skala72 Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Panowie, im się zaczep zaciął i dlatego ciągną tą armatkę. Dowódca wysłał ich po "prowiant" do najbliższego Spożywczaka, a nie pojadą jakąś malizną, bo i gdzie skrzynki załadować, szkło jest ciężkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Andrzeju LK-dlaczego by nie. Jeżeli uprawiamy dyscyplinę zwana modelarstwem redukcyjnym i jeżeli producent ma taka dokumentacje(w czasie wojny wszystkie chwyty dozwolone) to dlaczego odmawiasz mu prawa zrobienia takiego zestawu. W ostateczności nikt nie każe Ci kupywac takiego zestawu .Przejrzy sobie zdiecia z wycofywania niemcow, nie wszędzie byli spanikowani . Często byli zadowoleni ze udało im się uniknąć najgorszego i zwiać przed wycieczka na białe niedźwiedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Zgadzam się z Andrzejem - dla mnie też buba i tyle. Dragon nie przemyślał zestawu tylko upchnął swojego starego Paka bo akurat miał wypraski do niego. Takie teorie o wycofujących się Niemcach jako uzasadnienie merytoryczne zestawu z ewidentnym babolem to dla mnie buba jeszcze większa. Naciągane to jak guma w majtach. Idąc tym rozumowaniem możemy zrobić zestaw Unica P-107 razem z KW-2 bo też jest zdjęcie jak jeden holuje drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 I Horch http://www.modelforum.cz/download/file.php?id=579743&mode=view Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Panzer - lepiej bym tego nie ujął. za to Horch wygląda bardzo apetycznie, chciałbym go już obejrzeć z bliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Przepraszam ze się wtrącę ale nie znam się na niemieckich ciągnikach artyleryjski a zaciekawiła mnie jedna rzecz. może uciągnie ale jej nie obsłuży :-) A jakież to specjalistyczne wyposażenie musi posiadać ciągnik artyleryjski aby obsłużyć armatkę przeciwpancerną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 no, może się zapędziłem, ze nie obsłuży. oczywiście, ze wszystko można ze wszystkim skonfigurować, ale nie wszystko działa wtedy optymalnie. ciągnik artyleryjski stworzono po to, żeby zapewnić jak najskuteczniejszą pracę działonu. po prostu miało być szybko, sprawnie, ergonomicznie, wszystko na swoim miejscu. co ciekawe, temat podjął już dawno ICM i wypuścił wersję transportera piechoty i ciągnika w komplecie z działkiem. więc jednak można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Aha...tylko ze na froncie nie zawsze możliwe jest aby było szybko, sprawnie i ergonomicznie. Tylko się bierze to co jest pod ręka. W poligonie nr23 wypatrzyłem ciekawa fotkę. Na kturej to widać jak samobieżna armata przeciwlotnicza Sd.Kfz 10/4 holuje sobie Pak35/36. Także wszystko się może zdarzyć No ale ta tematyko to nie mój konik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Naprawdę nie chce mi się grzebać, ale bardzo prawdopodobne, że jakaś niemiecka jednostka posiadała takie zestawy. Z różnych powodów, bo nie wyprodukowano innych, bo dostarczono to co było. A po drugie męczy mnie już to narzekanie, że co nie wypuści Dragon lub inna forma, to nie to czego oczekuje kilku modelarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 No, no no ! "esdek 222" od Dragona w skali 1/72! Ciekawe jakie dodatki dadzą do tego mikrusa w tej skali. Kupiłem. Nie powala na kolana... Zdjęcie nowego "esdeka 222" Dragona w skali 1/72. Intryguje mnie zapis na pudle dotyczący dwóch pojazdów w pudle!(?) Może chodzi o różne wersje? Są dwa identyczne modele w pudełku. pozdrawiam Grzesiek No i cenowo ICM ich bije o te...kilka złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 Mnie udało się załapać na jakąś promocję w sklepie, w którym kupuję i za zestaw zapłaciłem 50zł z jakimiś groszami. Chwilę, ale to dosłownie chwilę później zestaw kosztował o 5 złotych więcej . pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 A mnie bardzo cieszą dwie sztuki esdeka w zestawie bo mam co do nich niecny plan huehuehuehue... Wypraski wyglądają dobrze choć rzeczywiście szału nie ma. Mogli dorzucić kilka detali do blaszki. Co ciekawe Dragon zapowiada, że Horch też będzie w pudełku x2. Ciekawe jak jakościowo wypadną w porównaniu do starszych modeli. Krupp wygląda na bardzo ładnego chociaż mierzi, że to nie ten co powinien być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 A wracając jeszcze do Sd.Kfz. 222... ...masz może porównanie jak wypada ten model w starciu z ICM ? Miałem okazję widzieć wypraski ICM'a na zdjęciu. I co? Praktycznie w 100% idealnie taki sam podział technologiczny modelu, tak samo wyglądające detale, trochę inaczej rozmieszczone na ramkach. Czyżby Dragon to kopia ICM'u? ICM dał nawet więcej blaszek do swojego modelu. No i cenowo ICM ich bije o te...kilka złotych No, nie wiem, czy masz rację. ICM kosztuje około 37zł, Dragon 55zł, ale za DWA modele. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 Macie tu, Koledzy małoskalowi: http://www.dragonmodelsusa.com/dmlusa/prodd.asp?pid=DRA7394 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 O - Japański Mały Pancerek - fajnie,fajnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeessssssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tcl74 Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Bronco na koniec kwietnia wypuszcza Panzer II D I dobrze bo wypraski Alana trochę odstają jakością od najlepszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 I drugi japoński pancerek http://www.dragonmodelsusa.com/dmlusa/prodd.asp?pid=DRA7397 Może jak skończą Japonię to wezmą się za Włochy, albo Węgry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Może jak skończą Japonię to wezmą się za Włochy, albo Węgry. Mr. Green A potem za polską wrześniową pancerkę (tak wiem, miło jest pomarzyć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 http://www.dragonmodelsusa.com/dmlusa/prodd.asp?pid=DRA7420 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 Przypadkiem natrafiłem. http://www.1999.co.jp/eng/10144533 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 No, nie wiem, czy masz rację. ICM kosztuje około 37zł, Dragon 55zł, ale za DWA modele. Wszystko zależy od sklepu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Pytanie kompletnie zielonego: czy Pz.Kpfw.III Ausf. E Dragona (6631) w 1:35 to dobra proopozycja dla przymierzającego się do klejenia po raz pierwszy niemiaszkowej pancerki? Innymi słowy: czy to model bez niespodzianek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red Drak Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 coś innego nisz Pz.Kpfw.IV w co miesięcznej zmianie pudełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi