Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kelly9mm Napisano 23 Sierpnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Share Napisano 23 Sierpnia (edytowane) SBD chodził mi głowie od jakiegoś czasu i gdy w łapki wpadło mi dziwactwo p.t. Flyhawk, stwierdziłem, że muszę spróbować. I otóż efekt tej próby . Zestaw jest w fajny w budowie, ze sporą ilością detali (szczególnie w kokpicie) i przy tym pieruńsko delikatny (trzeba uważać, żeby czegoś nie połamać). Instrukcja montażu nieco dziwna, ale w sumie funkcjonalna. W zestawie maski do owiewki, choć słabo się trzymały. Mimo całkiem fajnego poziomu szczegółowości wersji pudełkowej skusiłem się na kilka gadżetów ekstra, w tym: blaszki od Eduarda (głównie kabina) kółka od Airesa silnik od FPW Model (ładniutki, choć go prawie wcale nie widać ) lufy km-ów (zarówno .50 i .30) od Mastera taśmy amunicyjne od Abera A sam model to słynna biała S-8, czyli maszyna SBD-3 BuNo.4537, na której porucznik marynarki William E. Hall zarobił Medal Honoru. Miłego oglądania i krytykowania! Pozdrawiam, Marcin Edytowane 24 Sierpnia przez kelly9mm 54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 23 Sierpnia Share Napisano 23 Sierpnia dla mnie - bomba !!! moj, razem z blachami czeka jeszcze w szafie na lepsze czasy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 23 Sierpnia Share Napisano 23 Sierpnia Miodzio, jak zwykle u Ciebie. Świetnie spracowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Sierpnia Share Napisano 23 Sierpnia Super robota, bardzo się podoba . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 23 Sierpnia Autor Share Napisano 23 Sierpnia (edytowane) @BRAVO112 @barszczo @zaruk Dziękuję Panowie, cieszę się, że się Wam podoba Edytowane 24 Sierpnia przez kelly9mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 23 Sierpnia Share Napisano 23 Sierpnia Ładnie pomalowany no i klimatyczna scenka. Pierwsze zdjęcie mi się bardzo podoba. Co to za podstawka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 23 Sierpnia Share Napisano 23 Sierpnia Jestem pod ogromnym wrażeniem twojej pracy, dla mnie genialna robota. Wielkie wielkie brawa. Patrzę na każdy fragment modelu i wszystko jest tak zrobione, z takim wyczuciem, tak naturalnie, a figurki w tej skali, żeby każdy pas, klamrę, przewód było widać i kolor, odcienie, momentami miałem wrażenie, że to 1/32 i tak, raz upewniłem się, że patrzę jednak na 1/72. Tak zrobiłeś nitowanie i cieniowanie na kadłubie że długimi minutami przyglądając się, miałem wrażenie, jakbym patrzył na blachy zrobione na zakładkę. Jak widzisz jestem pod, jeszcze raz powtórzę, ogromnym wrażeniem. Gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 23 Sierpnia Autor Share Napisano 23 Sierpnia Godzinę temu, panDespota napisał: Ładnie pomalowany no i klimatyczna scenka. Pierwsze zdjęcie mi się bardzo podoba. Co to za podstawka? Dzięki. Podstawka od Eureka XXL 37 minut temu, jarek38 napisał: Jestem pod ogromnym wrażeniem twojej pracy, dla mnie genialna robota. Wielkie wielkie brawa. Patrzę na każdy fragment modelu i wszystko jest tak zrobione, z takim wyczuciem, tak naturalnie, a figurki w tej skali, żeby każdy pas, klamrę, przewód było widać i kolor, odcienie, momentami miałem wrażenie, że to 1/32 i tak, raz upewniłem się, że patrzę jednak na 1/72. Tak zrobiłeś nitowanie i cieniowanie na kadłubie że długimi minutami przyglądając się, miałem wrażenie, jakbym patrzył na blachy zrobione na zakładkę. Jak widzisz jestem pod, jeszcze raz powtórzę, ogromnym wrażeniem. Gratuluję Dziękuję bardzo. Muszę przyznać, że wypukłe nity na modelu okazały się być bardzo wdzięczne w „obróbce” 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Sierpnia Share Napisano 24 Sierpnia SUPER 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 24 Sierpnia Share Napisano 24 Sierpnia Świetna robota. Prawdziwy majstersztyk. Bardzo się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 24 Sierpnia Share Napisano 24 Sierpnia Bardzo fajny super scenka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 24 Sierpnia Autor Share Napisano 24 Sierpnia @abtb @Endrju @Adamo722 Serdecznie dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 24 Sierpnia Share Napisano 24 Sierpnia No chwilę człowieka nie ma i zaraz pojawia się super model. Brawo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 24 Sierpnia Share Napisano 24 Sierpnia Bardzo ładny, fajnie zmęczony i cała scenka z figurkami extra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 24 Sierpnia Share Napisano 24 Sierpnia fantastyczny pod każdym względem,,, zdetalowania, malowania, kompozycji scenki SUPER PRACA !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Sierpnia Share Napisano 24 Sierpnia I po co ja tutaj zaglądałem. Widzi człowiek coś takiego i zaczyna się zastanawiać "co ja tutaj robię". Super robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 24 Sierpnia Autor Share Napisano 24 Sierpnia Godzinę temu, marek d napisał: No chwilę człowieka nie ma i zaraz pojawia się super model. Brawo. Z tym super to bez przesady, ale dzięki za miłe słowo 18 minut temu, RogerM napisał: Bardzo ładny, fajnie zmęczony i cała scenka z figurkami extra Wielkie dzięki! 12 minut temu, Dzejo napisał: fantastyczny pod każdym względem,,, zdetalowania, malowania, kompozycji scenki SUPER PRACA !!! Dzięki, cała przyjemność po mojej stronie. 11 minut temu, Xmen napisał: I po co ja tutaj zaglądałem. Widzi człowiek coś takiego i zaczyna się zastanawiać "co ja tutaj robię". Super robota I kto to mówi? Czekam z niecierpliwością na Twój kolejny projekt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 25 Sierpnia Share Napisano 25 Sierpnia Fajny jest , podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 25 Sierpnia Share Napisano 25 Sierpnia Rewelacja, jedna z lepszych 72-jk jakie ostatnio widziałem w ogóle!!!!! A figurki jak w 35 i to bardzo dobrej... Co to za firma? Czy możesz podzielić się wrażeniami z obróbki i wpasowania silnika z FPW? Utwardzałeś go światłem UV przed obcinaniem? jak z oczyszczeniem ze słupków doprowadzających żywicę, montażem i malowaniem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Sierpnia Share Napisano 25 Sierpnia Tu nie ma co krytykować. Model wykonany na najwyższym poziomie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 25 Sierpnia Autor Share Napisano 25 Sierpnia @Marek K, @mysiek13, @mig - dzięki za miłe słowa . 3 godziny temu, mysiek13 napisał: A figurki jak w 35 i to bardzo dobrej... Co to za firma? Czy możesz podzielić się wrażeniami z obróbki i wpasowania silnika z FPW? Utwardzałeś go światłem UV przed obcinaniem? jak z oczyszczeniem ze słupków doprowadzających żywicę, montażem i malowaniem? Figurki pochodzą z takiej oto manufaktury: https://reedoak.com/ Co do silnika to: Piękny wydruk z drobnymi detalami, nie było problemu z oczyszczeniem go ze słupków, nic się przy okazji nie połamało i nie pokruszyło Nie utwardzałem go UV, nie widziałem takiej konieczności Oryginalny montaż silnik/kadłub wykonywany był w zasadzie tuż za cylindrami i taką też część silnika FPW wyrzuciłem za burtę, żeby nie rzeźbić w samym kadłubie (szczególnie przy zamkniętych pokrywach). Silnik wpasował się pod pokrywy idealnie, bez potrzeby piłowania go na obwodzie. Nie korzystałem z dostarczonej piasty śmigła, użyłem pudełkowego rozwiązania (szczególnie, że i tak jest zakryta kołpakiem). Malowanie rutynowe, chociaż zdobienie przewodów grubości nitki wymagało anielskiej cierpliwości W sumie fajny gadżet, chętnie powtórzę doświadczenie. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 26 Sierpnia Share Napisano 26 Sierpnia Model bajka! - będzie kolejny wzorzec klasy "0" z Twojej "stajni". W swoim SBD-3 zauważyłem także nad-delikatność niektórych części, jak przy tym wygląda spasowanie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 26 Sierpnia Autor Share Napisano 26 Sierpnia Dzięki. Spasowanie wzorowe, ilość szpachli zero. No prawie zero, bo coś tam poszło na kitowanie szwów. które jednak wychodzą w nielicznych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 27 Sierpnia Share Napisano 27 Sierpnia Bez dwóch zdań zajebisty! Figurki wymiatają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 27 Sierpnia Share Napisano 27 Sierpnia Świetny model i cała scenka! Gratulacje podszyte zazdrością 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi