gumowy01 Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 W przypadku jagdtigera zabrał bym się za Trupka z tego względu że jest on w wariancie produkcyjnym, na zawieszeniu Henschla, Dragon produkuje wersję na zawieszeniem Porscha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 Ok. Wezm ę chyba jagdtigera. Tylko jaka wersja była uzywana w ardenach? Tzw.Porsze czy tzw.Henshel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Czy ktoś wie czemu mi się ostatnio fotki w warsztatach z Picasa nie pokazują? Odkąd w linkach pojawiły się strasznie długie adresy zamiast zdjęć mam tylko info "obrazek". W kilku warsztatach tak się dzieje. Jak link był na jedną linijkę to było ok, ale odkąd są niemiłosiernie długie nie widzę fotek. Forum przeglądam na telefonie Samsung S5. Edit Już znalazłem, niestety trzeba być zalogowanym do Google - bez tego nie działa. Pewno nowa sztuczka Google w celach szpiegowania telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
destroyer Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Czy do modelu Pz.Kpfw IV Ausf.H z Italeri nr katalogowy 6486 pasują gaski AFV Club 35179 German 40cm Steel workable Track for PzKpfw III (Late) and PzKpfw IV ?Czy warto zainwestować w te gąski?Z góry dzięki za pomoc !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
30Seconds Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 Panowie, jaki polecilibyście prosty, lecz nie banalny model czołgu 1:35 (może być też 1:72) najlepiej z drugiej wojny światowej (np. t-34 lub tygrys) osobie, która poniosła "sromotną" klęskę estetyczną (między innymi przez duże problemy z gąsienicami) z leopardem 2a5 1:72 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 A to nie jest przypadkiem 1:72? Bo kolega pyta o 1:35. Kolega napisał, że 35 lub 72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 W skali 1:72, T-34 lub Tygrys, dla początkującego, żeby nie było problemów z gąsienicami ? Odpowiedź: Zwezda: http://www.mojehobby.pl/products/German-Heavy-Tank-Tiger-I.html lub: http://www.mojehobby.pl/products/Soviet-medium-tank-T34-76-m.1943.html Bardzo przyjemne, proste w montażu modele i zdecydowanie bardziej szczegółowe niż Teciak proponowany powyżej. Tylko nie daj się nabrać na slogan - "montaż bez użycia kleju" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 Może taki? Dość prosty i nieźle spasowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 Może taki? Dość prosty i nieźle spasowany. A czytać potrafimy ? najlepiej z drugiej wojny światowej (np. t-34 lub tygrys) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 Potrafimy, 30Seconds nie napisał "musi być z drugiej wojny" tylko "najlepiej z drugiej wojny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Panowie, jaki polecilibyście prosty, lecz nie banalny model czołgu 1:35 (może być też 1:72) najlepiej z drugiej wojny światowej (np. t-34 lub tygrys) osobie, która poniosła "sromotną" klęskę estetyczną (między innymi przez duże problemy z gąsienicami) z leopardem 2a5 1:72 ? Może ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 16 Września 2015 Share Napisano 16 Września 2015 Czym rozcieńczyć farby olejne (artystyczne/malarskie), żeby uzyskać wash? Mam kilka washy akryolowych, ale mam z nimi raczej traumatyczne doświadczenia (zacieki, szybkie wysychanie i brak możliwości korekty czy zmycia po wyschnięciu) Rozcieńczalnik do farb olejnych wamodu się nada? Nie będzie za szybko odparowywał? Jakieś sugestie? doświadczenia w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 16 Września 2015 Share Napisano 16 Września 2015 Benzyna do zapalniczek, white spirit, benzyna ekstrakcyjna. Co do rozcieńczalnika Wamodu to nie używałem = nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 16 Września 2015 Share Napisano 16 Września 2015 benzyna lakowa? Wiem, że ponoć nie ma głupich pytań, dość często spotykam się z tym "White spirit". Co to za substancja? to jest to samo? http://www.szal-art.pl/bialy-spirytus-bezwonny-talens-089_1283_1988/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 16 Września 2015 Share Napisano 16 Września 2015 …Wiem, że ponoć nie ma głupich pytań, dość często spotykam się z tym "White spirit". Co to za substancja? to jest to samo?Moim zdaniem tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 16 Września 2015 Share Napisano 16 Września 2015 Dziękuję za odpowiedzi. Mam nadzieję, że rozwiążą moje kłopoty z Washem na modelach. Doczytałem w temacie Wg niektórych źródeł white spirit = benzyna lakowa Nic to w drodze z pracy nabywam w/w benzynę lakową. Market budowlany mam po drodze, sklepu dla plastyków niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 16 Września 2015 Share Napisano 16 Września 2015 Możesz tez zaopatrzyć się w rozcieńczalnik flatowy bezaromatyczny Nie wydziela nieprzyjemnych zapachow i dobrze działa na oleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 W M1A2 sama wieżyczka dowódcy CWS (Commander's Weapon Station) jest nieruchoma, natomiast ruchomy jest pierścień, na którym zamontowany jest M2 Browning. Osłona prawdopodobnie miała zapobiegać przed spadnięciem gąsienicy z koła napędowego. Na zdjęciach M1A2 tych osłon nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Swoją droga to widać że i Abramsy rdzewieją - taka mała dygresja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Na pustyni też jest rdza - toż to szok ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Jak wszystko http://media.npr.org/assets/img/2012/07/23/oldabramshull_bbull_wide-b229070ee05e0002690d13c924278f0dd2e9a28d.jpg?s=1400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 Ja mam pytanie , czy istnieją jakieś cywilne koparki w 1/100 albo "siedem-dwa" , bo jakaś czarnobylska dioramka się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 Zobacz sobie taką firmę kolejkową SIKU coś powinni mieć ale to są dicasty . Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 w 1:87 masz tego mnóstwo - zerknij do kolejarzy. 1:72 i 1:100 chyba w życiu nie spotkałem takiego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 28 Września 2015 Share Napisano 28 Września 2015 Rozcieńczanie szpachlówki Używam Tamiya Putty (Basic Type). Wg zalecenia na tubce należy ją zmywać/rozcieńczać przy użyciu Tamiya lacquer thinner. Szybkie pytanko, czy mogę użyć rozcieńczalnika WAMODu do rozcieńczania olejnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi