barszczo Napisano 16 Lipca Share Napisano 16 Lipca Z lekkim opóźnieniem przedstawiam galerię ukończonego Focke-Wulfa Fw-190A-5 biała 4, którą powoził dowódca 1/JG54 Walter Nowotny w okresie walk pod Orłem latem 1943 roku. O modelu nie ma się co rozpisywać, jak to Edward. Wszystko w miarę pasuje, nieco więcej uwagi przy geometrii podwozia i jakoś wygląda. Malowany farbami MRP i Gunze serii H. Śladowe ilości farb Tamiya i Vallejo pod pędzel. Na koniec oleje AK i Miga, suche pastele i trochę kredkowania. Oczywiście nie obyło się bez przygód z genialnym wypustem kalkopodobnym, jeszcze raz serdecznie dziękuję koledze @jachud3 za szybką pomoc i wszystkim innym którzy zareagowali w tej ciężkiej chwili. Tradycyjnie miłego odbioru życzę : 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 16 Lipca Share Napisano 16 Lipca Elegancka Foka! Cieszę się że mam minimalny wkład w taki fajny model Teraz w sumie zwróciłem uwagę; czemu jedna osłona podwozia jest zamknięta? To był jakiś układ naczyń połączonych z klapami jak w Mustangach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Lipca Autor Share Napisano 16 Lipca 3 minuty temu, jachud3 napisał: Teraz w sumie zwróciłem uwagę; czemu jedna osłona podwozia jest zamknięta? To był jakiś układ naczyń połączonych z klapami jak w Mustangach? Podwozie chowane było elektrycznie. Jak działały same klapki do końca nie wiem, ale wypatrzyłem na fotkach że taki układ się zdarzał, więc czemu nie . 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolejny-Wojtek Napisano 16 Lipca Share Napisano 16 Lipca Miodzio! Spiralka na kołpaku jaką techniką malowana?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Lipca Autor Share Napisano 16 Lipca 2 minuty temu, kolejny-Wojtek napisał: Spiralka na kołpaku jaką techniką malowana?? Edkowa maska . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 16 Lipca Share Napisano 16 Lipca Ładny model. Te zielenie czynią go ciekawszym od standardowej Foki. Subtelne (nie mylić z delikatne lub mało widoczne) ślady eksploatacji bardzo go uatrakcyjniają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 17 Lipca Share Napisano 17 Lipca Bardzo ładny model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Lipca Share Napisano 17 Lipca Bardzo mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 18 Lipca Share Napisano 18 Lipca Fajny podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 18 Lipca Share Napisano 18 Lipca Świetna Foka,bardzo mi się podoba kamuflaż i eksploatacja,sam siedzę teraz nad Fw 190 A8R2,1/32 ale zachciało mi się dłubania bebechów,nigdy więcej,im dalej w las tym więcej drzew... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 18 Lipca Share Napisano 18 Lipca Piękne cacko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 19 Lipca Share Napisano 19 Lipca Bardzo udany model. Ciekawa alternatywa kolorystyczna dla najczęściej szaro szarego FW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 20 Lipca Share Napisano 20 Lipca Bardzo mi się podoba. Z czystą przyjemności zaglądałem do warsztatu. Zielone Foki i Meśki z frontu wschodniego zawsze mi wpadały w oko. Modele już czekają w kolejce, ale ostatnio z czasem słabo i jakoś takiej awersji nabrałem do Niemców 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 20 Lipca Share Napisano 20 Lipca Spoko Butcher Bird. Elegancka robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPoltorak Napisano 21 Lipca Share Napisano 21 Lipca Podoba mi się! Tylko zdjęć za mało! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 28 Lipca Share Napisano 28 Lipca Pawle, jak każdy Twój model, ten też cieszy oko, nawet jeśli sam latadeł z krzyżami z powodów niemerytorycznych nie popełniam. Widać rękę mistrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Lipca Autor Share Napisano 28 Lipca 2 godziny temu, GreGG24 napisał: Pawle, jak każdy Twój model, ten też cieszy oko Grzegorz, bardzo dziękuję, a do mistrza to jeszcze dłuuuga droga . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 28 Lipca Share Napisano 28 Lipca Nic, że droga wyboista, Ważne, że kierunek słuszny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzM Napisano 28 Lipca Share Napisano 28 Lipca Taki jak lubię;-) Miałem w planach, ale wymiękłem po zrobieniu Dory. A podobno ten tępy nos to lepszy model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Lipca Autor Share Napisano 28 Lipca 1 godzinę temu, GrzegorzM napisał: Miałem w planach, ale wymiękłem po zrobieniu Dory. A podobno ten tępy nos to lepszy model. Nie masz się czego obawiać, Dora to zabytek. No i nie podobno, a na pewno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi