tomek14147 Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Tak jak jest napisane, jedne są do wczesnych wersji Tygrysa a drugie do późnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Czyli do wersji Ausf E musiałbym wybrac te w niebieskim opakowaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 W ogromnym skrócie, Tygrysy I (Ausf. E) dzielą się na trzy podstawowe wersje: wczesną, średnią i późną. Najlepiej by było jakbyś powiedział jaki dokładnie masz model, bo tak to ciężko cokolwiek doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Ok juz zaczaiłem ;) Posiadam ta wersje z Zvezdy Ausf E Early, czyli musiałbym wybrac tą druga opcje. Mam jeszcze jedno pytanie, bo nikt mi nie odp, czy nie bedzie problemu z założeniem ich na gotowy model, bo te gumiaki mnie denerwuja i mysle o zmianie ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 W takim razie musisz wybrać wczesne. Co prawda sam tych gąsienic nie składałem ale oglądając różne warsztaty widać że są dość upierdliwe w montażu. A to czy będzie problem z założeniem ich zależy od tego czy masz przyklejone błotniki. Jeżeli tak i nie da rady ich odkleić to ja bym sobie darował wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 To sobie podaruje wymiane ;) Ale dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrL Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Witam Czy wężyki na Sdkfz 251 z Dywizji SS Viking z okresu Powstania Warszawskiego mają ostre granice czy płynne? tzn czy pędzel czy aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 czy któryś z kolegów ma pomysł jakom farbom pomalować szkła teleskopów/wizjerów w czołgach us army z IIWW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 Takom farbom rzeby dobże wyglondały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Podczas sklejania Stuga, miedzy czasie rozglądam sie za kolejnym projektem i w oko wpadł mi ten oto model http://www.mojehobby.pl/products/American-heavy-tank-T-26E4-Super-Pershing.html Co o nim sadzicie ? Z tego co czytałem, to tylko koła napedowe mają niewłasciwy wygląd, ale może jest jakis znawca tego pojazdu i sie wypowie ? Gdybym sie zdecydował, to od razu zainwestowałbym w metalowe lufy do działa i karabinów i sprzet do rozwiercania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Witam czy któryś z kolegów orientuje się czy występowały Jagd Panthery z wczesnej produkcji bez zimmeritu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Ponowny apel. Kończę model SAM-6 Trumpetera i brakuje mi jednego koła nośnego. Czy ktoś ma może zbędne? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Witam, czym można rozcieńczyć klej polisterynowy i czy wydłuży to czas schnięcia ? Pierwszy raz będę robić gąsienice z pojedynczych ogniw i chce mieć trochę więcej czasu na ułożenie ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Jak ci się uda rozcieńczyć to wyschnie szybciej. Nitro może zastąpić rzadki klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Czy ktoś jest w stanie udzielić mi odpowiedzi czy zestaw firmy Modelkrak pasuje tylko do modelu Tamiya nr 35 160 czy też do innych modeli T-72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Jaki kolor washa będzie lepiej wyglądał na piaskowym stugu 3 f/8 ivory black czy bronz van dycka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Jaki kolor washa będzie lepiej wyglądał na piaskowym stugu 3 f/8 ivory black czy bronz van dycka ? Bronz Van Dyck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MINSTRAL Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Witam zakupiłem Kraza 214B z rodena oraz Kalki Toro wojska polskiego od 1960', ale mam problem bo nigdzie nie mogę znaleźć fotek tego oto kraza z polskim malowaniu może ktoś takie posiada z góry thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Jako kiero w wojsku miałem okazję bujać się krazem 255B, było ich chyba 5 na stanie kompanii i wszystkie były pomalowane na kolor prawdopodobnie khaki bez żadnych tam dodatkowych plamek itd. nawet miałem prywatne focie tych krazów ale właśnie okazało się, że ślad po nich zaginął znalazłem dwa w necie może Ci się przydadzą. ten z białymi bokami zderzaka jest PL a drugi RUS ale w takim samym kolorze jak Nasze w wojsku:) Drewniana kabinka, spalanie 50l ON na 100km to była moc pozdro dla saperów z Dęblina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MINSTRAL Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 no dzięki ale to nadal nie 214b:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 no dzięki ale to nadal nie 214b:( Chyba to bez znaczenia 214B czy 255B, w Wojsku Polskim auta były malowane na jedno kopyto niezależnie od marki czy modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamus Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 Witajcie. Panowie ,mam pytanie.Chodzi mi kolor wnętrza M 113 Zelda IDF.Najchętniej Tamka lub Gunze, ewentualnie Humbrol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 Może tu coś znajdziesz: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=18&t=22737 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MINSTRAL Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 spoko tylko szkoda że foty nie wyraźne , chyba mało było w użyciu 214nastek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi