abtb Napisano 13 godzin temu Share Napisano 13 godzin temu (edytowane) Kolejny, szósty już, dzbanek ulepiony Tym razem w wersji M Republic P-47M Thunderbolt, pilot Leo F Di Battista, 56 Grupa Myśliwska, 62 Eskadra Myśliwska, Boxted w Essex, Anglia Ps. Jako, że stadko już dość pokaźne i nie mieści się w atelier to pierszy model z drugiej piątki tylko na fotce z pierwszym modelem z pierwszej piątki: Edytowane 13 godzin temu przez abtb 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 13 godzin temu Share Napisano 13 godzin temu Ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 12 godzin temu Share Napisano 12 godzin temu Podziwiam z jaką łatwością kleisz te modele. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 9 godzin temu Share Napisano 9 godzin temu Fajny podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu Bardzo fajny, żółty i czerwony dodają mu życia . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu Są cycki, jest wz... Wzniesiony do góry kciuk Pomarudzę tradycyjnie żebyś od tego miodu nie odpłynął w cukrowy rejs - troszkę linii podziałowych gdzieniegdzie znika i potem magicznie się pojawia. Rzuciła mi się w oczy też taka pierdoletka, ale ostatnio sam dopiero ogarnąłem jak to ładnie ukrywać i teraz oczywiście u każdego to widzę światła pozycyjne odstają od bryły, widać, że są doklejone. Warto zaopatrzyć się w małą buteleczkę żywicy światłoutwardzalnej (ja swoją kupiłem za dwie dyszki 100g+latarka na znanym wschodnich portalu), wkleić światła przed malowaniem, szczeliny zalać żywicą, utwardzić, zeszlifować i spolerować - efekt mam wrażenie o niebo lepszy przy niedużym nakładzie pracy Żeby nie być gołosłownym: Mosquito w 72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 7 godzin temu Share Napisano 7 godzin temu W czasach nieistnienia wschodnich portali robiło się to powiększając wycięcie na klosz, wklejając kawałek przezroczystej ramki i doszlifowując ją do kształtu. Nadmiar wymiarowy pozwalał swobodnie zaszpachlować łączenie i po spolerowaniu można było wymaskować odpowiedni kształt i wielkość klosza. A model przełomowy! W końcu podwieszenia dobrane bez zarzutu. Tak mnie to zachwyciło, że niczego już nie szukam. Cool P-47. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu Podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek6363 Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu Piękny model , pięknej maszyny ! Na forum Dzbanki pojawiają się ostatnio często i już kupiłem swój żeby dołączyć, ale przy moich zaległościach to może za rok się pojawi. W planie mam maszynę Gładycha. Model stary Revell z matową owiewką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu Wszystko takie zróżnicowane i upitolene jednak same kokardy nówki świeżynki nieśmigane tak jak i "kołpak" śmigła Poza tym całość ciekawa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi