abtb Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia (edytowane) Kontynuując cykl "Niedzielny poranek z kawą i galerią" wrzucam fotki MiG-a 23ML ulepionego z zestawu Kp (oryginalnie RV Aircraft) w bardzo efektownym malowaniu libijskim . Sam model to ogólnie paździerz II klasy (I klasa zarezerwowana jest dla innego modelu RV ) i w ogóle nie polecam - model ciężki w budowie, sporo rzeźby po szpachli i CA, odtwarzanie linii podziałowych i nitów. Model wzbogaciłem blaszkami Eduarda -wszelkiej maści antenki i czujniki, celownik i pasy na fotelu. Uzbrojenie to R-60 wraz z belkami z modelu 21-nki Eduarda, rakiety R-23R z Reskita. Koła pozostawiłem oryginalne, choć był plan na żywiczne (wymiana związana ta była z błotnikiem na przednich kołach, ale okazało się że libijskie 23-ki "jeździły" bez tej blachy, więc jestem jakieś 35 zeta do przodu ) MiG 23ML, Libijskie Siły Powietrzne, Baza Lotnicza Bengazi - Benina, Libia, lata 80-te XX w. I w odrobinkę szerszym gronie: I chyba tym modelem zakańczam tworzenie "libijskiego komponentu lotniczego": oraz "libijskiego komponentu wiatracznego" Jak coś jeszcze w temacie ulepię, to nie omieszkam poinformować A teraz pora na kawę i komentarze Edytowane 3 Sierpnia przez abtb 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Niby paździerz, a miło się ogląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Jak na taki paździerz wyszedł elegancko. Widać rękę fachowca. Tylko pozazdrościć umiejętności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Skoro z takich gniotów lepisz naprawdę przyjemne modele, strach pomyśleć co by powstało z jakiegoś Eduarda/Tamijuni Bardzo ładny Migacz, to libijskie kamo ma coś w sobie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Jako pamiętający czasy pułkownika Kadafiego i jego Dżamahiriji ludowej nie zgadzam się na zakończenie wątku libijskiego. Przypominam o Migu - 25 tym. Co prawda juz był nie taki kolorowy ale bez niego temat jest niezakończony. Te kolorowe ładne stadko czeka na swojego najwiekszego przedstawiciela. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Piękne stado. Mig świetny, podoba się bardzo. Kamo robi robotę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Jak na taki paździerz to zrobiłeś z tego bardzo dobry model .MiG-25 również powinien znaleźć się w komponencie libijskim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Piękny zestawik! 12 godzin temu, Maxy napisał: Jako pamiętający czasy pułkownika Kadafiego i jego Dżamahiriji ludowej nie zgadzam się na zakończenie wątku libijskiego. Przypominam o Migu - 25 tym. Co prawda juz był nie taki kolorowy ale bez niego temat jest niezakończony. Te kolorowe ładne stadko czeka na swojego najwiekszego przedstawiciela. Muamarowi K to już chyba wszystko jedno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_ew Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Bardzo ładnie zrobiony i pomalowany, podobnie jak cały komplet libijski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Bardzo efektowny model, jak na taką "słabiznę". Nie jestem miłośnikiem tej egzotyki, ale Twoje "maleństwa" robią robotę. Zazdraszczam Oczywiście, że brak jeszcze jednego typu: dzielnych adwersarzy f-czternastek znad Wielkiej Syrty w 1981r., czyli Su-22... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Sierpnia Autor Share Napisano 4 Sierpnia (edytowane) Dziękuję bardzo wszystkim za opinie A tak kończą 23-ki w bazie Bengazi-Benina Jednakowoż panowie 23 godziny temu, Maxy napisał: Przypominam o Migu - 25 tym. Co prawda juz był nie taki kolorowy ale bez niego temat jest niezakończony. 17 godzin temu, mig napisał: MiG-25 również powinien znaleźć się w komponencie libijskim Bo jak wy to sobie wyobrażacie - tyle modeli w tak charakterystycznym malowaniu a tu stoi szary wóz z węglem czyli MiG 25. Toż to kolorystycznie absolutnie się nie spina Choć z drugiej strony, mam gdzieś z tyłu hangaru zrobioną 25-kę z Condora. I w sumie - kto mi zabroni przemalować ją w takie kamo 10 godzin temu, JJ62 napisał: Oczywiście, że brak jeszcze jednego typu: dzielnych adwersarzy f-czternastek znad Wielkiej Syrty w 1981r., czyli Su-22... To jeszcze nawet by pasowało: ale skąd ja na miłość boska wezmę jakiś paździerzowaty model Su 22 Tak czy siak - na razie skręcam w zupełnie innym kierunku Jeszcze raz wielkie dzięki panowie P.s. Dla poszukujących natchnienia polecam: Edytowane 4 Sierpnia przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Sierpnia Share Napisano 4 Sierpnia 45 minut temu, abtb napisał: ale skąd ja na miłość boska wezmę jakiś paździerzowaty model Su 22 Chwaliłes się że masz Panterę w składziku, a jak za bardzo (za mało) paździerzowa ty, to możesz kupić zawsze ..... KP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Sierpnia Autor Share Napisano 4 Sierpnia Godzinę temu, Moses napisał: Chwaliłes się że masz Panterę w składziku, Przestań rozpowiadać takie rzeczy, bo zaraz znajdzie się grupa rządnych nowych galerii modelarzy i zacznie na mnie naciskać w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Sierpnia Share Napisano 4 Sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 4 Sierpnia Share Napisano 4 Sierpnia kapitalny 23-ci i świetka kolekcja! pozdr ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Sierpnia Autor Share Napisano 4 Sierpnia Godzinę temu, Moses napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Sierpnia Share Napisano 4 Sierpnia 7 godzin temu, abtb napisał: Bo jak wy to sobie wyobrażacie - tyle modeli w tak charakterystycznym malowaniu a tu stoi szary wóz z węglem czyli MiG 25. Toż to kolorystycznie absolutnie się nie spina Ale jak taki szary MiG-25 wyróżniałby się na tle tych kolorowych samolotów. Su-22 masz dwa paździerze do wyboru Pantera i Kp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 5 Sierpnia Share Napisano 5 Sierpnia Fajny Flogger. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wprzybylak Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia Świetnie zrobione modele, bardzo fajnie pomalowane, mam tylko pytanie skąd ta maniera i to nie tylko u ciebie malowania z tak rozmytymi przejściami kolorów? Efekt miły dla oka, ale z rzeczywistością nie ma nic wspólnego. Chyba że akurat te egzemplarze które odtworzyłeś miały rozmycia między kolorami po kilkanaście centymetrów, ja nie znalazłem takiego przykładu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia Bardzo fajnie wyszedł. Te libijskie malowania są bardzo ładne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia W dniu 4.08.2025 o 08:51, abtb napisał: Dla poszukujących natchnienia polecam: Aż zapytam co to za stworek, jakoś nie mogę ogarnąć? A co dotwojego Migacza to super, naprawdę robi wrażenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia 4 minuty temu, jmx62 napisał: Aż zapytam co to za stworek, jakoś nie mogę ogarnąć? A co dotwojego Migacza to super, naprawdę robi wrażenie To jest Jugosłowiański Soko G-2A Galeb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia https://pl.wikipedia.org/wiki/SOKO_G-4_Super_Galeb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Sierpnia Autor Share Napisano 11 Sierpnia (edytowane) 18 godzin temu, wprzybylak napisał: mam tylko pytanie skąd ta maniera i to nie tylko u ciebie malowania z tak rozmytymi przejściami kolorów? Już odpowiadam: W MOIM przypadku wzięło się to stąd, że pierwszy model samolotu który robiłem w barwach libijskich to był taki trochę paździerz i stwierdziłem, że ja to nie będę marnował cennej plasteliny i jeszcze bardziej cennej taśmy malarskiej na maskowanie. I poszłooooooo z łapy. Oczywiście chciałem też sprawdzić, czy moim chińskim aero z igłą tak krzywą, że nie jedna świnia ma wypieki na ryju porównując ją ze swoim ogonem, da się taki sposób malowania ogarnąć. A potem to już konsekwencja w działaniu - skoro kolejne modele to były jeszcze większe paździerze, to wiadomo - taktyka ta sama. A poza tym wszystkie muszą reprezentować ten sam poziom. A dla czego inni tak malują - to już musisz zapytać tych innych Edytowane 11 Sierpnia przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wprzybylak Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia W sumie ma to sens...Przynajmniej nie dorabiasz absurdalnej ideologii, a efekt wizualny jak już pisałem bardzo fajny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi