barszczo Napisano 16 Lipca 2025 Napisano 16 Lipca 2025 Z lekkim opóźnieniem przedstawiam galerię ukończonego Focke-Wulfa Fw-190A-5 biała 4, którą powoził dowódca 1/JG54 Walter Nowotny w okresie walk pod Orłem latem 1943 roku. O modelu nie ma się co rozpisywać, jak to Edward. Wszystko w miarę pasuje, nieco więcej uwagi przy geometrii podwozia i jakoś wygląda. Malowany farbami MRP i Gunze serii H. Śladowe ilości farb Tamiya i Vallejo pod pędzel. Na koniec oleje AK i Miga, suche pastele i trochę kredkowania. Oczywiście nie obyło się bez przygód z genialnym wypustem kalkopodobnym, jeszcze raz serdecznie dziękuję koledze @jachud3 za szybką pomoc i wszystkim innym którzy zareagowali w tej ciężkiej chwili. Tradycyjnie miłego odbioru życzę : 30 Cytuj
jachud3 Napisano 16 Lipca 2025 Napisano 16 Lipca 2025 Elegancka Foka! Cieszę się że mam minimalny wkład w taki fajny model Teraz w sumie zwróciłem uwagę; czemu jedna osłona podwozia jest zamknięta? To był jakiś układ naczyń połączonych z klapami jak w Mustangach? 1 Cytuj
barszczo Napisano 16 Lipca 2025 Autor Napisano 16 Lipca 2025 3 minuty temu, jachud3 napisał: Teraz w sumie zwróciłem uwagę; czemu jedna osłona podwozia jest zamknięta? To był jakiś układ naczyń połączonych z klapami jak w Mustangach? Podwozie chowane było elektrycznie. Jak działały same klapki do końca nie wiem, ale wypatrzyłem na fotkach że taki układ się zdarzał, więc czemu nie . 1 1 Cytuj
kolejny-Wojtek Napisano 16 Lipca 2025 Napisano 16 Lipca 2025 Miodzio! Spiralka na kołpaku jaką techniką malowana?? 1 Cytuj
barszczo Napisano 16 Lipca 2025 Autor Napisano 16 Lipca 2025 2 minuty temu, kolejny-Wojtek napisał: Spiralka na kołpaku jaką techniką malowana?? Edkowa maska . Cytuj
Mikolaj75 Napisano 16 Lipca 2025 Napisano 16 Lipca 2025 Ładny model. Te zielenie czynią go ciekawszym od standardowej Foki. Subtelne (nie mylić z delikatne lub mało widoczne) ślady eksploatacji bardzo go uatrakcyjniają 1 Cytuj
Jaro Napisano 18 Lipca 2025 Napisano 18 Lipca 2025 Świetna Foka,bardzo mi się podoba kamuflaż i eksploatacja,sam siedzę teraz nad Fw 190 A8R2,1/32 ale zachciało mi się dłubania bebechów,nigdy więcej,im dalej w las tym więcej drzew... 1 Cytuj
TAW Napisano 19 Lipca 2025 Napisano 19 Lipca 2025 Bardzo udany model. Ciekawa alternatywa kolorystyczna dla najczęściej szaro szarego FW. 1 Cytuj
panDespota Napisano 20 Lipca 2025 Napisano 20 Lipca 2025 Bardzo mi się podoba. Z czystą przyjemności zaglądałem do warsztatu. Zielone Foki i Meśki z frontu wschodniego zawsze mi wpadały w oko. Modele już czekają w kolejce, ale ostatnio z czasem słabo i jakoś takiej awersji nabrałem do Niemców 1 Cytuj
DamianPoltorak Napisano 21 Lipca 2025 Napisano 21 Lipca 2025 Podoba mi się! Tylko zdjęć za mało! 1 Cytuj
GreGG24 Napisano 28 Lipca 2025 Napisano 28 Lipca 2025 Pawle, jak każdy Twój model, ten też cieszy oko, nawet jeśli sam latadeł z krzyżami z powodów niemerytorycznych nie popełniam. Widać rękę mistrza. Cytuj
barszczo Napisano 28 Lipca 2025 Autor Napisano 28 Lipca 2025 2 godziny temu, GreGG24 napisał: Pawle, jak każdy Twój model, ten też cieszy oko Grzegorz, bardzo dziękuję, a do mistrza to jeszcze dłuuuga droga . 1 Cytuj
greatgonzo Napisano 28 Lipca 2025 Napisano 28 Lipca 2025 Nic, że droga wyboista, Ważne, że kierunek słuszny! 1 Cytuj
GrzegorzM Napisano 28 Lipca 2025 Napisano 28 Lipca 2025 Taki jak lubię;-) Miałem w planach, ale wymiękłem po zrobieniu Dory. A podobno ten tępy nos to lepszy model. 1 Cytuj
barszczo Napisano 28 Lipca 2025 Autor Napisano 28 Lipca 2025 1 godzinę temu, GrzegorzM napisał: Miałem w planach, ale wymiękłem po zrobieniu Dory. A podobno ten tępy nos to lepszy model. Nie masz się czego obawiać, Dora to zabytek. No i nie podobno, a na pewno . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi