Vieh_san Napisano 16 Listopada 2023 Share Napisano 16 Listopada 2023 Dobry wieczór. Zapraszam wszystkich do kolejnej mojej galerii. Tym razem ukończyłem model Wilgi od Amodel w skali 1:72. Szczerzę mówiąc to nawet nie wiem od czego zacząć i co napisać. Starałem się, ale wymęczył mnie ten model. Jest krzywy tu i tam, ma sporo baboli, ale jest i tego się będę trzymał ;D Malowanie to SP-EBK sprzed kilku lat o ile dobrze się orientuję, a wzorem były zdjęcia na jednym portalu aukcyjnym z samolotami na sprzedaż. Malowany Tamiyą i Gunze. Jest mocno brudny i zmęczony, i to właśnie malowanie sprawiło mi najwięcej frajdy w jego budowie, może dlatego, że się na nim wyżyłem za krzywdy, które mi wyrządził . Nawet do sesji załapał się mój przedostatni twór SZD-15 Sroka, którego wymodelowałem sam w 3D i wydrukowałem sobie. Niestety SZD-24 Foka nie zdążyła dołączyć ;D Chyba z grubsza to tyle, teraz zdjęcia. Link do warsztatu: Warsztat 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Listopada 2023 Share Napisano 16 Listopada 2023 to jest absolutny skandal zrobić ten model w mniej niż pół roku ! jak tam można ? A tak na poważnie to cholernie Ci zazdroszczę - ja kiedyś rozgrzebałem wersję na pływakach i po roku bezowocnej walki żeby ogarnąć geometrię wrzuciłem ptaszka do pudła i tak już leżakuje dobrych 10 lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 16 Listopada 2023 Autor Share Napisano 16 Listopada 2023 4 minuty temu, M.A.V. napisał: to jest absolutny skandal zrobić ten model w mniej niż pół roku ! jak tam można ? A tak na poważnie to cholernie Ci zazdroszczę - ja kiedyś rozgrzebałem wersję na pływakach i po roku bezowocnej walki żeby ogarnąć geometrię wrzuciłem ptaszka do pudła i tak już leżakuje dobrych 10 lat Hahaha No bo raczej mi szybko te warsztaty idą No nie było lekko, ale na półce razem z szybowcem fajnie nawet wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 16 Listopada 2023 Share Napisano 16 Listopada 2023 Gratuluję ukończonej Wilgi. Podoba mi się . Podziwiam cię za upór, że z tego gniota zrobiłeś fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Listopada 2023 Share Napisano 16 Listopada 2023 Świetna, gratulacje za wygraną walkę z materią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 16 Listopada 2023 Share Napisano 16 Listopada 2023 Podziwiam. Raz za chęć zmagania się z tworzywem, dwa - za końcowy efekt. Choć widać ślady walki, to filigranowość sylwetki rekompensuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Listopada 2023 Share Napisano 16 Listopada 2023 Już skończona? Normalny jesteś?!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 Listopada 2023 Share Napisano 16 Listopada 2023 Stoi ma skrzydła i fajnie wygląda i kolejka do psychiatry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 16 Listopada 2023 Share Napisano 16 Listopada 2023 1 godzinę temu, M.A.V. napisał: to jest absolutny skandal zrobić ten model w mniej niż pół roku ! jak tam można ? Można nawet szybciej Moją zrobiłem w maks 2 tygodnie ale to było w 1999 lub 2000 roku zaraz jak sie pojawiła w sklepach. Kosztowała majątek Wtedy za 38 zł można było jeszcze Antka z Italeri wyrwać. Lepiłem wtedy bez blach, szpachli i malowałem pędzlem. Kilka lat temu przeszła lekkie odświeżenie i dostosowanie malowania do stanu faktycznego oryginału 1 godzinę temu, Vieh_san napisał: No nie było lekko, ale na półce razem z szybowcem fajnie nawet wygląda Rewelacyjnie zawsze wygląda w takiej konfiguracji 2 godziny temu, Vieh_san napisał: Zapraszam wszystkich do kolejnej mojej galerii Generalnie, zaskoczyłeś - nas wszystkich że już i wielkie za to 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 16 Listopada 2023 Share Napisano 16 Listopada 2023 Gratulacje! Może są pewne niedociągnięcia, ale wszyscy widzą tu też całą masę dociągnięć! No i wspaniałe tempo! Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 16 Listopada 2023 Autor Share Napisano 16 Listopada 2023 Dziękuję za pozytywny odbiór, może obejdzie się bez tego psychiatry ;D Nie robiłem go na wyścigi, ale już nie miałem siły więcej go ciągnąć. Nie mam za bardzo w nawyku rozgrzebywania kilku modeli na raz, a kupka wstydu rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 17 Listopada 2023 Share Napisano 17 Listopada 2023 Świetny model. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 17 Listopada 2023 Share Napisano 17 Listopada 2023 wspaniale wyszedł Ci ten model, gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 17 Listopada 2023 Share Napisano 17 Listopada 2023 Ślicznotka z Leszna Jestem pełen podziwu jak szybko uporałeś się z tą materią. Kiedyś za czasów beztroskiego dzieciństwa zrobiłem Wilgę z vacu i zmalowałem farbkami plakatowymi. Jakiż wtedy byłem z niej zadowolony . Dziś na pewno już bym się na to nie porwał. Pozostaje czekać na jakiś normalny materiał wyjściowy i podziwiać szaleńców, którzy mierzą się z tym co jest Kalki sam robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 17 Listopada 2023 Autor Share Napisano 17 Listopada 2023 34 minuty temu, burzatg napisał: Ślicznotka z Leszna Jestem pełen podziwu jak szybko uporałeś się z tą materią. Kiedyś za czasów beztroskiego dzieciństwa zrobiłem Wilgę z vacu i zmalowałem farbkami plakatowymi. Jakiż wtedy byłem z niej zadowolony . Dziś na pewno już bym się na to nie porwał. Pozostaje czekać na jakiś normalny materiał wyjściowy i podziwiać szaleńców, którzy mierzą się z tym co jest Kalki sam robiłeś? Dzięki Sam zrobiłem tylko kalki do numerów rejestracyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 17 Listopada 2023 Share Napisano 17 Listopada 2023 Taka skala, Panie no podziwiam. Jest bardzo dobrze Przy takiej skali tyle detali respekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Listopada 2023 Share Napisano 17 Listopada 2023 Wilga wyszła bardzo ładnie, szybowiec też się ładnie prezentuje. Na półce postawione obok siebie na pewno cieszą oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 17 Listopada 2023 Share Napisano 17 Listopada 2023 Szybko się z tym mydłem uporałeś. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 17 Listopada 2023 Share Napisano 17 Listopada 2023 Genialnie wyszła! Teraz proponuję Czaplę mógłbyś sobie pomóc drukiem 3D w tym projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 18 Listopada 2023 Autor Share Napisano 18 Listopada 2023 1 godzinę temu, Kolekcjoner WP napisał: Genialnie wyszła! Teraz proponuję Czaplę mógłbyś sobie pomóc drukiem 3D w tym projekcie Z Czaplą to mam plan całkowicie sobie pomóc drukiem 3D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
as646 Napisano 19 Listopada 2023 Share Napisano 19 Listopada 2023 Model piękny. Orginał lata w Lesznie.Prywatny.Żadnych zadrapań ani ookopceń.Wiem bo nią latałem.Po każdym dniu lotnym myta i polerowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 19 Listopada 2023 Autor Share Napisano 19 Listopada 2023 37 minut temu, as646 napisał: Model piękny. Orginał lata w Lesznie.Prywatny.Żadnych zadrapań ani ookopceń.Wiem bo nią latałem.Po każdym dniu lotnym myta i polerowana Bo teraz ma takie nówka sztuka malowanko https://www.jetphotos.com/photo/10742948 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 20 Listopada 2023 Share Napisano 20 Listopada 2023 12 godzin temu, as646 napisał: Orginał lata w Lesznie Latał... Została sprzedana i obecnie przebywa na terenie Węgier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
as646 Napisano 24 Listopada 2023 Share Napisano 24 Listopada 2023 Już nie.SP EBK spowrotem w Polsce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Stróżek Napisano 29 Listopada 2023 Share Napisano 29 Listopada 2023 GRATULACJE!!! - cieszę się, że ktoś w bardzo fajny sposób wykorzystał mój blaszany projekt zrobiony ponad 23 lata temu. pzdr G. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi