Skocz do zawartości

Republic P-47M Thunderbolt, Tamiya, 1/72

abtb

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny, szósty już, dzbanek ulepiony :cool: 

Tym razem w wersji M

Republic P-47M Thunderbolt,  pilot Leo F Di Battista, 56 Grupa Myśliwska, 62 Eskadra Myśliwska, Boxted w Essex, Anglia

MCt9cIp.jpg

tbsHw9B.jpg

8hPZFzD.jpg

jXvBV58.jpg

yEBCSk2.jpg

FvoeYB3.jpg

3Nz280t.jpg

sTDPaRX.jpg

c7DjAZx.jpg

CVxZ7he.jpg

ZigDgRk.jpg

EDCibS3.jpg

OHw1S8h.jpg

6QgJy5C.jpg

RBPE1UL.jpg

Lsw59Ey.jpg

3s8ES3u.jpg

eQglMY1.jpg

SaeC8Zb.jpg

s8LdtOr.jpg

1AbMAZO.jpg

etuZB8m.jpg

I8bsgFz.jpg

DqTTnq6.jpg

vGb8efR.jpg

:odlot:

Ps. Jako, że stadko już dość pokaźne i nie mieści się w atelier to pierszy model z drugiej piątki tylko na fotce z pierwszym modelem z pierwszej piątki:

oFYM2kd.jpg

A2CuMWX.jpg

Edytowane przez abtb
  • Like 13

Są cycki, jest wz... Wzniesiony do góry kciuk :szczerbol: 

Pomarudzę tradycyjnie żebyś od tego miodu nie odpłynął w cukrowy rejs - troszkę linii podziałowych gdzieniegdzie znika i potem magicznie się pojawia. Rzuciła mi się w oczy też taka pierdoletka, ale ostatnio sam dopiero ogarnąłem jak to ładnie ukrywać i teraz oczywiście u każdego to widzę :mrgreen: światła pozycyjne odstają od bryły, widać, że są doklejone. Warto zaopatrzyć się w małą buteleczkę żywicy światłoutwardzalnej (ja swoją kupiłem za dwie dyszki 100g+latarka na znanym wschodnich portalu), wkleić światła przed malowaniem, szczeliny zalać żywicą, utwardzić, zeszlifować i spolerować - efekt mam wrażenie o niebo lepszy przy niedużym nakładzie pracy :)

Żeby nie być gołosłownym: Mosquito w 72 :)

20260712_121301.thumb.jpg.c8f620073f52f3f60d93bd9def3ea1f8.jpg

20260712_121241.thumb.jpg.794eec358552d345181b74d8a4352db4.jpg

• Thanks 1

W czasach nieistnienia wschodnich portali robiło się to powiększając wycięcie na klosz, wklejając kawałek przezroczystej ramki i doszlifowując ją do kształtu. Nadmiar wymiarowy pozwalał swobodnie zaszpachlować łączenie i po spolerowaniu można było wymaskować odpowiedni kształt i wielkość klosza.

A model przełomowy! W końcu podwieszenia dobrane bez zarzutu. Tak mnie to zachwyciło, że niczego już nie szukam. Cool P-47.

• Thanks 1

Piękny model , pięknej maszyny ! 

Na forum Dzbanki pojawiają się ostatnio często i już kupiłem swój żeby dołączyć, ale przy moich zaległościach to może za rok się pojawi. W planie mam maszynę Gładycha.

Model stary Revell z matową owiewką ☹️

• Thanks 1