanda Lipskiego: Bo ty jesteś Debeściak! I Twoja mafia też jest debeściak Edytowane 24 Kwietnia 2023 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 24 Kwietnia 2023 Share Napisano 24 Kwietnia 2023 4 godziny temu, giberes napisał: Nie chcę wyjść na malkontenta, ale czy Wy tu lepicie te do niczego się nie nadające gnioty soczyście obsobaczone na forumach? Jeżeli tak, to chyba musieliście nie wiedzieć, że to mydło i robicie z nich modele. Nie chcę cię zmartwić, ale udało ci się... Wyszedłeś na malkontenta m Miałeś chociaż ten model w ręku, czy tak powtarzasz po innych. Powiem szczerze, macałem anakondę na żywo i jakiś ostrych rantów wzmocnień to ja na niej nie widziałem. Pod palcami również nie czułem. Biorąc pod uwagę redukcję skali uważam, że jest całkiem przyzwoicie. To raczej sokoły był ciut za ostry. Pewnie prawda jest gdzieś po środku. Model sam to pokażę,albo się obroni albo nie. Poza tym zdarzało mi się robić dużo gorsze modele, i jakoś efekt na forum się raczej podobał. Myślę, że tym razem też sobie poradzę, nie patrząc na negatywne opinie materiału wyjściowego. 4 godziny temu, Grzes napisał: @Mitrandir cytując słowa Ferdynanda Lipskiego: Bo ty jesteś Debeściak! I Twoja mafia też jest debeściak Ty mnie tu pod włos nie bierz ... Zrobię sobie ten model chociażby po to żeby sprawdzić jak bardzo się nie da... ... Bo ja taka marudna jestem nie wierzę ludziom na słowo. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Kwietnia 2023 Share Napisano 24 Kwietnia 2023 2 minuty temu, Mitrandir napisał: Zrobię sobie ten model chociażby po to żeby sprawdzić jak bardzo się nie da... Ależ oczywiście, ze się da. A myślę, że powinieneś mieć w kolekcji więcej niż jednego W-3. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 24 Kwietnia 2023 Share Napisano 24 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Mitrandir napisał: Nie chcę cię zmartwić, ale udało ci się... Wyszedłeś na malkontenta m Miałeś chociaż ten model w ręku, czy tak powtarzasz po innych. Ot widzisz, jak Ty mnie zupełnie nie rozumiesz Ja go nie widziałem nawet (nie ta strefa wpływów), ale napisałem i Was pochwaliłem za robotę, bo nie narzekacie jak inni w internetach, tylko robicie modele. I nawet dałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi