GEM Napisano 12 Sierpnia 2025 Napisano 12 Sierpnia 2025 Witam kolegów. Chciałbym Wam zaprezentować mój najnowszy model. F-14A z zestawu TAMIYA. Sam zestaw na pewno znany. Postanowiłem sprawić sobie trochę przyjemności i zainwestowałem trochę w dostępne dodatki. Wnęki podwozia, golenie, dysze, kalki 3D kokpitu, fotele i kilka drobniejszych dodatków. Tak sobie postanowiłem żeby to była fajna przyjemna praca. Nie było specjalnych problemów z zaadoptowaniem dodatków. A i sam zestaw to czysta przyjemność w montażu. Myślę że wyszedł z tego w miarę fajny model. Ale to już oceńcie sami. Tak mi się zrodził taki pomysł aby strzelić kilka fotek z ciekawym tłem. Miłego oglądania. A i czekam na jakieś konstruktywne oceny. Co myślicie o takiej wersji wykonania. 42 2 Cytuj
Marek K Napisano 13 Sierpnia 2025 Napisano 13 Sierpnia 2025 Zdjęcia ze słońcem wymiatają. To co jest w kabinie tez jest fajne , duży może więcej . BRAWO. 2 Cytuj
Rafał B Napisano 13 Sierpnia 2025 Napisano 13 Sierpnia 2025 4 godziny temu, Marek K napisał: Zdjęcia ze słońcem wymiatają. Można poczuć klimat Top Gun. Kocur ładnie wyszedł, fajnie wyszły przebarwienia płatowca i na dyszach ...nawiasem imo, to najpiękniejszy myśliwiec i dlatego sam mam na stanie 3 jego modele. 1 Cytuj
barszczo Napisano 13 Sierpnia 2025 Napisano 13 Sierpnia 2025 Świetny Kocurek, podoba się. Porządna robota . 1 Cytuj
Mikolaj75 Napisano 13 Sierpnia 2025 Napisano 13 Sierpnia 2025 Warto było czekać Grzesiu. Czysta elegancja i szyk 1 Cytuj
mig Napisano 13 Sierpnia 2025 Napisano 13 Sierpnia 2025 Bardzo ładny. Zdjęcia na tle zachodzącego słońca wymiatają. Aż się przypomina "Top Gun" 1 Cytuj
Baas ArK Napisano 13 Sierpnia 2025 Napisano 13 Sierpnia 2025 Kocurów nigdy za dużo! Chodzi za mną Irańczyk, ale chyba mnie nie dogoni 1 Cytuj
burzatg Napisano 14 Sierpnia 2025 Napisano 14 Sierpnia 2025 Dałem lajka, ale nie może być bez choćby krótkiego komentarza. Kocur, wiadomo, sam w sobie jest świetny. Twoje wykonanie bardzo przypadło mi do gustu Te kalki 3D i golenie z wnękami bardzo realistyczne i dodają smaczku. Ale jedno zakłóca mi odbiór. To uzbrojenie. Rakiety wydają się zbyt płaskie bez choćby łosza. Nie mniej dla mnie świetny. No i jak już wyżej koledzy wspominali zdjęcia na tle , aż się łezka w oku zakręciła 1 Cytuj
GEM Napisano 14 Sierpnia 2025 Autor Napisano 14 Sierpnia 2025 Godzinę temu, burzatg napisał: Ale jedno zakłóca mi odbiór. To uzbrojenie. Rakiety wydają się zbyt płaskie bez choćby łosza. Dziękuję za Twoją , jak i dotychczasowe opinie. Tak jak napisałem, oczekiwałem Waszych opinii. Jeśli chodzi o uzbrojenie to jest ono tak trochę podwieszone na ,,surowo". Zrobiłem to świadomie, bo przyznam, że nie do końca wiem czy w takiej konfiguracji, samoloty z tego dywizjonu latały. Jeśli się okaże że tak może być, to wracam do tych rakiet i robię je na gotowo. Dzięki właśnie takim uwagom, po zamieszczeniu podobnej galerii na FB kolega podpowiedział mi że muszę poprawić anteny UHF. I takie merytoryczne uwagi są bardzo cenne i za nie bardzo dziękuję. 1 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 18 Sierpnia 2025 Napisano 18 Sierpnia 2025 Spoko model. Moje dwa Tomcaty z Tamki w 48 czekają na swój czas. 1 Cytuj
ESP Napisano 18 Sierpnia 2025 Napisano 18 Sierpnia 2025 Model cieszy oko. Zwłaszcza, że malowanie rzadko spotykane. Jedyny błąd to wloty,: całe białe były tylko w malowaniach wczesnych z Light Gull Gray/Insignia White. Z szarościami to już wyglądały tak: 2 Cytuj
GEM Napisano 19 Sierpnia 2025 Autor Napisano 19 Sierpnia 2025 5 godzin temu, ESP napisał: Model cieszy oko. Zwłaszcza, że malowanie rzadko spotykane. Jedyny błąd to wloty,: całe białe były tylko w malowaniach wczesnych z Light Gull Gray/Insignia White. Z szarościami to już wyglądały tak: To znaczy że początek wlotów w kolorze spodu? Cytuj
TAW Napisano 20 Sierpnia 2025 Napisano 20 Sierpnia 2025 Bardzo porządna robota. Miło popatrzyć. Indian Ocean. Present Day. - Też mi się tak od razu skojarzyło 1 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 24 Sierpnia 2025 Napisano 24 Sierpnia 2025 W dniu 19.08.2025 o 01:21, ESP napisał: Model cieszy oko. Zwłaszcza, że malowanie rzadko spotykane. Jedyny błąd to wloty,: całe białe były tylko w malowaniach wczesnych z Light Gull Gray/Insignia White. Z szarościami to już wyglądały tak: Ważna informacja. 1 Cytuj
GEM Napisano 25 Sierpnia 2025 Autor Napisano 25 Sierpnia 2025 16 godzin temu, Staryfajter1954 napisał: Ważna informacja. Było też i takie odcięcie kolorów. Dzięki podpowiedzi ESP już to poprawiłem. 2 Cytuj
Psar77 Napisano 25 Sierpnia 2025 Napisano 25 Sierpnia 2025 Piękny !!! Bardzo mi się podoba - gratuluję ! 1 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 25 Sierpnia 2025 Napisano 25 Sierpnia 2025 53 minuty temu, GEM napisał: Było też i takie odcięcie kolorów. Dzięki podpowiedzi ESP już to poprawiłem. O takich szczegółach warto wiedzieć budując modele 14. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi