Skocz do zawartości

F-14 A 1:48 TAMIYA

GEM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów. 

Chciałbym Wam zaprezentować mój najnowszy model. F-14A z zestawu TAMIYA. 

Sam zestaw na pewno znany. Postanowiłem sprawić sobie trochę przyjemności i zainwestowałem trochę w dostępne dodatki. Wnęki podwozia, golenie, dysze, kalki 3D kokpitu, fotele i kilka drobniejszych dodatków. Tak sobie postanowiłem żeby to była fajna przyjemna praca. Nie było specjalnych problemów z zaadoptowaniem dodatków. A i sam zestaw to czysta przyjemność w montażu. Myślę że wyszedł z tego w miarę fajny model. Ale to już oceńcie sami. Tak mi się zrodził taki pomysł aby strzelić kilka fotek z ciekawym tłem.  

Miłego oglądania. A i czekam na jakieś konstruktywne oceny. Co myślicie o takiej wersji wykonania.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

7.JPG

8.JPG

9.JPG

10.JPG

11.JPG

12.JPG

13.JPG

14.JPG

15.JPG

16.JPG

17.JPG

18.JPG

19.JPG

20.JPG

21.JPG

• Like 26
  • Thanks 2

4 godziny temu, Marek K napisał:

Zdjęcia ze słońcem  wymiatają.

Można poczuć klimat Top Gun.

Kocur ładnie wyszedł, fajnie wyszły przebarwienia płatowca i na dyszach👍 

...nawiasem imo, to najpiękniejszy myśliwiec i dlatego sam mam na stanie 3 jego modele. 

• Like 1

Dałem lajka, ale nie może być bez choćby krótkiego komentarza.

Kocur, wiadomo, sam w sobie jest świetny.

Twoje wykonanie bardzo przypadło mi do gustu :super:

Te kalki 3D i golenie z wnękami bardzo realistyczne i dodają smaczku.

Ale jedno zakłóca mi odbiór. To uzbrojenie. Rakiety wydają się zbyt płaskie bez choćby łosza.

Nie mniej dla mnie świetny.

No i jak już wyżej koledzy wspominali zdjęcia na tle , aż się łezka w oku zakręciła wink3

• Like 1

Godzinę temu, burzatg napisał:

Ale jedno zakłóca mi odbiór. To uzbrojenie. Rakiety wydają się zbyt płaskie bez choćby łosza.

Dziękuję za Twoją , jak i dotychczasowe opinie. Tak jak napisałem, oczekiwałem Waszych opinii. Jeśli chodzi o uzbrojenie to jest ono tak trochę podwieszone na ,,surowo". Zrobiłem to świadomie, bo przyznam, że nie do końca wiem czy w takiej konfiguracji, samoloty z tego dywizjonu latały. Jeśli się okaże  że tak może być, to wracam do tych rakiet i robię je na gotowo. 

Dzięki właśnie takim uwagom, po zamieszczeniu podobnej galerii na FB kolega podpowiedział mi że muszę poprawić anteny UHF. I takie merytoryczne uwagi są bardzo cenne i za nie bardzo dziękuję.