abtb Napisano wczoraj o 04:05 Share Napisano wczoraj o 04:05 (edytowane) Obiecałem - to "wklejam" kolejne fotki do niedzielnej porannej kawy Model powstał w ramach konkursu "1940 - 85 rocznica" odbywającego się na sąsiednim forum. Sam model całkiem spoko, choć tu i ówdzie trzeba podkitować. Kalki jeszcze nie Cartografa ale dają radę (choć piją chemię jak beton wodę w lipcu na budowie ). Uwaga techniczna - fotki wyszły mi całkiem znośnie aczkolwiek załapał się na nie nieproszony gość pod postacią białego paproszka na prawej burcie Junkers Ju 87B-1 Stuka, 9./Sturzkampfgeschwader 51, lotnisko Norrent-Fontes, sierpień 1940r, Francja A że ów Stukas to drugie skrzypce w "kwartecie francuskim" wklejam kilka fotek z Messerschmitt-em Bf 109E-4 Franza von Werry, I/JG 3, Samer, Francja, sierpień 1940r: I na dziś tyle Edytowane 12 godzin temu przez abtb wykreślenie tłumaczenia z niemieckiego na polski 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano wczoraj o 05:26 Share Napisano wczoraj o 05:26 Elegancki model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano wczoraj o 07:01 Share Napisano wczoraj o 07:01 Samolot w sam raz dla "naszych chłopców" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano wczoraj o 08:23 Share Napisano wczoraj o 08:23 Godzinę temu, Grzes napisał: Samolot w sam raz dla "naszych chłopców" Akurat z mojego miasta jeden latał na Ju-87.Zaginął podczas lotu bojowego nad Rumunią w 1944. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano wczoraj o 09:09 Autor Share Napisano wczoraj o 09:09 Chciałbym delikatnie zasugerować że liczę na opinie o wykonanym modelu a nie deklaracje polityczne i manifestacje własnych poglądów ideologicznych 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano wczoraj o 09:27 Share Napisano wczoraj o 09:27 Przepraszam panie Tomaszu. Podałem tylko fakt historyczny. Było dwóch obywateli mojego miasta którzy służyli w Lufwaffe. Jeden skończył tak jak podałem powyżej a drugi zestrzelony pod Kurskiem po odniesieniu 101 zwycięstwa.Przeżył ale już nie latał. O modelu już pisałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano wczoraj o 12:32 Share Napisano wczoraj o 12:32 Świetny Junkers. I jeszcze wczesny . W parze z Emilem wyglądają bardzo dobrze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano wczoraj o 16:56 Share Napisano wczoraj o 16:56 Bardzo przyjemny w odbiorze. Gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano wczoraj o 17:13 Share Napisano wczoraj o 17:13 Bardzo ładna Sztuka. Duży plus za genialną modulację kolorów - nie jest agresywna, czy przesadzona, ale taka idealna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano wczoraj o 17:57 Share Napisano wczoraj o 17:57 Elegancki Stukas moje pytanie brzmi: czy robi wziuuuu jak nurkuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 godziny temu Share Napisano 23 godziny temu Godzinę temu, jachud3 napisał: czy robi wziuuuu jak nurkuje Myślę że robi, na bank był oblatany . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 22 godziny temu Share Napisano 22 godziny temu Myślę, że nie wziuuuje , nie widzę turbinki. Według mojego skromnego zdania - udany Stuka. Mam natomiast pytanie odnośnie opisu (może i pierdoła, ale w różnych mediach aż roi się od radosnych tłumaczeń rodem z chipsów): 16 godzin temu, abtb napisał: 9./Sturzkampfgeschwader 51 (51-wsza Eskadra Szturmowa) Na pewno? Zapis wskazuje na 9 eskadrę 51 pułku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 godzin temu Autor Share Napisano 12 godzin temu Dziękuję BARDZO za opinie 10 godzin temu, Baas ArK napisał: Myślę, że nie wziuuuje , nie widzę turbinki. Bardzo celna uwaga 10 godzin temu, Baas ArK napisał: Na pewno? Zapis wskazuje na 9 eskadrę 51 pułku. Tak?! To proszę bardzo i zostawiam oryginalny zapis z instrukcji Airfixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 godzin temu Share Napisano 7 godzin temu 4 godziny temu, abtb napisał: zostawiam oryginalny zapis z instrukcji Airfixa Instrukcje... Kopalnie merytorycznej wiedzy na temat historii, a przede wszystkim malowań . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 godzin temu Autor Share Napisano 6 godzin temu Godzinę temu, barszczo napisał: Kopalnie merytorycznej wiedzy na temat historii, a przede wszystkim malowań Właśnie dla tego ufam tylko instrukcjom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu No przecież producent nie bierze sobie malowań z głowy, i dokładnie studiuje dostępne materiały, aby zgodność historyczna i merytoryczną została zachowana w jak największym stopniu, prawda? PRAWDA? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu Chwacko zrobiony, podoba się bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi