GEM Napisano 12 Sierpnia Share Napisano 12 Sierpnia Witam kolegów. Chciałbym Wam zaprezentować mój najnowszy model. F-14A z zestawu TAMIYA. Sam zestaw na pewno znany. Postanowiłem sprawić sobie trochę przyjemności i zainwestowałem trochę w dostępne dodatki. Wnęki podwozia, golenie, dysze, kalki 3D kokpitu, fotele i kilka drobniejszych dodatków. Tak sobie postanowiłem żeby to była fajna przyjemna praca. Nie było specjalnych problemów z zaadoptowaniem dodatków. A i sam zestaw to czysta przyjemność w montażu. Myślę że wyszedł z tego w miarę fajny model. Ale to już oceńcie sami. Tak mi się zrodził taki pomysł aby strzelić kilka fotek z ciekawym tłem. Miłego oglądania. A i czekam na jakieś konstruktywne oceny. Co myślicie o takiej wersji wykonania. 41 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia Zdjęcia ze słońcem wymiatają. To co jest w kabinie tez jest fajne , duży może więcej . BRAWO. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia 4 godziny temu, Marek K napisał: Zdjęcia ze słońcem wymiatają. Można poczuć klimat Top Gun. Kocur ładnie wyszedł, fajnie wyszły przebarwienia płatowca i na dyszach ...nawiasem imo, to najpiękniejszy myśliwiec i dlatego sam mam na stanie 3 jego modele. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia Świetny Kocurek, podoba się. Porządna robota . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia Warto było czekać Grzesiu. Czysta elegancja i szyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkodnik Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia Brakuje tylko Toma Cruza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia Bardzo ładny. Zdjęcia na tle zachodzącego słońca wymiatają. Aż się przypomina "Top Gun" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia Kocurów nigdy za dużo! Chodzi za mną Irańczyk, ale chyba mnie nie dogoni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 14 Sierpnia Share Napisano 14 Sierpnia Dałem lajka, ale nie może być bez choćby krótkiego komentarza. Kocur, wiadomo, sam w sobie jest świetny. Twoje wykonanie bardzo przypadło mi do gustu Te kalki 3D i golenie z wnękami bardzo realistyczne i dodają smaczku. Ale jedno zakłóca mi odbiór. To uzbrojenie. Rakiety wydają się zbyt płaskie bez choćby łosza. Nie mniej dla mnie świetny. No i jak już wyżej koledzy wspominali zdjęcia na tle , aż się łezka w oku zakręciła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 14 Sierpnia Autor Share Napisano 14 Sierpnia Godzinę temu, burzatg napisał: Ale jedno zakłóca mi odbiór. To uzbrojenie. Rakiety wydają się zbyt płaskie bez choćby łosza. Dziękuję za Twoją , jak i dotychczasowe opinie. Tak jak napisałem, oczekiwałem Waszych opinii. Jeśli chodzi o uzbrojenie to jest ono tak trochę podwieszone na ,,surowo". Zrobiłem to świadomie, bo przyznam, że nie do końca wiem czy w takiej konfiguracji, samoloty z tego dywizjonu latały. Jeśli się okaże że tak może być, to wracam do tych rakiet i robię je na gotowo. Dzięki właśnie takim uwagom, po zamieszczeniu podobnej galerii na FB kolega podpowiedział mi że muszę poprawić anteny UHF. I takie merytoryczne uwagi są bardzo cenne i za nie bardzo dziękuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 14 Sierpnia Share Napisano 14 Sierpnia coś pięknego! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 18 Sierpnia Share Napisano 18 Sierpnia Spoko model. Moje dwa Tomcaty z Tamki w 48 czekają na swój czas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESP Napisano 18 Sierpnia Share Napisano 18 Sierpnia Model cieszy oko. Zwłaszcza, że malowanie rzadko spotykane. Jedyny błąd to wloty,: całe białe były tylko w malowaniach wczesnych z Light Gull Gray/Insignia White. Z szarościami to już wyglądały tak: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 19 Sierpnia Autor Share Napisano 19 Sierpnia 5 godzin temu, ESP napisał: Model cieszy oko. Zwłaszcza, że malowanie rzadko spotykane. Jedyny błąd to wloty,: całe białe były tylko w malowaniach wczesnych z Light Gull Gray/Insignia White. Z szarościami to już wyglądały tak: To znaczy że początek wlotów w kolorze spodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 20 Sierpnia Share Napisano 20 Sierpnia Bardzo porządna robota. Miło popatrzyć. Indian Ocean. Present Day. - Też mi się tak od razu skojarzyło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 24 Sierpnia Share Napisano 24 Sierpnia W dniu 19.08.2025 o 01:21, ESP napisał: Model cieszy oko. Zwłaszcza, że malowanie rzadko spotykane. Jedyny błąd to wloty,: całe białe były tylko w malowaniach wczesnych z Light Gull Gray/Insignia White. Z szarościami to już wyglądały tak: Ważna informacja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 25 Sierpnia Autor Share Napisano 25 Sierpnia 16 godzin temu, Staryfajter1954 napisał: Ważna informacja. Było też i takie odcięcie kolorów. Dzięki podpowiedzi ESP już to poprawiłem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Sierpnia Share Napisano 25 Sierpnia Piękny !!! Bardzo mi się podoba - gratuluję ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 25 Sierpnia Share Napisano 25 Sierpnia 53 minuty temu, GEM napisał: Było też i takie odcięcie kolorów. Dzięki podpowiedzi ESP już to poprawiłem. O takich szczegółach warto wiedzieć budując modele 14. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi