Bartas89 Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 Mastercluby są BDB. Kiedyś do Merkavy kupiłem od Friule i chyba 2 miechy same gąski składałem bo trzeba było na odpowiednią długość przycinać drut i wklejać. A przed tym konieczne było rozwiercanie już nawierconych otworów żeby się drut zmieścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 Orientuje się ktoś jaka farba od Mr.Painta odpowiada malowaniu czołgu Cromwella? W instrukcji Tamiya jest to mieszanka trzech farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 Orientuje się ktoś jaka farba od Mr.Painta odpowiada malowaniu czołgu Cromwella? W instrukcji Tamiya jest to mieszanka trzech farb. Jeśli to miałby być pustynny Cromwell to ta farbka będzie w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 Orientuje się ktoś jaka farba od Mr.Painta odpowiada malowaniu czołgu Cromwella? W instrukcji Tamiya jest to mieszanka trzech farb. Jeśli to miałby być pustynny Cromwell to ta farbka będzie w sam raz Nie pustynny Cromwell. Chodzi mi o kolor zielony...Ciemny zielony, taki jak tutaj: https://www.google.pl/search?q=cromwell+tamiya&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj3y9fQtOPdAhWjwosKHRVQB-YQ_AUICigB&biw=2560&bih=938#imgrc=699xDAJ2j5UWMM: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 Cromwell był malowany standardowym brytyjskim SCC-15 i znalezienie go naprawdę nie jest trudne. Są mieszanki Tamiya (chociażby w moich warsztatach) są gotowe farbki i lakiery... Jak chcesz robić "model vintage" to na pewno Ci się właściwy kolor przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 (edytowane) Cromwell był malowany standardowym brytyjskim SCC-15 i znalezienie go naprawdę nie jest trudne. Są mieszanki Tamiya (chociażby w moich warsztatach) są gotowe farbki i lakiery... Jak chcesz robić "model vintage" to na pewno Ci się właściwy kolor przyda MRP ma w swojej ofercie kolor SCC-15. To farbka o numerze MRP-349 Edytowane 30 Września 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 Orientuje się ktoś jaka farba od Mr.Painta odpowiada malowaniu czołgu Cromwella? W instrukcji Tamiya jest to mieszanka trzech farb. Jeśli to miałby być pustynny Cromwell to ta farbka będzie w sam raz O ile mi wiadomo to ani w tym odcieniu ani na pustyni Cromwell nie występował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 Cromwell był malowany standardowym brytyjskim SCC-15 i znalezienie go naprawdę nie jest trudne. Są mieszanki Tamiya (chociażby w moich warsztatach) są gotowe farbki i lakiery... Jak chcesz robić "model vintage" to na pewno Ci się właściwy kolor przyda MRP ma w swojej ofercie kolor SCC-15. To farbka o numerze MRP-349 Tak, ja ją widziałem ale wydawała mi się za ciemna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 Orientuje się ktoś jaka farba od Mr.Painta odpowiada malowaniu czołgu Cromwella? W instrukcji Tamiya jest to mieszanka trzech farb. Jeśli to miałby być pustynny Cromwell to ta farbka będzie w sam raz O ile mi wiadomo to ani w tym odcieniu ani na pustyni Cromwell nie występował Cooper69, ja się nie znam. Zobaczyłem, że na buteleczce jest napisane British WWII, to zapodałem. Sorry, że się wtrąciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 I tak jedyny polski sklep z farbami Mr.Paint nie ma tej MRP-349 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 I tak jedyny polski sklep z farbami Mr.Paint nie ma tej MRP-349 :( Ale może jak ładnie poprosisz to ją sprowadzą dla Ciebie. Spróbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 I tak jedyny polski sklep z farbami Mr.Paint nie ma tej MRP-349 :( Ale może jak ładnie poprosisz to ją sprowadzą dla Ciebie. Spróbuj Sam zmieszam z farb Tamiyi i nie będę czekał tydzień albo i więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 I tak jedyny polski sklep z farbami Mr.Paint nie ma tej MRP-349 :( Ale może jak ładnie poprosisz to ją sprowadzą dla Ciebie. Spróbuj Sam zmieszam z farb Tamiyi i nie będę czekał tydzień albo i więcej Jak Tereska uważa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 1 Października 2018 Share Napisano 1 Października 2018 Który model Panther Ausf.D w 1/72 jest według Was najlepszy oraz który model Tygrysa wczesnego jest najbliższy wersjom prototypowym ? Szczególnie chodzi mi o kadłub. Chciałbym zrobić Tygrysa Ausf.H2 i nie wiem , który kadłub będzie najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Zvezda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz Napisano 14 Października 2018 Share Napisano 14 Października 2018 (edytowane) Panowie poradźcie, które gąsienice do Tygrysa I wydają wam się bardziej poprawne te na samej górze czy w środku zdjęcia. Od góry gąsienice wczesne firmy Mato, środkowe wczesne firmy Tamtoys, na dole późne firmy Asiatam. Wszystkie metalowe w skali 1/16. Tych późnych nie oceniajcie bo są jedne. Chce założyć takie metalowe do Tygrysa z Tamiya 1/16 wczesna wersja tylko nie wiem, które wybrać z tych dwóch wczesnych. Dzięki za pomoc. Edytowane 15 Października 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 15 Października 2018 Share Napisano 15 Października 2018 Z tych dwóch to zdecydowanie lepsze będą te z firmy Tamtoys. (czyli te w środku) Zresztą sam popatrz - stosowane do jesieni 1943 roku - Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz Napisano 15 Października 2018 Share Napisano 15 Października 2018 Z tych dwóch to zdecydowanie lepsze będą te z firmy Tamtoys. (czyli te w środku)Zresztą sam popatrz - stosowane do jesieni 1943 roku - Pozdrawiam Krzysztof Dzięki wielkie za te foty. Rzeczywiście te z Tamtoys będą lepsze, te pierwsze są zbyt idealne (ostre) jeśli chodzi o krawędzie. Pozdrawiam Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 15 Października 2018 Share Napisano 15 Października 2018 Witam , czy ma ktoś może zwymiarowane gąsienice do Leoparda 2a4 , oraz jakieś zdjęcia szczegółowe ? Dziękuję za wszelką pomoc Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebaTDS Napisano 17 Października 2018 Share Napisano 17 Października 2018 Czy posiada ktoś instrukcje do modelu Dragon 6043 -Stug IV. Najlepiej skan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 17 Października 2018 Share Napisano 17 Października 2018 https://www.1999.co.jp/eng/image/10051698 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebaTDS Napisano 17 Października 2018 Share Napisano 17 Października 2018 Dzięki, a myślałem że przeszukalem całe internety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip04 Napisano 28 Października 2018 Share Napisano 28 Października 2018 Witam czy do zestawu Hobby Bossa 84807 istnieje inny komplet blaszek fototrawionych niż Hauler 48151? Wysłane z mojego Redmi 5A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Napewno cześć z t34/76 podpasuje https://www.mojehobby.pl/products/T-34-76-Model-1942-HBO.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip04 Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 GenKamyk dzięki bardzo. Wysłane z mojego Redmi 5A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi