abtb Posted November 23 Share Posted November 23 (edited) Kolejny MiG dołącza do "Projektu Bałałajka" MiG -21PFM, 11 Pułk Lotnictwa Myśliwskiego Czechosłowackich Sił Powietrznych, lotnisko Żatec, Czechosłowacja (), marzec 1991r I w parze z czechosłowackim PF-em: I tyle o dzisiejszym, odrobinkę śnieżnym poranku Pora na Edited November 23 by abtb 27 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxy Posted November 23 Share Posted November 23 Nudno, znowu wspaniale zrobiony Mig-21 PFM. Hm, w tytule Mig-25. i jedno pytanie czy te trójpalczaste elementy radiotechniczne na szczycie statecznika pionowego nie były zielone? A Miga -25 tez móglbys zrobić. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted November 23 Share Posted November 23 W nawiązaniu do ostrzeżenia z warsztatu: serduszko dałem, agresywność zero, Knedlik świetny... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted November 23 Share Posted November 23 Serduszko dałem ale nie jestem pewien czy oceniałem MiGa-21 czy 25 ale niech będzie moja strata. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted November 23 Share Posted November 23 MiG-25PFM, Eduard, 1/72 Prowokacyjny test na czujność oglądaczy. 25 czy 21 dla mnie wszystko jedno, nie znam się na ruskich szrotach. Wykonanie jak zawsze fajne i ładna prezetacja. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted November 23 Share Posted November 23 https://muzeumlotnictwa.pl/wystawy/mikojan-guriewicz-mig-21pfm-typ-94n/ Model fajny podoba się 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greatgonzo Posted November 23 Share Posted November 23 (edited) Wolałbym, żeby mi się nie podobał z tymi trójkolorowymi plackami. Byłoby zgodnie z duszą i można by się cieszyć. A tak, to smutno. Edited November 25 by greatgonzo 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted November 23 Author Share Posted November 23 (edited) 3 godziny temu, Maxy napisał: Hm, w tytule Mig-25. 3 godziny temu, Xmen napisał: 25 3 godziny temu, marek d napisał: 25 Co wy do tej kawy dolewacie?! Jakie "25"? Nic mi na ten temat nie wiadomo 3 godziny temu, Maxy napisał: czy te trójpalczaste elementy radiotechniczne na szczycie statecznika pionowego nie były zielone? Zasadniczo to one powinny być chyba srebrne lub nawet niemalowane. Ale w tym przypadku mechanik do spółki z pilotem poszli na całość i pomalowali je na czerwono i instrukcja Eduarda też nakazuje to zrobić - więc pomalowałem na czerwono zgodnie z instrukcją 3 godziny temu, Maxy napisał: A Miga -25 tez móglbys zrobić. W sumie racja - od dwóch lat zamierzam kupić ale jakoś zawsze brakuje kilku złotych 23 minuty temu, greatgonzo napisał: Wolałbym, żeby mi się nie podobał z tymi trójkolorowym plackami. Dziękuję za pozytywny odbiór i cieszę się, że kolejny mój model przypadł Tobie do gustu Edited November 23 by abtb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted November 23 Share Posted November 23 2 godziny temu, abtb napisał: Co wy do tej kawy dolewacie?! Nie możemy Ci powiedzieć. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greatgonzo Posted November 23 Share Posted November 23 2 godziny temu, abtb napisał: Dziękuję za pozytywny odbiór i cieszę się, że kolejny mój model przypadł Tobie do gustu Nepotyzm, kumoterstwo, protekcjonizm i kolesiostwo. Jak to na forum. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted November 23 Author Share Posted November 23 47 minut temu, Xmen napisał: Ci po Moja koleżanka z pracy czasami rzuca takim tekstem: "Nie mów do mnie cipo" 19 minut temu, greatgonzo napisał: Jak to na forum. Wiadomo, to nie bezduszny Fb 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted November 23 Share Posted November 23 Jak zwykle bardzo ładny MiG. Dodatkowy plus za szczękę na zasobniku z działkiem 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soris Posted November 23 Share Posted November 23 (edited) Miałem napisać, że mi się podoba i że fajny, ale nie napiszę, bo po tym, co napisał Radek, nie chcę mieć nic wspólnego z tą kliką i koterią... Edited November 23 by Soris 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted November 23 Share Posted November 23 Kurde, widzę że spóźniłem się na poranne dymy... W takiej kupie to nawet fajnie wyglądają 6 godzin temu, abtb napisał: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted November 23 Share Posted November 23 Ładna parka. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozborn Posted November 23 Share Posted November 23 cudeńko! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giberes Posted November 23 Share Posted November 23 11 godzin temu, Maxy napisał: A Miga -25 tez móglbys zrobić. W sumie racja - od dwóch lat zamierzam kupić ale jakoś zawsze brakuje kilku złotych Poczekaj na promkę w MH, ja się załapałem i rzeczywiście było kilka złotych taniej. Tylko uważaj na popsute pudełka. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TM48 Posted November 23 Share Posted November 23 9 godzin temu, abtb napisał: od dwóch lat zamierzam kupić ale jakoś zawsze brakuje kilku złotych Załóż konto na Patronite, będziemy się zrzucać. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted November 24 Author Share Posted November 24 9 godzin temu, TM48 napisał: będziemy się zrzucać. Pewnie, a potem jak zrobię model, to każdy wpłacający będzie marudził że mu wykonanie nie pasuje i "oddawaj kasę" A poza tym panowie - bardzo dziękuję za pozytywny odbiór Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TM48 Posted November 24 Share Posted November 24 32 minuty temu, abtb napisał: Pewnie, a potem jak zrobię model, to każdy wpłacający będzie marudził że mu wykonanie nie pasuje i "oddawaj kasę" Nie inaczej, ale popatrz na to z drugiej strony. Będziesz mógł sknocić i napisać, że klient tak chciał. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kelly9mm Posted November 25 Share Posted November 25 Piękny ołówek. To już chyba cały piórnik . Pozdrawiam, Marcin 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted Wednesday at 08:14 AM Share Posted Wednesday at 08:14 AM Ładne kolory, ładne zdjęcia, model z tych zachęcających do zakupu zestawu Aha - mi te czechosłowackie/czeskie placki nie wadzą 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greatgonzo Posted Wednesday at 11:46 AM Share Posted Wednesday at 11:46 AM Prawda, nie wadzą. Tylko wyglądają jak anchois na torcie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frankie Posted Wednesday at 04:23 PM Share Posted Wednesday at 04:23 PM 4 godziny temu, greatgonzo napisał: Prawda, nie wadzą. Tylko wyglądają jak anchois na torcie. Ciekawa konstatacja. Mógłbyś napisać coś więcej, dlaczego czechosłowackie oznaczenia kojarzą ci się z anchois na torcie? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greatgonzo Posted Wednesday at 07:52 PM Share Posted Wednesday at 07:52 PM Znowu? Chyba jednak pas. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts