jmx62 Napisano Poniedziałek o 15:45 Share Napisano Poniedziałek o 15:45 Mam pytanie który model BWP bardziej odpowiada wersji używanej przez WP? Trumpeter 05555 czy Zvezda 3553? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano Poniedziałek o 16:42 Share Napisano Poniedziałek o 16:42 54 minuty temu, jmx62 napisał: Mam pytanie który model BWP bardziej odpowiada wersji używanej przez WP? Trumpeter 05555 czy Zvezda 3553? Pewnie jeden i drugi oba są z ppk Malutka używanym w WP. Jeśli miałbym wybierać to raczej Trumpek, Zvezda to przepak Dragona z jakością może być różnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano Poniedziałek o 19:01 Share Napisano Poniedziałek o 19:01 Tak myślałem że Trampek. Coś tam trzeba przerabiać czy może być prosto z pudła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano Poniedziałek o 19:45 Share Napisano Poniedziałek o 19:45 35 minut temu, jmx62 napisał: Tak myślałem że Trampek. Coś tam trzeba przerabiać czy może być prosto z pudła? W zasadzie nie, dochodzi tylko priorytet drogowy , trzeba tylko zakupić kalki z Toro Model albo dedykowane np. takie jak te : https://www.toro-model.com.pl/pliki/35d15e.htm Ale ja polecałbym takie greneryczne jak te: https://www.toro-model.com.pl/pliki/35d68e.htm Bo jeżeli naszłaby Cię ochota to z tego zestawu można naprawdę wiele pojazdów LWP i WP zrobić . Pozdr. A. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano Środa o 10:39 Share Napisano Środa o 10:39 BMR-3m Trumpeter 1/35 Stałem się "szczęśliwym" posiadaczem tego pojazdu i nieopacznie zacząłem dłubać. Poradźcie, na jakie wymienić gąsienice ? Te zestawowe to jest jakiś masochizm i porażka !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano Środa o 14:46 Share Napisano Środa o 14:46 4 godziny temu, chorąży napisał: BMR-3m Trumpeter 1/35 Stałem się "szczęśliwym" posiadaczem tego pojazdu i nieopacznie zacząłem dłubać. Poradźcie, na jakie wymienić gąsienice ? Te zestawowe to jest jakiś masochizm i porażka !!!! Gąsienice są bardzo dobre, skomplikowane w montażu, ale efekt jest super. Takie dwupinowe Trumpeter 02064 Workable Track Links for Russian T-90 MBT prawdopodobnie będą pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano Środa o 17:05 Share Napisano Środa o 17:05 2 godziny temu, robertmodelarz napisał: Gąsienice są bardzo dobre, skomplikowane w montażu, ale efekt jest super. Takie dwupinowe Trumpeter 02064 Workable Track Links for Russian T-90 MBT prawdopodobnie będą pasować. Uważasz, że warto poświęcić czas ? Mój egzemplarz ma uszkodzone piny pomiędzy nakłądkami i nadlewy na bocznych pinach łącząnych tą nakłądką gumową z boku (ów). Jeżeli warto i efekt jest pozytywny i nie rozlatują sie to ok, spróbuję.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano Środa o 17:05 Share Napisano Środa o 17:05 W dniu 3.11.2024 o 14:30, Misiek_Tysowia napisał: Pojazdy pancerne i nie wiem czego używać do rozcierania farby White Spirit czy coś innego? Sorki Przyjacielu że nie odpisałem wcześniej ale już się poprawiam. Co do tych specyfików do brudzenia z czystym sumieniem mogę Ci polecić specyfiki marki MiG , ja używałem następujących : Do zielonego https://www.mojehobby.pl/products/A.MIG-1005-DARK-BROWN-WASH-FOR-GREEN-VEHICLES.html https://www.mojehobby.pl/products/A.MIG-1206-DARK-STREAKING-GRIME.html Do pustynnego https://www.mojehobby.pl/products/A.MIG-1007-US-MODERN-VEHICLES-WASH.html https://www.mojehobby.pl/products/A.MIG-1207-STREAKING-GRIME-FOR-US-MODERN-VEHICLES.html MiG produkuje jeszcze inne zestawy do brudzienia min. do pojazdów niemieckich , także musisz sobie dobrać co Ci najbardziej odpowiada. Co do tego White Spirytu to przyznaję że nie używałem i jakoś nie specjalnie mam chęć bo ja do rozcieńczania jak i do mycia sprzętu (pędzelki) stosuje od zawsze przegotowaną chłodną wodę, jakbyś coś jeszcze potrzebował to napisz postaram się pomóc. I tyle w temacie Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano Środa o 21:25 Share Napisano Środa o 21:25 W dniu 1.11.2024 o 20:38, Misiek_Tysowia napisał: Maluje farbami akrylowymi Tamiya. to dobry wybór farb do aerografu. W dniu 3.11.2024 o 14:30, Misiek_Tysowia napisał: czego używać do rozcierania farby White Spirit czy coś innego Do rozcieńczania farb używa się odpowiednich rozcieńczalników. Emalii olejnej wodą nie nie rozrzedzisz, a wodorozcieńczalna farba z white spirytem - co oczywiste - współpracować nie będzie A co do technik robienia zacieków i temu podobnych, to tych jest bez liku. Podobnie jak przydatnych utensyliów. Polecam lekturę PORADNIKÓW I RELACJI Z BUDOWY MODELU, w których znajdziesz liczne opisy technik i użytych materiałów. Na pewno znajdziesz tam coś dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 22 godziny temu Share Napisano 22 godziny temu Czy pokrywa od Gaza-mm jest taka sama jak w GAZ-AAA? Przeglądam zdjęcia i raz mi się wydaje, że takie same, za drugim razem inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 21 godzin temu Share Napisano 21 godzin temu 53 minuty temu, pawełg napisał: Czy pokrywa od Gaza-mm jest taka sama jak w GAZ-AAA? Przeglądam zdjęcia i raz mi się wydaje, że takie same, za drugim razem inne. Chodzi Ci o maskę silnika? Jeżeli tak, to wszystkie one były takie same bo to cały czas był jeden i ten sam Ford AA tylko w wersji MM był bardziej "oszczędnie" zbudowany, a wersji AAA miał dołożoną drugą oś z tyłu i mógł zabrać 2 tony ładunku zamiast 1,5 tony, jak oryginał myślę że udało mi się pomóc. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu Godzinę temu, Adams M1A1 napisał: Chodzi Ci o maskę silnika? Jeżeli tak, to wszystkie one były takie same bo to cały czas był jeden i ten sam Ford AA tylko w wersji MM był bardziej "oszczędnie" zbudowany, a wersji AAA miał dołożoną drugą oś z tyłu i mógł zabrać 2 tony ładunku zamiast 1,5 tony, jak oryginał myślę że udało mi się pomóc. Pozdr. A. Tak chodzi mi o maskę przednią/błotnik przedni. Przyglądając się zdjęciom miałem wrażeń, że GAZ-AAA to przedłużony GAZA-MM. Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi